Ιδιαίτερη τιμή για την Αμοργό αποτελεί η συμμετοχή της Ιωάννας Συνοδινού, προέδρου του Φυσιολατρικού Περιπατητικού Συλλόγου «Παλιά Στράτα», στο Διοικητικό Συμβούλιο της νεοσύστατης H.A.R.T.A, της «Ένωση για το Ελληνικό Ορεινό Τρέξιμο και την Περιπέτεια».

Η H.A.R.T.A. φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς αθλητικών, αγωνιστικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δρώμενων που σχετίζονται ή περιέχουν το στοιχείο της επαφής με το φυσικό περιβάλλον. Επιπλέον θα καθιερώσει ετήσιο πρωτάθλημα αγώνων ορεινού τρεξίματος. Ένα πρωτάθλημα που θα συνδυάζει βουνό με θάλασσα, καλοκαίρι με χειμώνα. Ένα πρωτάθλημα αντάξιο της ελληνικής ποικιλοχρωμίας.

Η Αμοργιανή Ιωάννα Συνοδινού αποτελεί ιδρυτικό μέλος της H.A.R.T.A. και μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κατέχοντας τη θέσης της Ταμία. Επιπλέον ορίστηκε επικεφαλής του τομέα Επικοινωνίας.

Η συμμετοχή της Αμοργού στην H.A.R.T.A., αποτελεί επιβράβευση για την διοργάνωση Amorgos Trail Challenge, που περιλαμβάνεται στο καλεντάρι της Ένωσης και είναι ο μοναδικός αγώνας των Κυκλάδων που συμμετέχει και με βάση τα έως τώρα δεδομένα θα το δούμε σε δράση στις 8 Μαϊου …

«Καλή επιτυχία στην αποστολή της HARTA και συγχαρητήρια στην Ιωάννα Συνοδινού για την ενεργή συμμετοχή της. Ο Δήμος Αμοργού ως συνδιοργανωτής του επιτυχημένου Amorgoς TrailChallenge, στηρίζει το δρομικό κίνημα και το όραμα της νέας Ένωσης. Αποτελεί προτεραιότητα μας η ανάπτυξη του αθλητισμού τουρισμού που προβάλλει την Αμοργό ως ξεχωριστό προορισμό» δήλωσε ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος.

Να σημειωθεί εδώ ότι αντικείμενο του νεοσύστατου Τομέα Επικοινωνίας, είναι η γνωστοποίηση στο ελληνικό κοινό αλλά και στο εξωτερικό, των σχεδίων, του οράματος αλλά και του έργου της HARTA. Επίσης, επιφορτίζεται με την ευθύνη επικοινωνίας με την κοινότητα του ορεινού τρεξίματος, τα ΜΜΕ, διεθνείς Οργανισμούς αλλά και την ελληνική πολιτεία. Η λειτουργία των επιμέρους τομέων θα σχεδιαστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, με σκοπό την ταχύτερη δυνατή εκκίνηση παραγωγής έργου.

Επικεφαλής του Τομέα Επικοινωνίας ορίστηκε η κ. Ιωάννα Συνοδινού και προς το παρόν τον Τομέα στελεχώνουν οι κ.κ. Αχιλλέας Χριστάνας , Άντζυ Τερζή , Θρασύβουλος Μαρκογιαννόπουλος, Αναστασία Βαγενά, Κατερίνα Καρακίτσιου, Περικλής Οικονόμου, Χρήστος Ζηλιασκούδης, Σπύρος Απέργης και Σοφία Βλαβιανού.