Κυκλάδες (Σύρος): Οι Ολυμπιονίκες δείχνουν το σωστό δρόμο με βάση τη διατροφή

Νους υγιής εν σώματι υγιεί, ενα αρχαίο γνωμικό που λεγόταν ,λέγεται και θα λέγεται και έχει ως βάση την αρμονική λειτουργία του σώματος… Και σήμερα έρχονται οι Ολυμπιονίκες του Ελληνικού Αθλητικού με δράσεις στην Σύρο να μας αναδείξουν αυτή την ανάγκη… Και να στείλουν τα μηνύματά τους για την αξία του αθλητισμού σε συνδυασμό με την σωστή διατροφή.

Δράση στην οποία συμμετείχαν Συριανοί και Ολυμπιονίκες που σε μία πρωτότυπη δράση, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης "Αθλητισμός, διατροφή, υγεία" από την Επιστημονική Επιτροπή προώθησης της Κρητικής διατροφής. 

Το πρωί του Σαββάτου 5 Ιουνίου στον περιβάλλοντα χώρο της Έπαυλης Τσιροπινά πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με ομιλίες σχετικές με την διατροφή, την υγεία και τον αθλητισμό από διακεκριμένους Επιστήμονες – Καθηγητές Πανεπιστημίου   που βρέθηκαν  στην Σύρο γι΄αυτό το σκοπό.

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής κ Ηρώ Δασκαλάκη οποία καλωσόρισε όλους όσους τίμησαν την συνάντηση και όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο καλέσμά της να έλθουν στην Σύρο και να συνεισφέρουν με την επιστημονική τους γνώση και την εμπειρία τους στην εκδήλωση.

Στις σύντομες ομιλίες ο Διδάκτωρ του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου  Δημήτριος Γρηγοράκης μίλησε με θέμα “Διατροφή και Ψυχική Υγεία”, ο καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Δημήτριος Χανιώτης με θέμα “Κίνδυνοι για την υγεία των αθλουμένων”, ο Διδάκτωρ του Τμήματος επιστήμης διαιτολογίας διατροφής Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Ιωάννης Αρναούτης με θέμα “Αρχές αθλητικής διατροφής” και ο Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου της Μπολώνια  Εμμανουήλ Αλιφιεράκης με θέμα “Απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για την άθληση”

Χαιρετισμό απέστειλαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης,  ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος. Σύντομους Χαιρετισμό  και προσωπικές εμπειρίες εξέθεσαν οι Ολυμπιονίκες Νίκη Μπακογιάννη, Μαρία Καραγιαννοπούλου, Εύη Μωραϊτίδου και οι Παγκοσμιονίκες Αντώνης Μπουγιούρης και Μαρία Καρπαθάκη.

Το απόγευμα παρουσία όλων καθώς επίσης του Δημάρχου Σύρου Ερμούπολης Νίκου Λειβαδάρα, της Ολυμπιονίκου Νέρυ Νιαγκουάρα, εκπροσώπων του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, των προσκόπων  και πολλών δρομέων  πραγματοποιήθηκε  δυναμικό περπάτημα μήκους 3200 μέτρων με αφετηρία την Μαρίνα στα Λαζαρέττα και τερματισμό στην Πλατεία Μιαούλη. Κατά μήκος της προκυμαίας σκάφη με ιστιοπλόους του Ναυτικού Ομίλου Σύρου συνόδευαν τους βαδιστές μέχρι το άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης.

Η εκδήλωση έκλεισε εντυπωσιακά με την μεταφορά της Ελληνικής σημαίας στην είσοδο του επιβλητικού Δημαρχιακού Μεγάρου.

Με πληροφορίες από τη σελίδα cyclades24.gr

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News