Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΚυκλάδες - ΑΟ Σύρου: Η "παραγγελία" της γαστρεντερίτιδας, η ανακοίνωση και ο...

Κυκλάδες – ΑΟ Σύρου: Η “παραγγελία” της γαστρεντερίτιδας, η ανακοίνωση και ο δικαστικός αγώνας

|

Αγνωστο για πιο λόγο, η διοίκηση του ΑΟ Σύρου επέλεξε να διεκδικήσει ένα παιχνίδι με τον Πανναξιακό στα χαρτιά αντί να ταξιδέψει στη Νάξο και να αγωνιστεί στα ίσα με τον αντίπαλό της – Τι αναφέρει η διοίκηση του ΑΟ Σύρου σχετικά με την απόφασή της να μην έρθει σήμερα στη Νάξο 

Εϊναι κρίμα… Να κρίνονται αγώνες στα δικαστήρια και στις Πειθαρχικές Επιτροπές και όχι στα γήπεδα… Είναι κρίμα εδώ και τέσσερις ημέρες η μία ομάδα να ψάχνει να βρει λόγους και αιτίες για να αναβληθεί  ένας αγώνας… Και να φτάνουμε την τελευταία στιγμή, να βρίσκουμε καλές δικαιολογίες και το παιχνίδι τελικά να παίζετε στα δικαστήρια και να αποφασίζεται η τύχη του από δικαστές και όχι από διαιτητές στο γήπεδο… Αναφερόμαστε στην αναμέτρηση Πανναξιακού ΑΟ – ΑΟ Σϋρου που ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα το μεσημέρι στο ΔΑΚ Νάξου. Αναμέτρηση για την 1η αγωνιστική του 2ου γύρου, με τις δύο ομάδες ισόβαθμες και με το νικητή να κάνει το πιο μεγάλο βήμα για άνοδο στη Γ΄Εθνική…

Και ο ΑΟ Σύρου από την περασμένη Πέμπτη ξεκίνησε τις δικαιολογίες.. Αρχικά ζήτησε αλλαγή ώρας,  μετά αναβολή και στο τέλος οι παίκτες του βρέθηκαν στο νοσοκομείο με πρόβλημα υγείας και έχοντας (σ.σ. υπάρχουν οπως είναι λογικό) τις σχετικές γνωματεύσεις γιατρών… Και το παιχνίδι πλέον θα κριθεί όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα sportcyclades.gr στην Πειθαρχική Επιτροπή των Κυκλάδων και ίσως σε ακόμα υψηλότερα όργανα της αθλητικής δικαιοσύνης.

Επικαλούμενη πρόβλημα υγείας σε 12 παίκτες (σ.σ. υπάρχουν γνωματεύσεις ιατρού), η διοίκηση της ομάδας της Σύρου, με μπροστάρη τον πρόεδρο της (σ.σ. από τη Παρασκευή φωνάζει να δοθεί το πρωτάθλημα στον Πανναξιακό γιατί δεν αναβλήθηκε ο αγώνας όπως είχε ζητήσει), βάζει για ακόμη μία φορά σε δοκιμασία την μεγάλη ιστορία του συλλόγου, γυρίζοντας παράλληλα τον χρόνο πίσω σε άλλες δεκαετίες. Το παράξενο βέβαια είναι ότι το πρωί του Σαββάτου η προπόνηση ολοκληρώθηκε κανονικά, όλοι οι παίκτες ήταν πανέτοιμοι, δεν υπήρχαν τραυματισμοί και το βραδάκι με το “Αρτεμις” να είναι πλέον έτοιμο να φύγει από τη Μήλο για Σύρο κι από εκεί για Νάξο το πρωί της Κυριακής, μία ντουζίνα αθλητές να έχουν πρόβλημα υγείας… 

Άλλωστε ο ΑΟΣ είναι μία ομάδα που γνωρίζουμε όλοι ότι μπορεί και ξέρει πως να κερδίσει τις μάχες μέσα στο γήπεδο… δεν χρειάζεται ούτε να διασύρεται με «ιώσεις» και εναγώνιες προσπάθειες αναβολής κάποιου αγώνα και πόσο μάλλον αυτού που χαρακτηρίζεται ως το ντέρμπι της χρονιάς και σαν δαύτο έχει κερδίσει δεκάδες.  

Η συγκεκριμένη στάση – απόφαση, αποτελεί πλήγμα γενικότερα για το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο και για όσους το αγαπάνε, όπως ο Γενικός Αρχηγός και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Πανναξιακού , κ. Στέλιος Κονδύλης, ο οποίος με ανάρτηση του στο facebook, καυτηριάζει την στάση των ανθρώπων του ΑΟΣ:

«Σαν Γενικός αρχηγός του ΔΣ Πανναξιακου πριν κοιμηθούμε απόψε κύριε Φωσκολε και κύριε Ρούσσο θα ήθελα να σας πω ότι είμαι υπερήφανος που ανήκω σε αυτή την ομάδα Είμαι υπερήφανος που ανήκω σε αυτό το ΔΣ γιατι είναι τίμιοι και έχω να κάνω με ένα κόσμο που εσείς οι ίδιοι αναφερθήκατε ότι είναι ο καλύτερος Περιμένω και από εσάς να σεβαστείτε τον δικός σας κόσμο που τον αγαπώ γιατί προσωπικά εμένα με έχει τιμήσει Καλό βράδυ σε όλους και να ξέρετε ότι για μας που που υπηρετούμε αυτή την ομάδα όπως και να είναι αύριο είναι μια ξεχωριστή μέρα».

Και έχουμε και την ανακοίνωση της διοίκηση του ΑΟ Σύρου που εξηγεί τι έγινε και γιατί φτάσαμε στο σημείο αυτό… Και όπως τονίζει “εμείς αποδεχτήκαμε να ταξιδέψουμε ταλαιπωρημένοι για τον αγώνα με τον Πανναξιακό και ήμασταν έτοιμοι γι αυτό. Ωστόσο, με τον ΘΕΟ δεν μπορεί κανείς να τα βάλει κύριοι. Το πότε θα διαγνωστούν άνθρωποι με γαστρεντερίτιδα ή οτιδήποτε άλλο, το αποφασίζει ο Θεός και όχι η ομάδα για να σας στείλει επίσημο έγγραφο 24 ώρες πριν. Εσείς αποφασίσατε το πρωτάθλημα μας να μη κριθεί στο γήπεδο αλλά στα δικαστήρια. Ο καθένας κρίνεται από τις αποφάσεις του»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΟ Σϋρου:  Το Διοικητικό συμβούλιο του Α.Ο Σύρου οφείλει να εξηγήσει στους φίλους της ομάδας μας, στους χορηγούς της και μετά στο φίλαθλο κοινό των Κυκλάδων για την απόφαση να μη ταξιδέψει στη Νάξο και το μεγάλο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής με τον Πανναξιακό. Μια ομαδική Γαστρεντερίτιδα έστειλε στο Νοσοκομείο 12 μέλη της ομάδας μας.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, Μαραγκός, Αργυρός, Βαμβακούρης, Φιλίππου, Ζουμπουνέλης, Οικονομόπουλος, Ραμπαβίλας, Λιέας,  Γολιδόπουλος, Βαμβακούσης, Σαμανίδης και Ηλίας Σίγκας (Βοηθός προπονητή), διαγνώστηκαν από το Κρατικό Νοσοκομείο με Γαστρεντερίτιδα, που αυτές τις ημέρες ταλαιπωρεί πολλούς από τους συνανθρώπους μας.

Επικοινωνήσαμε με το Διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Κυκλάδων, με την πρώτη τους απάντηση να είναι ότι ο αγώνας δεν μπορεί να αναβληθεί καθώς δεν έγινε 24 ώρες πριν. Η αρρώστια (ίωση) κύριοι της ΕΠΣ Κυκλάδων δεν έχει χρονοδιάγραμμα. Να προβλέψουμε το πρωί πως σε λίγες ώρες οι παίκτες μας θα οδηγηθούν στο Νοσοκομείο;

Πολλοί φίλοι του αθλήματος, προσπάθησαν να συνδυάσουν αυτή την είδηση με όλα όσα προηγήθηκαν. Είναι αλήθεια πως η ομάδα μας λόγο του απαγορευτικού απόπλου και της αβεβαιότητας για το αν θα ταξιδέψει ή όχι, επικοινώνησε με την ΕΠΣ Κυκλάδων για να της εκφράσει την δυσαρέσκεια της για το γεγονός πως το παιχνίδι της χρονιάς θα ταξιδέψει ταλαιπωρημένη και δεν θα διεξαχθεί επί ίσοις όροις.

Την στιγμή που οι άνθρωποι της ΕΠΣΚ, είχαν αναβάλει ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ της κατηγορίας, μεταφέροντας τα για της 12 και 15 Ιανουαρίου, επέμεναν το μεγάλο ντέρμπι Πανναξιακός-Α.Ο Σύρου να γίνει σήμερα, αγνοώντας την αγωνία μας για το αν θα ταξιδέψει το καράβι Άρτεμις (μέχρι τελευταία στιγμή) ή όχι.

Κύριοι της ΕΠΣ Κυκλάδων. Πανναξιακός και Α.Ο Σύρου είναι δυο ομάδες «κόσμημα» και ότι πιο ιστορικά πετυχημένο σωματείο υπάρχει στις Κυκλάδες. Από το 2012 μέχρι σήμερα, η ομάδα μας έχει αποδείξει διαχρονικά πως δεν φοβήθηκε κανένα οικονομικό μεγαθήριο των Κυκλάδων. Ταξιδέψαμε τίμια και αντιμετωπίσαμε ομάδες με τριπλάσιο μπάτζετ εκείνη την εποχή (Πανθηραϊκό, Θύελλα, Λάβα, Άνω Μερά, Α.Ο Μυκόνου). Κάποιες φορές τα καταφέραμε, κάποιες όχι. ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ.

Η ΕΠΣ Κυκλάδων αντί να σεβαστεί και να εκτιμήσει πως «δυο από τα παιδιά της» (Πανναξιακός-Α.Ο Σύρου) έχουν δώσει πολλά χρήματα ανεβάζοντας και αναβαθμίζοντας το προϊόν της κατακόρυφα, επιβάλει σε παιδιά να ταξιδέψουν ξημερώματα, αλλάζοντάς 2 καράβια και κουνημένοι- ταλαιπωρημένοι να παίξουμε το παιχνίδι της χρονιάς. Αν δεν σέβονται εμάς που πληρώνουμε, οφείλουν να σεβαστούν και αυτούς που ΔΕΝ πληρώνονται και καταβάλουν αφιλοκερδή προσπάθειες για την αναβάθμιση του αθλήματος. Την στιγμή που το πρωτάθλημα της είναι τόσο μικρό και τελειώνει γρήγορα, την στιγμή που δεν συντρέχει λόγος να θαλασσοπνιγούμε ή θαλασσοταλαιπωρηθούμε, την στιγμή που έχει μεταφέρει ΟΛΑ τα παιχνίδια της ίδιας αγωνιστικής για το 2020, επέμεινε στην διεξαγωγή του ντέρμπι ίδια ημέρα και ώρα με την αρχική. Γιατί άραγε;

Παρόλα αυτά, εμείς αποδεχτήκαμε να ταξιδέψουμε ταλαιπωρημένοι για τον αγώνα με τον Πανναξιακό και ήμασταν έτοιμοι γι αυτό. Ωστόσο, με τον ΘΕΟ δεν μπορεί κανείς να τα βάλει κύριοι. Το πότε θα διαγνωστούν άνθρωποι με γαστρεντερίτιδα ή οτιδήποτε άλλο, το αποφασίζει ο Θεός και όχι η ομάδα για να σας στείλει επίσημο έγγραφο 24 ώρες πριν.

Εσείς αποφασίσατε το πρωτάθλημα μας να μη κριθεί στο γήπεδο αλλά στα δικαστήρια. Ο καθένας κρίνεται από τις αποφάσεις του»

Για το Δ.Σ του Α.Ο Σύρου
Ο Πρόεδρος Γεώργιος Φώσκολος


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ενδοκυκλαδικά: Το “Σαόνησος” θα αναχωρήσει τη Κυριακή (21/04) από τη Σύρο

Αλλαγή ημέρας και ώρας για το αυριανό δρομολόγιο του "Σαόνησος" - Πως είναι το πρόγραμμα

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Το Σάββατο στη Σύρο, περιοδεία στο Αιγαίο

Λόγω Ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει περιοδεία στο Αιγαίο.. Πότε θα βρίσκεται στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο.

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν οι “απάτητες” παραλίες, πόσες είναι στις Κυκλάδες; (πίνακας)

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι 198 «απάτητες παραλίες». Δείτε τι απαγορεύεται σε αυτές.

Κ. Μπιζάς: “Τον Απρίλιο περιμένουμε περισσότερους από 40.000 επισκέπτες στο νησί”

ο τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Πάρου έχει επιδοθεί σε εκστρατεία προβολής του νησιού μέσω επαφών με επαγγελματίες του Τουρισμού από σημαντικές αγορές του εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν με τις διαδικτυακές συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τουρισμού Θοδωρή Μπιζά και μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Κέα: Διήμερο (20-21 Απριλίου) εθελοντικής αιμοδοσίας

Ερχεται διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κέα.. Που και πότε;

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Θα ορκιστεί στη… φυλακή αν εκλεγεί ο Μπελέρης;

Τι θα συμβεί με τον φυλακισμένο Φρέντι Μπελέρη εάν εκλεγεί Ευρωβουλευτής;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...