Κυκλάδες: Η Μαρία Καβαλιέρου από την Μήλο στο Ντάλας και τους Mustangs

Μαρία Καβαλιέρου

Και τώρα Περικλή; Θα πάρουμε το δρόμο για το Ντάλας ή θα μείνουμε στη Μήλο, τις πανέμορφες Κυκλάδες γιατί έχουμε μία αποστολή να ολοκληρώσουμε; Η καρδιά του Περικλή Καβαλιέρου μπορεί να είναι από την 1η Σεπτεμβρίου στο Ντάλας της Αμερικής, όμως το σώμα του θα είναι εδώ.. Πιστός στο καθήκον της ανάδειξης όλο και περισσότερων νέων αθλητών στίβου. Εάν μάλιστα, ο Δήμος (με τη Περιφέρεια) ολοκληρώσουν και τις εργασίες αναβάθμισης του Δημοτικού Σταδίου στη Μήλο, τοτε ποιος τη χάρη του...

Αλλά η καρδιά θα ακολουθήσει την αγαπημένη του Μαρία... Η νεαρή πρωταθλήτρια Μαρία Καβαλιέρου, η κοπέλα που μεγάλωσε στον Πανναξιακό ΑΟ αλλά άνοιξε τα φτερά της με την ΑΕΚ από την επόμενη αγωνιστική περίοδο (του 2021 - 22) θα αγωνίζετια με τα χρώματα των SMU Mustangs, σε ένα από τα πιο γνωστά προγράμματα του Αμερικανικού Κολλεγιακού αθλητισμού... Παράλληλα, η Μαρία θα έχει την δυνατότητα να σπουδάσει και διατολογία - Διατροφή με βάση τουλάχιστον την ακαδημαϊκή καριέρα που ξεκίνησε φέτος στο Χαροκόπειο..

Και επειδή μπερδευτήκατε λίγο... Ας δούμε το σχετικό δελτίο ενημέρωσης από την AZ Sport Scholarships σχετικά με την πρωταθλήτρια Ελλάδας Μαρία Καβαλιέρου... 

Το Southern Methodist University του Dallas ανοίγει τις πύλες του, δίνοντας πλήρη υποτροφία, στην διεθνή Ελληνίδα άλτρια της ΑΕΚ Μαρία Καβαλιέρου, η οποία από τον Αύγουστο του 2021 θα ανήκει στην θρυλική ομάδα των SMU Mustangs και θα αγωνίζεται στην Division 1 της NCAA!

Η 18χρονη Μηλιά αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι, ολοκλήρωσε μια εξαιρετική σεζόν -και ετοιμάζεται για μία ακόμη καλύτερη- καταρρίπτοντας διαδοχικά τις ατομικές της επιδόσεις σε μήκος και τριπλούν, με αποτέλεσμα να προσελκύσει το έντονο ενδιαφέρον κορυφαίων πανεπιστημίων των ΗΠΑ!

Το ασημένιο της μετάλλιο στο τριπλούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 (2020) ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή των κόπων της, ωστόσο στο πρόσφατο παρελθόν έχει να επιδείξει ακόμη ένα χρυσό στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 (2019) και ένα χρυσό στο Μαθητικό Πρωτάθλημα Ελλάδας-Κύπρου (2019). Εκτός συνόρων έχει συμμετοχή και καλή παρουσία με την γαλανόλευκη στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

Η Μαρία και η οικογένειά της, υπολογίζοντας εξίσου το αθλητικό και το ακαδημαϊκό σκέλος, επέλεξαν το SMU που εκτός από εξαιρετικό αθλητικό πρόγραμμα, είναι αναγνωρισμένο για το υψηλό του ακαδημαϊκό επίπεδο, κερδίζοντας φέτος την 66η θέση ανάμεσα σε όλα τα πανεπιστήμια της Αμερικής.

Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν αποφοιτήσει από αυτό, προσωπικότητες όπως η Laura Lane Bush, καθώς επίσης ο διάσημος τηλεοπτικός παραγωγός Aaron Spelling, ο γερουσιαστής Rick Scott, η αστροναύτης Mary Ellen Weber κ.α.

Στο αθλητικό σκέλος, οι Mustangs είναι από τα διασημότερα αθλητικά προγράμματα στον κολλεγιακό αθλητισμό των ΗΠΑ, με πολλά πρωταθλήματα και διακρίσεις. Πρωταγωνιστούν τόσο στην περιφέρειά τους, την AAC όσο και σε παναμερικανικό επίπεδο και ρίχνουν μεγάλο βάρος στην επιλεκτική ενίσχυση του roster τους με εξελίξιμους international student-athletes!

Γι’ αυτόν το λόγο, επένδυσαν στην Μαρία, εκταμιεύοντας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια πάνω από 240.000 δολάρια. Ας ευχηθούμε στην δική μας Μαρία να εκπληρώσει όλα της τα όνειρα στην Αμερική… #PonyUp

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News