Κυκλάδες- Κύπελλο: Εντός ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια, εκτός για τον ΑΟ Μυκόνου

Μπάσκετ

Τυχερός ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια και άτυχος ο ΑΟ Μυκόνου... Ο λόγος; Κλήρωση Κυπέλλου Ελλάδας και την Ένωση Ιλίου και τον Πρωτέα Βούλας θα βρουν απέναντι τους ο ΑΠΑΣ Νάξου Τα Φανάρια και ο ΑΟ Μυκόνου στην πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Πρώτοι αγώνες (και μονοί) την 21η Σεπτεμβρίου που έχει οριστεί η 1η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας βάσει προκήρυξης. Α ΑΠΑΣ Νάξου θα φιλοξενήσει στη Νάξο την Ένωση Ηλίου και ο ΑΟ Μυκόνου θα ταξιδέψει στη Βούλα για να αντιμετωπίσει τον Πρωτέα. 

Μάλιστα, η τύχη του ΑΠΑΣ τα Φανάρια (σ.σ. μιλάμε πάντα για έδρα και όχι για κάτι άλλο από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε την πλήρη δυναμικότητα των ομάδων) εάν προκριθεί στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την Κηφισιά, ενώ ο ΑΟ Μυκόνου και πάλι ταξιδεύει στην Αθήνα όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια ομάδα Δαφνίου - Εθνικός  

Και το πιο εντυπωσιακό; Εάν περάσουν τους δύο πρώτους γύρους (αγωνιστικές), δεν θα αγωνιστούν στην 3η αγωνιστική (02/10) αλλά θα περάσουν κατευθείαν στη δεύτερη φάση. Εκεί ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια (νικητής 49) δεν θα αγωνιστεί στην 1η αγωνιστική (12 Οκτωβρίου) αλλά στη δεύτερη (19/10) κόντρα στον Αμύντα, ομάδα Α2). Και ο ΑΟ Μυκόνου θα υποδεχτεί στην πρεμιέρα της 1ης αγωνστικής (12/10) το Αγρίνιο (ομάδα της Α2) στο πρώτο εντός έδρας αγώνα του...   

Στην κλήρωση για τη Β' Εθνική και το Νότιο Ομιλο μπήκαν 19 ομάδες και συμμετέχουν για πρώτη φορά στο Κύπελλο Ελλάδας. Οι αγώνες θα είναι μονοί και ο νικητής θα περάσει στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει και πάλι ομάδα του ομίλου όπου θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα.

Τα ζευγάρια της Α' Φάσης την 1η Αγωνιστική 

19. ΑΕΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ - ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ

20. ΓΣ ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ

21. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ - ΟΦΗ

22. ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΟ - ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ

23. ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ - ΑΟ ΑΧΑΓΙΑ 82

24. ΑΠΑΣ ΝΑΞΟΥ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ - ΑΟ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ

25. ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ ΑΟΚ - ΑΟ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ

26. ΑΟ ΠΕΥΚΗΣ - ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ

27. ΕΦΑΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ - ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ

A/A ΑΕ Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Και στη δεύτερη αγωνιστική της ίδιας φάσης (24/09) 

Νικητής Α20 - Νικητής Α19
Νικητής Α21 - Νικητής Α23
Νικητής Α26 - Νικητής Α22
Νικητής Α25 - Νικητής Α27
Νικητής Α24 - ΑΕ Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Από εκεί και πέρα, η 3η αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 2 Οκτωβρίου (εάν οι ΑΠΑΣ και ΑΟ Μυκόνου έχουν προκριθεί, δεν θα πάρουν μέρος αλλά θα περάσουν κατευθείαν στην 2η Φάση) όπου πλέον θα ολοκληρωθεί η Α' Φάση και στις 12 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η Β΄φάση, όπου θα συμμετάσχουν οι ομάδες της Γ' και Β' Εθνικών κατηγοριών και αυτές της Α2 Ανδρών.  

δείτε εδώ τη πλήρη ανάλυση της σειράς των αγώνων του κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News