Κυκλάδες - Ηρακλειά: Χαμόγελα και ικανοποίηση για την 4η δράση (video)

Ηρακλειά

Ένας καταπληκτικός αγώνας, που θα έχουν να θυμούνται για πολλά χρόνια ήταν το 4ο ''Τρέχω / Ανακαλύπτω την Ηρακλειά'' το κύριο μέρος του οποίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (1/7) στο πανέμορφο νησί των Μικρών Κυκλάδων και ολοκληρώνεται την Κυριακή (3/7) με παράλληλες δράσεις.

Οι διοργανωτές πήραν τα εύσημα για την άψογη τετραήμερη διοργάνωση που δικαίωσε στο απόλυτο όσους επέλεξαν να συμμετάσχουν σε αυτόν τον αγώνα, που συνδυάστηκε με ένα τετραήμερο ιδανικής χαλάρωσης. Ο Σύνδεσμος Ηρακλειατών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αλλά και οι χορηγοί του αγώνα δημιούργησαν μία δυνατή ομάδα που χάρισε αξέχαστες στιγμές στους αθλητές και τους επισκέπτες.

FRAGISKOS STAVROULAKIS

Ένας αγώνας που κοσμεί το δρομικό κίνημα, οργανωμένος από ανθρώπους που όχι μόνο γνωρίζουν καλά το αντικείμενο, αλλά αγαπούν αυτό που κάνουν και γίνονται ένα με τους συμμετέχοντες για να ζήσουν αυτή τη γιορτή που φέτος «απογειώθηκε» σε όλα τα επίπεδα ανεβάζοντας τον πήχη πολύ ψηλά.

Η ''καρδιά'' και εμπνευστής της διοργάνωσης Γιώργος Σταυρουλάκης, έχοντας τη μεγάλη στήριξη του εμπειρότατου Γιάννη Αργυρόπουλου δεν άφησαν τίποτα στη τύχη του, με τον αγώνα να έχει ενδιαφέρον από την άφιξη των αθλητών και των επισκεπτών στην Ηρακλειά, φυσικά τον αγώνα και μετέπειτα τις απονομές που έγιναν σε ένα νησιώτικο γλέντι, αλλά και τις παράλληλες δράσεις όπως τα μαθήματα ξιφασκίας, τη Γιόγκα και το Μπιτς Βόλεϊ.

ARGYROPOULOS STAVROULAKIS

 

Άξια αναφοράς είναι η προσπάθεια και η ευαισθησία και η προσπάθεια των διοργανωτών για να μην αφήσει ο αγώνας περιβαλλοντικό αποτύπωμα στο νησί. Όπου υπήρχε η δυνατότητα χρησιμοποιήθηκαν υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, ενώ υπήρχαν παντού κάδοι για τη συλλογή απορριμμάτων. 

Οι νικητές

Όπως γνωρίζουμε όλοι μας σε τέτοιου είδους αγώνες πρώτος στόχος είναι να περάσουν καλά όλοι οι συμμετέχοντες και αυτό επετεύχθη με το παραπάνω στην Ηρακλειά.

 kids

Φυσικά ο αγώνας ενός χιλιομέτρου Kids Run γίνεται χωρίς χρονομέτρηση, αλλά με πολλά δώρα για τα παιδιά μου συμμετάσχουν σε αυτόν.

Πάμε τώρα να δούμε ποιοι ήταν οι νικητές στους τρείς αγώνες:

10 KM MIXED TRAIL

Άνδρες

 1. Λουκάς Ανέστης 48:21
 2. Πολυχρόνης Γιαννόπουλος 51:49
 3. Ισίδωρος Παλαμάρης 52:38

NIKITes 10 KLM trail

Γυναίκες

 1. Καλελιου Σωτηρία 1:01:41
 2. Εύη Ρόδη 1:02:26
 3. Ελπίδα Σαγκινέρου 1:07:31

NIKITRIES 10 KLM trail

10 KM ROAD

Άνδρες

 1. Χριστόφορος Πρωτόπαπας 39:42
 2. Στέλιος Δρόσος 42:23
 3. Θανάσης Σαρρής 45:37

NIKITES 10 KLM

Γυναίκες

 1. Μαρία Τσούμπα 56:05
 2. Ιωάννα Μαρίτσα 58:39
 3. Κέλλυ Ζαράνη 59:37

NIKITETRIES 10 KLM

6 KM MIXED ROAD

Άνδρες

 1. Βαγγέλης Κωβαίος 29:28
 2. Νεκτάριος Κωβαίος 30:26
 3. Θοδωρής Οικονόμου 30:27

NIKITES 6 KLM

Γυναίκες

 1. Αγγελική Χατζηρήγα 32:13
 2. Κισιάντα Γκίκα 34:59
 3. Μαρία Μπαστάκη 35:46

 

Το Σάββατο το σκηνικό του αγώνα μεταφέρθηκε στην παραλία ''Λιβάδι''

Εκεί, άλλοι θυμήθηκαν τα νιάτα τους και συμμετείχαν στο μινι πρωτάθλημα μπιτς βόλεί που διοργανώθηκε με την συμμετοχή 10 ομάδων των 3 ατόμων και άλλοι έμαθαν πως να χειρίζονται το ξίφος των αθλητών ξιφασκίας, υπό τις οδηγίες του Πρωταθλητή Ελλάδος και Αντισυνταγματάρχη Πεζικού, Σωτήρη Ανυφαντή.

Ε τι θα έλειπε η Γιόγκα από την Ηρακλειά; Όχι βέβαια... Η Ειρήνη Μπαμπαλή και το @healthylife παρέδωσαν μαθήματα που απόλαυσαν οι συμμετέχοντες.

Και στο τέλος; Δεν έλειψαν τα μπουγέλα, οι πλακίτσες, τα πειράγματα , και πάντα με την στήριξη των δροσιστικών χορηγών του αγώνα, που ήταν η Fix Άνευ, η Lucozade και το νερό Ανδανία. 

Ακολούθησε ο χορός και οι βουτιές, που διήρκησαν τουλάχιστον πέντε αξέχαστες ώρες για τους δρομείς και τους συνοδούς τους, που συνέλλεξαν ακόμα μία ξεχωριστή εμπειρία από τον αγώνα ''τρέχω / Ανακαλύπτω την Ηρακλειά''

Η επίσημη λήξη του αγώνα θα είναι αύριο Κυριακή 3/7 με την επίσκεψη όσων δεν έχουν ακόμα επισκεφθεί το σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη.

Ο ενθουσιασμός των συμμετεχόντων σε συνδυασμό με την επιτυχία της διοργάνωσης συνθέτουν έναν πολλά υποσχόμενο ''Τρέχω / Ανακαλύπτω την Ηρακλειά'' για το καλοκαίρι του 2023. 

Με πληροφορίες από τη σελίδα sportcyclades.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News