Κυκλάδες - Μύκονος: Συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

Τελευταία εβδομάδα Σεπτεμβρίου και ... όλα τα βλέματα είναι στραμμένα στον αθλητισμό. Κι αυτό γιατί με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης αυτή η εβδομάδα είναι αφιερωμένη στα σπορ και την άθληση στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κι έχει ως στόχο την αύξηση της συμμετοχής όλων των πολιτών στη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να υιοθετήσουν έναν ενεργό και υγιή τρόπο ζωής.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού το Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Μυκόνου, σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς του νησιού που αντιλαμβάνονται την σπουδαιότητα και τον σκοπό μιας τέτοιας προσπάθειας και στηρίζουν την πρωτοβουλία του Δήμου να συμμετέχει για πρώτη φορά σε αυτήν, προετοιμάζει μία σειρά αθλητικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στο δημοτικό στάδιο Κόρφου και στο γήπεδο μπάσκετ του Γυμνασίου, ενώ προγραμματίζεται και μία μίνι ποδηλατοδρομία.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι απογευματινές και ξεκινούν από σήμερα Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου. Και έχουμε μίνι camp ποδοσφαίρου για αγόρια και κορίτσια, ανοιχτό μάθημα μπάσκετ, γνωριμία με τα αθλήματα του στίβου, το ζίου ζίτσου οι τεχνικές και τα οφέλη του, ανοιχτό μάθημα ρυθμικής και Τάε κβο ντο, σε συνεργασία πάντα με τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Τι αναφέρει το σχετικό δελτίο ενημέρωσης από το Δήμο Μυκόνου; 

Μια εβδομάδα γεμάτη αθλητικά δρώμενα αυτή που ξεκινά με τον Δήμο Μυκόνου και το Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς, να συμμετέχει για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, από σήμερα Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου και μέχρι την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στο νησί μας.

Μια σειρά από δωρεάν δράσεις για όλες τις ηλικίες που έχουν ως στόχο την αύξηση της συμμετοχής μικρών και μεγάλων στη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα διοργανώνουμε σε συνεργασία με Αθλητικούς Συλλόγους του νησιού μας και σας καλούμε για να περάσουμε με άθληση και δράση τα απογεύματα της τελευταίας εβδομάδας του Σεπτεμβρίου.

Μαθήματα γνωριμίας με το ποδόσφαιρο (ΑΕ ΜΥΚΟΝΟΥ), την ρυθμική γυμναστική, το μπάσκετ (ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ), τον στίβο, το Ζίου Ζίτσου (MYKONOS BJJ), το ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΑΙΑΣ), και το ποδήλατο θα λάβουν χώρα από την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

# ΤΡΙΤΗ 28/09/2021

16:30 – 18:00 ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ (6-12 ετών)) / Δημοτικό Στάδιο Κόρφου

18:30 – 19:30 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ (ηλικίες 4+) / Ανοιχτό Γήπεδο Μπάσκετ Γυμνασίου

# ΤΕΤΑΡΤΗ 29/09/2021

17:00 – 18:00 BRAZILIAN JIU JITSU (ηλικίες 4+) Ανοιχτό Γήπεδο Μπάσκετ Γυμνασίου

18:00 – 20:00 ΜΙΝΙ CAMP ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ / Δημοτικό Στάδιο Κόρφου (ηλικίες 6-12)

# ΠΕΜΠΤΗ 30/09/2021

18:30 – 20:00 ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ / Ανοιχτό Γήπεδο Μπάσκετ Γυμνασίου (ηλικίες 6-12)

20:00 – 21:00 TAE KWON DO (ηλικίες 4+) Ανοιχτό Γήπεδο Μπάσκετ Γυμνασίου

# ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01/10/2021

17:30 ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ / Έναρξη για ενήλικες και παιδιά έως από 12 ετών και άνω, από το αλιευτικό Καταφύγιο στο παλιό λιμάνι. Για τις μικρότερες ηλικίες (4-11) έναρξη την ίδια ώρα από την Αγία Άννα στο Καμνάκι.

Πληροφορίες στο 22893 60140 καθημερινά 08:30-15:00

#BEACTIVE με ασφάλεια. Να είστε εκεί!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News