Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΚυκλάδες: Στη Βουλή έφτασαν οι ...εκλογές της ΕΠΣ Κυκλάδων (video)

Κυκλάδες: Στη Βουλή έφτασαν οι …εκλογές της ΕΠΣ Κυκλάδων (video)

|

Τα όσα αποκάλυψε ο Ρένος Φρέρης σε αθλητική ιστοσελίδα για τις εκλογές της ΕΠΣ Κυκλάδων έφτασαν μέχρι την Βουλή με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη να απευθύνεται προς τη ΝΔ για τις καταγγελίες αυτές – Η απάντηση του κου Χωριανόπουλου 

Και οι εκλογές της 15ης Δεκεμβρίου στην ΕΠΣ Κυκλάδων έφτασε έως τη Βουλή… Και από το Βήμα ο ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης στην ομιλία του για τον προυπολογισμό στάθηκε στα δημοσιεύματα απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση και τη Νέα Δημοκρατία. Ποια δημοσιεύματα; Τα όσα κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων, Ειρηναίος Φρέρης, στο gazzetta.gr για τις εκλογές της Ένωσης περί πολιτικής παρέμβασης… Ποια ήταν η παρέμβαση; Τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας υπόσχονται ανταλλάγματα στα σωματεία και «φυτεύουν» δικούς τους αντιπροσώπους, άσχετους με τον χώρο και τα σωματεία, προκειμένου να πάρουν την ψήφο που θέλουν! Κάποιες αλλαγές στα πληρεξούσια, όπως καταγγέλλεται στο gazzetta.gr, έγιναν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή κατόπιν υπαγορεύσεων, έπειτα από πιέσεις και υποσχέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, η ΕΠΣ έχει αποδείξεις και ντοκουμέντα για όλα αυτά, τα οποία θα κατατεθούν στη δικαιοσύνη. Έχει ήδη ενημερωθεί η ΕΠΟ, ενώ φαίνεται ότι τα πάντα γίνονται εν αγνοία της πολιτικής ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Ο Φρέρης, μάλιστα, έστειλε επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη ενημερώνοντάς τον σχετικά. Η ΕΠΣ έχει πάρει προφορική απάντηση από το κόμμα της αντιπολίτευσης, το οποίο ξεκαθαρίζει ότι δεν γνωρίζει τίποτα και περιμένει την έγγραφη απάντηση.

Και ο κος Φρέρης ξεκινάει: «Βρισκόμαστε σε διαδικασία αρχαιρεσιών, οι οποίες θα γίνουν το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου. Ενώ υπάρχουν επίσημες αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων σωματείων στη συντριπτική τους πλειοψηφία υπέρ του συνδυασμού μας, ο οποίος αποτελεί την υφιστάμενη διοίκηση, έχει υπάρξει μια τεράστια κινητοποίηση από γνωστούς-άγνωστους, οι οποίοι θα κατονομαστούν αμέσως μετά τις εκλογές. Θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις στις αρμόδιες αρχές και στην ΕΠΟ».

Τι εννοείται γνωστούς-άγνωστους;  «Εννοώ τοπικούς εκπροσώπους κόμματος, εν αγνοία της ηγεσίας του κόμματος, οι οποίοι προσπαθούν με αθέμιτα μέσα να παροτρύνουν την αλλαγή της ψήφου, η οποία προέρχεται από δημοκρατικές διαδικασίες. Και τους πιέζουν να ψηφίσουν κάτι άλλο».

Μιλάτε για χρηματισμό;  «Όχι, δεν μιλάω για χρηματισμό. Μιλάω για υποσχέσεις για κατασκευή γηπέδων, εγκαταστάσεων, φωτισμού, βοηθητικών εγκαταστάσεων και θα έλεγα παροχή σε υλικοτεχνική υποδομή».

Οπότε μιλάμε για πολιτικές πιέσεις; «Πολιτικές πιέσεις μέσω των πολιτικών αρχόντων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας διοίκησης, μέσω γνωστού-άγνωστου εκπροσώπου κόμματος. Μάλιστα, τολμούν να στείλουν φαξ με υποδείξεις αλλαγής αντιπροσώπων στη συνέλευση και πάνω στον πανικό τους ξεχνούν να βγάλουν τα λογότυπα και τους αριθμούς από τα γραφεία που τα στέλνουν».

Προς τα ποιους ασκούν πιέσεις; Προς τα συμβούλια των σωματείων; «Προς τους προέδρους, να αλλάξουν τον εκπρόσωπό τους. Και μάλιστα χρησιμοποιούν και ορίζουν εκπροσώπους άσχετους με το χώρο, οι οποίοι πρόσκεινται στην κομματική αυτή οργάνωση. Έστειλαν πληρεξούσια και τόλμησαν σε μερικούς από αυτούς να τους τα αλλάξουν και να βάλουν εκπροσώπους πολιτικού κόμματος άσχετους με τα σωματεία. Άλλαξαν τα πληρεξούσια την τελευταία στιγμή. Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα στο πρωτόκολλο της ΕΠΣ και σύντομα θα κληθούν οι αρμόδιες αρχές μετά τις εκλογές, για να μην ταράξουμε το κλίμα περαιτέρω, να δώσουν εξηγήσεις. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού που στηρίζουν ανήκει σε άλλη παράταξη πολιτικά. Και κινούν τα νήματα εν αγνοία της κεντρικής διοίκησης».

Δεν θα αντιδράσετε ενόψει των εκλογών; «Εμείς μπορούσαμε όλα αυτά να τα ακυρώσουμε και να τα προσβάλουμε, αλλά πάμε σε μια μάχη σώμα με σώμα για να αποδείξουμε άλλη μια φορά ότι το ποδόσφαιρο είναι μακριά από την πολιτική και είναι αυτό που έχει φέρει τα νησιά μας τόσο κοντά».

Και η απάντηση

Και όπως ήταν λογικό είχαμε και την απάντηση… Από τον ίδιο τον επικεφαλής του συνδυασμού ”Ώρα Ευθύνης για το Κυκλαδίτικο Ποδόσφαιρο”, κ. Γιώργου Χωριανόπουλου. Και ο οποίος μιλώντας στο sportcyclades.gr ανέφερε:  «Όσο αφορά την πολιτική στήριξη που επικαλείται ο κύριος Φρέρης, δεν την έχω, δεν την επιζητώ και δεν την θέλω. Το μόνο που μας νοιάζει ως συνδυασμός είναι το καλό του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου και η καλυτέρευση της καθημερινότητας των σωματείων μας. Τα σωματεία θα έπρεπε να έχουν κυρίαρχο ρόλο και λόγο στην Γενική Συνέλευση. Η επιλογή όμως της ώρας από την απερχόμενη διοίκηση εμποδίζει και δυσκολεύει τα σωματεία που θέλουν να εκφραστούν και να εκπροσωπηθούν από μέλη του συμβουλίου τους, αναγκάζοντας τα να διορίσουν εκπροσώπους εκτός Δ.Σ. και εκτός νησιού.

Αυτό το θέσαμε υπόψιν του προέδρου κ. Φρέρη και ο λόγος που έγινε είναι προφανής. Η καταλληλότερη ώρα ήταν η 17:00, που καταφτάνουν στη Σύρο τα πλοία από τα νησιά. Πρώτη φορά στα χρονικά η ώρα της Γενικής Συνέλευσης προηγείται της άφιξης των πλοίων. Αυτό εφόσον εκλεγούμε δεν πρόκειται να επαναληφθεί».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

Ιος – Cycladic Identity: “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Πότε και που παρουσιάζεται το πρόγραμμα "Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες"

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε και τι ώρα θα αλλάξει η… ώρα;

Πότε αλλάζει η ώρα; Γιατί πάγωσε η μόνιμη ώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Νότιο Αιγαίο: Τροποποίηση δρομολογίου “Blue Star Chios” λόγω κακοκαιρίας

Διαμόρφωση δρομολογίων του "Blue Star Chios" το χρονικό διάστημα 28/3-30/3, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Συζήτηση για θέματα νησιωτικότητας

Πρόσκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε εκδήλωση του Τμήματος Ναυτιλίας και Νησιωτική Πολιτικής

Μήλος: Ανοιγμα στην Ολλανδική αγορά

Ταξίδι εξοικείωσης στη Μήλο για προβολή της στην Ολλανδική αγορά

Λέξεις και έννοιες: Από τον Ομηρο έως σήμερα και η χρήση τους

Με την αρωγή του Γιώργου Ανωμερίτη κάνουμε μία βουτιά στην ελληνική γλώσσα. Τι διαπιστώνουμε;

Κυκλάδες – Κέα: Κατάλυμα προσφέρεται για 2.848 ευρώ τη βραδιά από… 1η Ιουνίου

Απλησίαστες οι Κυκλάδες και το 2024: Κατάλυμα προσφέρεται για 2.848 ευρώ τη βραδιά από… 1η Ιουνίου

Νάξος – Αλιευτικό καταφύγιο: Τομές στη χερσαία ζώνη, τι γίνεται με το έργο; (video)

Διακόπηκαν οι εργασίες στο αλιευτικό καταφύγιο της Νάξου- Εντοπίστηκαν αρχαία, έρχονται δύτες, ξεκίνησαν τομές στη χερσαία ζώνη (video)

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες