Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΚυκλάδες - Σύρος: Που χτυπάει η καρδιά του Ευρωπαϊκού Μπάσκετ;

Κυκλάδες – Σύρος: Που χτυπάει η καρδιά του Ευρωπαϊκού Μπάσκετ;

|

Stoiximan AegeanBall Festival 2022: Η καρδιά του  Ευρωπαϊκού μπάσκετ χτυπάει στη Σύρο 

Πριν από διακόσια χρόνια στο κέντρο των Κυκλάδων, η γέννηση μιας θαυμαστής πόλης άναψε τον σπινθήρα μιας βιομηχανικής και αστικής ανάπτυξης στη μέση του Αιγαίου. Ψαριανοί, Κασιώτες, Μικρασιάτες, Κρήτες και Χιώτες κυνηγημένοι από τους Οθωμανούς, κατέληξαν στη Σύρο και εκεί δημιούργησαν μια μικρή αλλά πανίσχυρη αστική, ναυτική και βιομηχανική πόλη. Έτσι, σε έναν βράχο στη μέση του πελάγους θεμελίωσαν μια πόλη ευρωπαϊκή, δίνοντάς της το όνομα «Ερμούπολη».Σήμερα αυτός ο βράχος γίνεται η καρδιά του Ευρωπαϊκού μπάσκετ!

Ολυμπιονίκες και Αστέρια της Ευρώπης σε περιμένουν

stoiximan-aegeanball-festival-2.jpgΣτο StoiximanAegeanBallFestival 2022 με φόντο το εμβληματικό Δημαρχείο της Ερμούπολης ο κόσμος θα απολαύσει από κοντά μεταξύ άλλων τονEuroLeagueLegendΔημήτρη Διαμαντίδη, τον «στυλοβάτη» του τουρνουά, Γιάννη Μπουρούση,τον φετινό κορυφαίο παίκτη του Πρωταθλήματος Ελλάδος και μέλος της καλύτερης πεντάδας της EuroLeagueΣάσα Βεζένκοφ, τον νταμπλούχο ΕλλάδοςΓιαννούλη Λαρεντζάκη, τον παίκτη – αποκάλυψη του ΠρωταθλήματοςΔημήτρη Μωραΐτη, τους διεθνείςΧρήστο Σαλούστρο, Δημήτρη Κατσίβελη, Γιάννη Αθηναίου, Λίνο Χρυσικόπουλο και Νίκο Γκίκακαι πολλούς ακόμη κορυφαίους μπασκετμπολίστες. Για πρώτη φορά στα «παρκέ» της Πλατείας Μιαούλη θα θαυμάσει και τον διεθνή με την Εθνική Σερβίας και έναν εκ των καλύτερων center της Ευρώπης, Νίκολα Μιλουτίνοφ!Και αυτά είναι μόνο μερικά από τα μεγάλα ονόματα που θα… παρελάσουν από το πλακόστρωτο της Ερμούπολης. Μέχρι το πρώτο τζάμπολ της διοργάνωσης σας περιμένουν ακόμη πολλές εκπλήξεις.

Δες το κάλεσμα του Δημήτρη Διαμαντίδη εδώ και την… πρόκληση του Γιαννούλη Λαρεντζάκη εδώ.

Έλληνες Ολυμπιονίκες θα τιμήσουν με την παρουσία τους τη Σύρο και θα χαρίσουν μοναδικές στιγμές σε αθλητές, θεατές και τηλεθεατές, κάνοντας πράξη το όραμα της διοργάνωσης. Σε αυτή τη μοναδική εορταστική εκδήλωση, ο εμπνευστής της διοργάνωσης θα έχει στο πλευρό του,τον χρυσό Ολυμπιονίκη το 2016 και χάλκινο το 2020 στους κρίκους, 3 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και 5 φορές πρωταθλητή Ευρώπης, Λευτέρη Πετρούνια, τον χρυσό Ολυμπιονίκη και πρωταθλητή Ευρώπης κωπηλασίας Στέφανο Ντούσκο, τον αργυρό Ολυμπιονίκη, παγκόσμιο πρωταθλητή στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης και International Marathon Swimming Hall of FamerΣπύρο Γιαννιώτηκαι τη Βασιλική Μιλλούση, με τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και πολλές διακρίσεις σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, σε Μεσογειακούς αγώνες στην ενόργανη γυμναστική.

Δες το μήνυμα του Σπύρου Γιαννιώτη εδώ.

Στο StoiximanAegeanBallFestival, το μπάσκετ είναι μόνο η αφορμή! Αποστολή του Stoiximan AegeanBall Festival είναι να μεταδώσει την αξία του ευ αγωνίζεσθαι, να φέρει τους ανθρώπους κοντά στον υγιή αθλητισμό και να αναδείξει πως ο αθλητισμός είναι ένας και έχει μια μοναδική δύναμη να ενώνει, να δημιουργεί ξεχωριστές ανθρώπινες σχέσεις και ανεπανάληπτες αναμνήσεις. Σκοπός του Stoiximan AegeanBall Festival είναι ο αθλητισμός να αποτελεί το έναυσμα μιας κοινωνικής, πολιτισμικής και τουριστικής γιορτής για τους αθλητές, τα παιδιά, τους φιλάθλους και τους ταξιδιώτες και να αναδείξει τις ομορφιές της κοσμοπολίτικης πρωτεύουσας των Κυκλάδων, εντός και εκτός συνόρων.

Αν θέλεις κι εσύ να γίνεις μέρος της μοναδικής αθλητικής – τουριστικής γιορτής του Αιγαίου, να συναντήσεις ή ακόμη και να αντιμετωπίσεις τα είδωλά σου, δήλωσε συμμετοχή εδώ.Μην ξεχνάς, ότι οι νικητές της κατηγορίας ELITEθα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν με τους κορυφαίους αθλητές που θα έρθουν φέτος στη Σύρο, σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση.

stoiximan-aegeanball-festival-3.jpgΚλείσε τη θέση σου στο κορυφαίο 3×3 Τουρνουά της Ελλάδας έως την Παρασκευή 1 Ιουλίου, ξεκίνα προπόνηση και ετοίμασε τις πιο μεγάλες σου βαλίτσες για τη Σύρο. Αξέχαστες εμπειρίες και πολλά μοναδικά αναμνηστικά δώρα σε περιμένουν!

Ο προγραμματισμός του StoiximanAegeanBallFestivalσου δίνει τη δυνατότητα να απολαύσεις μπάσκετ, αλλά και να ανακαλύψεις κάθε ομορφιά της Σύρου. Οι μαγευτικές της παραλίες, τα γραφικά σοκάκια, τα παραδοσιακά ταβερνάκια και τα σύγχρονα café-barσε περιμένουν να τα επισκεφθείς.Με ή χωρίς τη νέα σου μπασκετική εμφάνιση, με την υπογραφή του Γιώργου Πρίντεζη, η ξενάγηση στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων θα είναι μια μοναδική εμπειρία.

Δες το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Έκπτωση στα ακτοπλοϊκά της Blue Star Ferries

Το ταξίδι για το μεγαλύτερο μπασκετικό λιμάνι της Ελλάδας, βέβαια, ξεκινά στο πλοίο! Μην ξεχνάς ότι όλοι οι συμμετέχοντες του StoiximanAegeanBallFestival2022 δικαιούνται 30% έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από όλη την Ελλάδα, από τη Blue Star Ferries.

Μάθε περισσότερα για τη διαδικασία έκδοσης εισιτηρίων και για το πρόγραμμα των δρομολογίων εδώ.

Σπουδαίες εταιρείες δίπλαστο Stoiximan AegeanBall Festival 2022 

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα της διοργάνωσης για τη στήριξη της αθλητικής, πολιτιστικής, τουριστικής και φιλανθρωπικής της πρωτοβουλίας είναι ήδη πρωτόγνωρη και μοναδική από κορυφαίες εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ονομαστικός Χορηγός της φετινής διοργάνωσης είναι η Stoiximan

 Μεγάλοι Χορηγοί είναι η FlexCar και η Head And Shoulders. Χορηγοίείναιηadidas, ηBlueStarFerries, ηONEXNeorionShipyardsκαιηGillette. Η IKEA, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, η Seneca και η OROeORA PRINTEZIS είναι οι Επίσημοι Υποστηρικτές. Συνεργάτες του Stoiximan AegeanBall Festival είναι το Sport24, το Eurohoops.net, η TGI, η Spalding, η Human Tecar, το Island Packaging, τα KOIS Optics, η Windoor, το Suerteκαι το RivieraYachting

 Το Stoiximan AegeanBall Festival θαμεταδοθεί live απότηνCosmote TV.

 Διοργανωτές του Stoiximan AegeanBall Festival είναι η Progame, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Το Stoiximan AegeanBall Festival πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτακτο – Ολυμπιακή φλόγα: Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης στη Νάξο

Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης της Ολυμπιακής φλόγας στις Κυκλάδες - Μία ώρα νωρίτερα η τελετή, πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα στη Νάξο

Tourism Awards: Βραβείο για τις καινοτόμες εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης του NAXOS AR

Η MOPTIL συνδέει τον πολιτισμό με τον τουρισμό μέσω της τεχνολογίας και διακρίθηκε με δυο βραβεία για εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης σε αρχαιολογικούς χώρους: Gold στην κατηγορία Digital Innovation - Καινοτόμο Concept για την εφαρμογή NAXOS AR και Silver στην κατηγορία Travel Services - Applications για την εφαρμογή DIGIPAST.

“Καλάθι του Νονού”: Ξεκινάει στις 22 Απριλίου, τι περιλαμβάνει

Το "Καλάθι του Νονού" είναι πραγματικότητα - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει και πότε έρχεται το "Καλάθι του Πάσχα"

National Geographic για Σίφνο: Ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός

Ως το καλύτερο νησί της Ελλάδας για γαστρονομικές απολαύσεις και παραδοσιακά πανηγύρια προβάλλεται η Σίφνος και στον κατάλογο που δημοσίευσε το ισπανικό Conde Nast Traveler

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Golden Star Ferries: Το “Andros Queen” πιάνει φέτος και Πάρο

GOLDEN NEWS: ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΠΑΡΟ ΜΕ ΤΟ ANDROS QUEEN!

Ευρώπη: Νησιά των Κυκλάδων μεταξύ των επτά πιο απειλούμενων μνημείων και τόπων

Κυκλάδες: μεταξύ των 7 πιο απειλούμενων μνημείων & τόπων στην Ευρώπη

Πάει… Τούμπα ο (φανατικός Παναθηναϊκός)! Ανδρουλάκης

Τι θα κάνει στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ολυμπιακή Φλόγα: Στη Σαντορίνη ταξιδεύει ο Γιώργος Λεονταρίτης

"Στη Σαντορίνη ο Γιώργος Λεονταρίτης για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας"

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Αμοργός – Ενωση Ξενοδόχων: Καθαρίζουμε τον Πύργο της Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη

Tην Κυριακή ο Καθαρισμός του Πύργου της Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη στο πλαίσιο της δράσης Let’s do it Greece 2024