Κυκλάδες - Sifnos Street Shot Put: Κυριαρχία Μουζενίδη - Ντραγκομίροβα

Τι; δεν το περιμένατε; Οτι θα ήταν ένας εντυπωσιακός αγώνας. Ξεχωριστός και θα είχε επιτυχία; Ο Δημήτρης Πάππας το ήξερε,οι άνθρωποι του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων το περίμεναν, όπως και οι άνθρωποι στο Δήμο Σίφνου.. Ε και η αναφορά "Εντυπωσίασε ο 1ος αγώνας σφαιροβολίας ''Sifnos Street Shot Put'' που έγινε χθες (Σάββατο 25/9) στη Σίφνο" μάλλον είναι λίγος. Και μόνο τα χαμόγελα των πρωταγωνιστών αποδεικνύουν του λόγου το αληθές... .

Και όπως διαβάζουμε στη σελίδα sportcyclades.gr (ευχαριστούμε για τις φωτό) Τον αγώνα που παρακολούθησε αρκετός κόσμος διοργάνωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων με την έγκριση του ΣΕΓΑΣ και την υποστήριξη του Δήμου Σίφνου. Επίσης την αρωγή τους στην διοργάνωση έχουν δηλώσει, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο ΕΟΤ, ο Πανσιφναϊκός και το Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η διοργάνωση σημείωσε επιτυχία, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και οργανωτικό και κατάφερε να συγκεντρώσει τα βλέμματα των πολιτών του νησιού, καθώς πρόκειται έναν διεθνή αγώνα και αποτελεί τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που έχει φιλοξενήσει η Σίφνος.

ij7a5169.jpg

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Οδυσσέας Μουζενιδής ήταν ο αθλητής που ξεχώρισε, αφού έστειλε τη σφαίρα στα 19,23 μ., πολύ καλή για την εποχή επίδοση. Ο "χάλκινος" πρωταθλητής Ευρώπης άφησε στη δεύτερη θέση τον Τάσο Λατιφλάρι με 18,91 μ. και στην τρίτη τον Παναγιώτη Ακτύπη του Πανναξιακού με 15,72 μέτρα.

Στις γυναίκες η Αναστασία Ντραγκομίροβα έκανε την μεγαλύτερη ρήψη με 14,46 μ. και ακολούθησαν η Μαρία Μαγκούλια με 14,13 μ. και η Σκεύη Θρασυβούλου με 12,81 μέτρα.

Παράλληλα με τον αγώνα σφαιροβολίας έγινε παρουσίαση του προγράμματος Kids Athletics με τη συμμετοχή μικρών παιδιών από το νησί και απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός σωματείου στίβου στο νησί, που θα αγκαλιάσει τα μικρά παιδιά και θα τους δώσει την ευκαιρία να ασχοληθούν με τον κλασικό αθλητισμό.

Επίσης, το πρωί του Σαββάτου έγινε η παρουσίαση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων, με τη συμμετοχή των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών, της Δημάρχου Σίφνου Μαρίας Ναδάλη, του προέδρου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων Δημήτρη Πάππα, του προέδρου του Πανσιφναϊκού Γιάννη Χουζούρη και του προέδρου του πολιτιστικού κέντρου Γιώργου Θεοδώρου.

Οι αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στον αγώνα εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τον πρώτο αγώνα Sifnos Street Shot Put και παράλληλα εξέφρασαν την πεποίθηση τους ότι η διοργάνωση όχι μόνο θα καθιερωθεί, αλλά θα αποτελέσει πόλο έλξης Ελλήνων και γιατί όχι και ξένων αθλητών και αθλητριών.

ij7a5213.jpg

Aποτελέσματα από το 1ο Sifnos Shot Put Event - Men

1. Mουζενίδης Οδυσσέας  Κέντραυρος Χ.  19. 23

2. Λατιφλάρι Τάσος           Κένταυρος Χ.   18.91

3.Ακτύπης Παναγιώτης    Πανναξιακός   15.73

4. Οικονόμου Αννίβας       Αμεινίας Π.     15. 69 (α.ρ)

5. Ανυφαντής Παναγιώτης ΟΣΦΠ           14.29

6. Μαυροδόντης Φάνης      ΓΑΣ Χολαργού     13.95 (α.ρ)

7. Νασιάκος Θεόδωρος      ΑΟΜυκόνου        13.14

8. Κάτσα Αλέσιο                  Αίαντας Τήνου     11. 41

Αποτελέσματα από το 1ο Sifnos Shot Put Street Event - Women

1. Nτραγκομίροβα Αναστασία Κένταυρος Χ. 14.46

2. Μαγκούλια Μαρία Καζώνης Καλύμνου 14.13

3. Θρασυβούλου Παρασκευή Κύπρος 12.81

4. Τζένγκο Ελίνα Κένταυρος Χ. 12.25

5. Μπαρμπάκου Ειρήνη Πανελλήνιος ΓΣ 12.03

6. Λατιφλάρι Χρύσα Κένταυρος Χ. 12.01

7. Κεσσίδη Σοφία Κένταυρος Χ. 9.14

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News