Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΚυκλάδες - ΑΠΑΣ τα Φανάρια: Στον προπονητή μας με αγάπη το τρόπαιο...

Κυκλάδες – ΑΠΑΣ τα Φανάρια: Στον προπονητή μας με αγάπη το τρόπαιο του πρωταθλητή

|

Εντυπωσιακοί οι έφηβοι του ΑΠΑΣ τα Φανάρια επικράτησαν με 81 – 42 του ΑΟ Πάρου και κατέκτησαν το πρωτάθλημα Εφήβων στην ΕΣΚ Κυκλάδων – Το “αντίο” του Παναγιώτη Αθανασιάδη μετά από τρία χρόνια παρουσίας στη Νάξο .. Τι ανέφερε ο αγαπημένος προπονητής.. 

“Στον Κύριο μας με αγάπη”… Ο τίτλος της γνωστής κινημτογραφικής ταινίας βρήκε και πάλι στο πρόσωπο του Παναγιώτη Αθανασιάδη και των εφήβων αθλητών του ΑΠΑΣ τα Φανάρια την ιδανική έκφραση…  Οι έφηβοι της Ναξιώτικης ομάδας ήταν το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει το πρωτάθλημα της ΕΣΚ Κυκλάδων, στον τελικό που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο ΔΑΚ Νάξου  “Δημήτριος Περιστεράκης” και έκαναν το ιδανικό δώρο στον Παναγιώτη Αθανασιάδη που επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι λόγω μετάθεσης επιστρέφει στην πατρίδα του, την Κατερίνη.. 

Η ομάδα του ΑΠΑΣ τα Φανάρια με σκορ 81-42 του αξιόμαχου ΑΟ Πάρου και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Κυκλάδων για την σεζόν 2020-21 για πρώτη φορά στην ιστορία της, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου μετά τον περυσινό τίτλο από το παιδικό τμήμα, την 2η θέση του εφηβικού και την 3η θέση φέτος από το τμήμα των κορασίδων του συλλόγου.

Το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας αυτής, πέραν των βασικών πρωταγωνιστών, των ίδιων των αθλητών που κάτω από αντίξοες συνθήκες φέτος με την κατάσταση της πανδημίας του κορονοϊού και την πολύμηνη διακοπή των πρωταθλημάτων δεν τα παράτησαν, έχει ονοματεπώνυμο. Κι αυτό είναι: Παναγιώτης Αθανασιάδης.

Ο Κατερινιώτης τεχνικός στο τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο των αναπτυξιακών τμημάτων υποδομής του ΑΠΑΣ αποχαιρέτησε τη Νάξο και τον ΑΠΑΣ ως πρωταθλητής και του αξίζουν συγχαρητήρια για το τεράστιο έργο που αφήνει πίσω του στην τριετή παρουσία του στο κυκλαδίτικο μπάσκετ. Όπως άλλωστε δήλωσε και ο ίδιος, πριν μπουγελωθεί από τους παίκτες του, μετά το τέλος του παιχνιδιού στο “SportCyclades” και στους Σπύρο Μάκαρη και Νάσσο Βλάχο: «Φεύγω αγαπώντας όλους τους Ναξιώτες. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη Νάξο. Θέλω να πω ένα μεγάλο αντίο σε αυτή την ομαδάρα, τον ΑΠΑΣ και νιώθω ευλογημένος που ήμουν μέλος αυτής της πορείας τα τρία τελευταία χρόνια».

Τα συγχαρητήρια, όμως, δεν ανήκουν μόνο στους νικητές. Ένα μεγάλο μπράβο για τη φετινή προσπάθεια ανήκουν και στο σωματείο του ΑΟ Πάρου. Στους διοικούντες τον σύλλογο, στον προπονητή, τον Θοδωρή Καζακίδη και στους παίκτες του. Παρά το γεγονός πως ταξίδεψαν στην Νάξο δίχως προπονήσεις το τελευταίο διάστημα με αφορμή θετικού κρούσματος κορονοϊού στην ομάδα, εκείνοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων για ακόμη μία φορά!

 DSC4669

Ένα πολύ μεγάλο μπράβο όμως και συγχαρητήρια και σε όλους όσους ασχολούνται με το κυκλαδικό μπάσκετ. Στο ΔΣ της Ένωσης, στις διοικήσεις, στα τεχνικά τιμ, στους διαιτητές που και φέτος μέτρησαν αρκετά ναυτικά μίλια για το δύσκολο έργο τους μετά και την πολύμηνη διακοπή, στους νεαρούς αθλητές και νεαρές αθλήτριες για την προσπάθεια και την αγωνιστικότητά τους και πάνω από όλα στους γονείς αυτών των παιδιών που μαζί με τις αρχές, τις αξίες και το ήθος που τους δίνουν, θα συνεχίσουν τον καλό τους αγώνα.

Με …όπλο την ασφυκτική τους άμυνα και την πίεση σε όλο το γήπεδο οι γηπεδούχοι κτυπώντας κυρίως στον αιφνιδιασμό που πέτυχαν όμορφα καλάθια κατάφεραν να πάρουν διψήφια διαφορά πόντων (13-2) στο πρώτο μισό (5:35) του πρώτου δεκαλέπτου. Ανάλογη και η συνέχεια με τους “ορεινούς” να φτάνουν στο +15 (23-8) με το τέλος της περιόδου.

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ένα σερί 11-0 των παικτών του Παναγιώτη Αθανασιάδη μετέτρεψαν το 28-10 σε 39-10 με τρίποντο του Λιανόπουλου και τη διαφορά να… εκτοξεύεται στους +29, ενώ δυόμιση λεπτά αργότερα δύο φορές αυτή έφτασε στη μέγιστη τιμή της, στους +35 (47-12 και 48-13), για να …συμμαζέψει κάπως την κατάσταση από πλευράς ΑΟΠ ο Γιάννης Αλιπράντης που διαμόρφωσε το 48-16 με το τέλος του ημιχρόνου.

Με τον τελικό νικητή να έχει αναδειχθεί από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, η τρίτη και η τέταρτη περίοδος ήταν μία απλή τυπική διαδικασία. Το παιχνίδι απέκτησε φρενήρη ρυθμό με τους νεαρούς αθλητές των δύο ομάδων να παίζουν ελεύθερο μπάσκετ. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν λίγο πιο ισορροπημένο, σκορ περιόδου 16-14, με αξιοσημείωτα το πρώτο τρίποντο του ΑΟ Πάρου στο ματς από τον Ανδρεάδη και το +38 υπέρ του ΑΠΑΣ με καλάθι και φάουλ του Δόκλη 2:19 πριν το τέλος. Ο ίδιος παίκτης με δικό του καλάθι έφτασε τη διαφορά στο +44 (74-30) στην τελευταία περίοδο για να βάλει το …κερασάκι στην τούρτα ο Προμηθέας Παπανικολάου με τρίποντο στο φινάλε διαμορφώνοντας το τελικό 81-42 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς από τους έφηβους του ΑΠΑΣ που σήκωσαν την κούπα από τα χέρια του τεράστιου Ναξιώτη καλαθοσφαιριστή, του Μιχάλη Πολυτάρχου.

Διαιτητές: Κων. Παπαδημητρόπουλος, Άγγ. Σαμοθράκης, Μαν. Καλαβρός.

Δεκάλεπτα: 23-8, 48-16 (ημίχρονο), 64-30, 81-42.

ΑΠΑΣ “ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ” (Παν. Αθανασιάδης): Γκιόργκα, Τριαντάφυλλος 11, Παπανικολάου 7 (1), Λιανόπουλος 8 (1), Κούρτης 2, Σεϊντίνι 23 (2), Δόκλης 17, Δεγαΐτας, Μανδηλαράς 2, Βόμβας 8, Χιλάι, Χίλα 3 (1).

ΑΟ ΠΑΡΟΥ (Θοδ. Καζακίδης): Ευαγγέλου, Αλιπράντης 11 (1), Μπομποτάς 2, Λάβδας 3, Σαρρής Ι. του Ν. της Ι. 13, Σκιαδάς Α. 2, Ανδρεάδης 4 (1), Σκιαδάς Ν.5, Σαρρής Ι. του Ν. της Η. 2


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Οι επιχειρηματίες έχουν τον πρώτο λόγο και καταθέτουν την άποψή τους

The Rhodes Co-Lab: Στην plastic-free εποχή η γνώμη των τοπικών επιχειρήσεων μετράει

Σαντορίνη: Παράταση για οικοδομικές εργασίες και βέβαια πρόστιμα

Έως και 3.600 ευρώ θα καλούνται να πληρώσουν όσοι θα παραβούν τον κανονισμό Καθαριότητας και Εκτέλεσης Οικοδομικών Εργασιών

Χατζημάρκος: Μικροπολιτική επιλογή όσων μιλούν για “εμπάθεια” της Περιφέρειας προς τη Νάξο (video)

Ο Γιώργος Χατζημάρκος - Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου - μιλάει στη "Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3" για τις προτάσεις σχετικά με τις βάσεις του ΕΚΑΒ και τη σχέση Περιφέρειας - Νάξου (video)

Πατ. Θωμάς Συνοδινός: Η μεγάλη ευθύνη να είσαι καλός παπάς και η Αμοργός

Ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Αθήνας, π. Θωμάς Συνοδινός, μιλάει για τα παιδικά του χρόνια στην Αμοργό, τη γνωριμία του με τον μακαριστό Χριστόδουλο και στιγμές που έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη του

ΙΝΣΕΤΕ: Θετικά και αρνητικά σχόλια από τους επισκέπτες την περσινή (2023) χρονιά

Ελληνικά ξενοδοχεία | ΙΝΣΕΤΕ: Τα θετικά και αρνητικά σχόλια των επισκεπτών το 2023 - Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα

Νάξος και Ιος τα νησιά που για το 2024 τρέχουν με αύξηση (+10%) στις προκρατήσεις για το 2024

Οι επόμενοι κυρίαρχοι στις Κυκλάδες: Τα 2 νησιά που έχουν ήδη αύξηση 10% σε κρατήσεις και «εξαφάνισαν» Μύκονο-Σαντορίνη

Κλειστές για τέσσερις ημέρες οι τράπεζες. Ποιος ο λόγος;

Γιατί κλείνουν για 4 ημέρες οι τράπεζες – Τι θα γίνει με τις συντάξεις Απριλίου και τη μισθοδοσία

Μύκονος: Ιδιώτες έκαναν δωρεά και αρχίζει η ασφαλτόστρωση

Δωρεά ασφαλτόστρωσης δρόμων κατόπιν αιτήσεως ιδιωτών - Ποιοι και γιατί;

Υπερτουρισμός: “Φάντασμα” που πλανάται πάνω από Μύκονο – Σαντορίνη

Απειλεί και την Ελλάδα το φάντασμα του υπερτουρισμού – Σαντορίνη, Μύκονος τα μεγαλύτερα προβλήματα

Νάξος: Αδεια για ένα νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στο νησί

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο - Σε ποια περιοχή

Νοσοκομείο Νάξου: Επιασε δουλειά ο Γυναικολόγος, και πάλι στη Νάξο ο Κων/νος Πατσούρας

Μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου μετά από αναζήτηση ετών.

Πανναξιακός ΑΟ: Το αντίο στην “ψυχάρα” τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Ο Πανναξιακός ΑΟ αποχαιρετά τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη - Πως θα τον τιμήσει

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Βαθρακοκοίλης

Πένθος στη Νάξο για την απώλεια του Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Αγιος Αρσένιος – Πολιτιστικός Σύλλογος: Πρόσκληση (17/03) για χορό με τους Κορδελάτους

Οι Κορδελάτοι του Αγίου Αρσενίου προσκαλούν τους φίλους σε χορό στην πλατεία του χωριού..

Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νέων : Κυριακή στις Τρίποδες με Κορδελάτους (video)

Στις Τρίποδες σήμερα (17/03) χορεύουν οι Κορδελάτοι (video)

Νάξος – Απείρανθος: Κουδουνάτοι σε …δράση το μεσημέρι της Κυριακής (video)

Η Γαλήνη Μπαρδάνη μας μεταφέρει μέσω της "Ραδιοφωνίας Κυκλάδων" στην Απείρανθο για το έθιμο των Κουδουνάτων - Η πρόσκληση από την Ελένη Ελευθερίου μέσα από τα κοτσάκια της

Νοσοκομείο Νάξου: Αύριο (15/03) αναλαμβάνει υπηρεσία ο μόνιμος γυναικολόγος

Αναλαμβάνει από αύριο 15/3 υπηρεσία ο μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου

Αποκριές 2024: Ολες οι εκδηλώσεις του τετραημέρου στη Νάξο

Παρασκευή 15 Μαρτίου - Κ. Δευτέρα 18 Μαρτίου .. Ολες οι εκδηλώσεις και οι δράσεις στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Aegean Air: Από 1η Ιουνίου απευθείας σύνδεση Νάξος – Θεσσαλονίκη

Νέες συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με Νάξο και Άμστερνταμ μέσω της Aegean Air