Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΚυκλάδες - ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ: Θόρυβος αντί προτάσεων

Κυκλάδες – ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ: Θόρυβος αντί προτάσεων

|

Αρθρο του Δημήτρη Πάππα – Αντιπρόεδρου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων με θέμα ” Θόρυβος αντί Προτάσεων” με αφορμή την επιστροφή του αθλητισμού στην καθημερινότητα, όμως οι εκλογές που έρχονται προκαλούν νέα δεδομένα ..

Η επαναφορά των αθλητών μετά την σχεδόν δίμηνη αποχή στο ταρτάν, στο χορτάρι και στο παρκέ όπως αποδεικνύεται δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οι σύλλογοι, υπό νέους όρους, περιορισμούς και απαγορεύσεις επανασυσπειρώνουν τα παιδιά τους και επαναχαράζουν το προπονητικό και αγωνιστικό τους πρόγραμμα σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΓΓΑ και των οικείων ομοσπονδιών.

Του Δημήτρη Πάππα (*)

Οι γονείς φέρνουν ξανά τα παιδιά τους στα σωματεία, άλλοι με επιφύλαξη και σκεπτικισμό, άλλοι πιο θαρρετά και αποφασιστικά.

Οι ίδιες οι ομοσπονδίες, ανάλογα με το αγωνιστικό στάδιο στο οποίο τους πέτυχε η απαγόρευση άλλες προσπαθούν να κλείσουν εκκρεμότητες πρωταθλημάτων και άλλες να διοργανώσουν αθλητικές συναντήσεις ώστε να μην μείνει στην ιστορία το 2020 χωρίς αγωνιστική δράση.

Υπό κανονικές συνθήκες ο κόσμος του αθλητισμού θα περίμενε την 24η Ιουλίου 2020 όπου θα λάμβανε χώρα η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων στο Τόκυο. Οι συζητήσεις των ανθρώπων του αθλητισμού και των φιλάθλων αυτές τις ημέρες θα περιστρέφονταν γύρω από θέματα όπως αν οι αθλητές μας είναι έτοιμοι για το «μεγάλο αθλητικό ραντεβού» και αν η Πολιτεία, η ΕΟΕ και οι ομοσπονδίες είχαν κάνει το χρέος τους απέναντι τους.  Αν η χώρα μας θα είχε μια αξιόλογη – που μεταφράζεται συνήθως  με τη συγκομιδή κάποιων μεταλλίων – εμφάνιση στους αγώνες και αν αυτό θα σηματοδοτούσε μια γενική ανάκαμψη της χώρας σε όλα τα επίπεδα ή αν θα ήταν ένα μεμονωμένο συμβάν ανεξάρτητο από την κατάσταση στην οικονομική ή κοινωνική ζωή της χώρας.

Η αξιοπρεπής εμφάνιση αθλητών σε κάποια αθλήματα θα έδινε κύρος στις αντίστοιχες ομοσπονδίες οι οποίες θα επιδίωκαν την εξαργύρωση τους άμεσα.   Με δεδομένο ότι αμέσως τους Ολυμπιακούς αγώνες ακολουθούν οι εκλογές  των αθλητικών ομοσπονδιών, όπως ο νόμος ορίζει,  το αφήγημα και τα επιχειρήματα θα αφορούσαν την υφιστάμενη κατάσταση στον αθλητισμό σύμφωνα με τα απτά αποτελέσματα.

Η διαμορφωθείσα όμως σήμερα κατάσταση είναι διαφορετική:  οι αθλητικές ομοσπονδίες όντως βαδίζουν προς τις εκλογές τους οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν το επόμενο φθινόπωρο αλλά το πλαίσιο δεν φαίνεται να είναι αθλητικό και η επιχειρηματολογία δεν αφορά όψεις του αθλητισμού.  

Εμφανίζονται μηχανισμοί, οι περισσότεροι με εξω-αθλητικά και εξω-αγωνιστικά κριτήρια που σκοπό φαίνεται πως έχουν την αλλοίωση της βούλησης των στελεχών του αθλητισμού και τη διαμόρφωση μιας νέας κατάστασης που δεν βλέπει τον αθλητισμό ως κοινωνικό αγαθό αλλά ως εμπόρευμα με ανταλλακτική αξία.

Ακριβώς επειδή το πρόταγμα του αθλητισμού ως εμπόρευμα δεν είναι ελκυστικό και δεν θα μπορούσε να είναι στα στελέχη των σωματείων, στους αθλητές, στους φιλάθλους και στους γονείς, η επιχειρηματολογία βασίζεται στον θόρυβο και όχι στις προτάσεις.  Υπαινιγμοί, υψηλοί τόνοι, φοβέρες και απειλές είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη.  Σε έναν ιδανικό κόσμο οι άνθρωποι του αθλητισμού περιμένουν να ακούσουν ρηξικέλευθες, καινοτόμες και ανατρεπτικές προτάσεις για το μέλλον του αθλητικού κινήματος και όχι πηγαδάκια για αντιδημοκρατικές διαδικασίες, διαδρομιστικές λογικές, εκβιασμούς, πιέσεις και αλαζονικές συμπεριφορές. 

Οι άνθρωποι του αθλητισμού δεν περιμένουν μεσσίες που θα λάβουν το χρίσμα από κάποια «ανώτερη δύναμη» και θα έρθουν να διαφεντεύσουν τον αθλητισμό της χώρας. Οι άνθρωποι του αθλητισμού ξέρουν ότι ο αθλητισμός είναι κίνημα και ένα από τα κινηματικά χαρακτηριστικά είναι να αναδεικνύει ηγέτες από τα κάτω και όχι από τα πάνω.  Το δεύτερο σημαντικό κινηματικό χαρακτηριστικό είναι η αντίδραση, αντίδραση σε οτιδήποτε αλλοιώνει και διαστρεβλώνει τη φύση του αθλητισμού και η αντίδραση πολλές φορές βγάζει τον κόσμο στον δρόμο να διεκδικεί παρά τις όποιες απαγορεύσεις και καινοφανείς περιορισμούς που εγείρονται πλέον.

 

Ο Δημήτρης Πάππας είναι αντιπρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν