Κυκλάδες: Δίδυμο Νικολαϊδη - Αγαδάκου στον Αρη Σύρου;

Απανωτά …κρούσματα μεταγραφών επιπέδου Basket League φαίνεται πως διανύουμε το τελευταίο διάστημα στο ανδρικό πρωτάθλημα της ΕΣΚ Κυκλάδων. Αν η αρχή έγινε παλιότερα με την παρουσία του Βαγγέλη Βουρτζούμη στην ΑΕ Σαντορίνης και στη συνέχεια με την έλευση την περυσινή σεζόν του Γιάννη Γιαννούλη στον ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια”, φέτος τα πράγματα δείχνουν να έχουν δίνουν άλλη αίγλη στο κυκλαδίτικο μπάσκετ.

Του Ιωάννη Νοταρά (sportcyclades.gr) 

Αν και το μεγάλο ερωτηματικό παραμένει: το πρωτάθλημα θα γίνει πιο . ανθρώπινο; Θα έχει λογική το πρόγραμμα ή απλά θα γίνονται επενδύσεις για την επόμενη ημέρα, οπως από τον ΑΟ Μυκόνου που ποντάρει και στο νέο γήπεδό του; 

Σε μία κίνηση που δίχως άλλο τάραξε τα νερά προχώρησε στην αρχή της σεζόν ο Άρης Σύρου, που έβαλε στο δυναμικό του έναν παίκτη με πλούσιο παλμαρέ, τον Μάκη Νικολαΐδη.Εναν παίκτη που έχει φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα ομάδας Κυκλάδων (ΑΕ Σαντορίνης) και στα 41 του χρόνια ξέρει με εκατό και πλέον τρόπους πως να βάλει τη μπάλα στο καλάθι... 

makis_nikolaidis_aris_syrou_54ebe.jpg

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου το πρωί, ήρθε η σειρά του ΑΟ Μυκόνου, που μέσω του προσωπικού προφίλ του αθλητή της ομάδας του Γιάννη Κέφη ήρθε να επισημοποιήσει την πολύ μεγάλη μεταγραφή του Γιώργου Τσιάρα στον σύλλογο του νησιού των ανέμων και να επιβεβαιώσει το αποκλειστικό ρεπορτάζ του “SportCyclades” από τις 25 Οκτωβρίου.

dpx_c12f4.jpg

Οι πληροφορίες του σάιτ μας, όμως, αναφέρουν πως σύντομα θα… πυροδοτηθεί κι άλλη μεταγραφική “βόμβα”. Ο λόγος; Για την μετακίνηση του Λάζαρου Αγαδάκου στον Άρη Σύρου! Ο έμπειρος σέντερ με πλούσιο βιογραφικό, αγωνιζόμενος μεταξύ άλλων σε Μαρούσι, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Άρη Θεσσαλονίκης, φαίνεται πως τα έχει βρει σε όλα με τους ανθρώπους του συριανού συλλόγου και το μόνο που απομένει είναι να εκδοθεί το δελτίο του, κάτι που μέχρι την περασμένη Παρασκευή δεν είχε γίνει.

Μεταγραφές τέτοιου επιπέδου σίγουρα δίνουν άλλη οντότητα στο πρωτάθλημα της ΕΣΚ Κυκλάδων. Ένα πρωτάθλημα που δίνει κάθε χρόνο την δική του …μάχη για διάκριση ανάμεσα σε τόσες Ενώσεις κι έχοντας ως αντίπαλο τα τερτίπια του καιρού, με τις συχνές αναβολές αγώνων τους χειμερινούς μήνες κυρίως με τις μετακινήσεις των ομάδων και των εκάστοτε αγωνιστικών τμημάτων υποδομής των συλλόγων αυτών.