Κυκλάδες - Σύρος: Ξυλοδαρμός αθλητών της ΑΕ Μυκόνου (!!!)

Μύκονος

Ωμή βία. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό που συνέβη χθες το βράδυ σε κεντρικό σημείο της Ερμούπολης, όπου ομάδα νεαρών (αθλητές του Αίαντα όπως καταγγέλλεται) επιτέθηκε και ξυλοκόπησε ποδοσφαιριστές της Κ16 της ΑΕ Μυκόνου, οι οποίοι είχαν επισκεφθεί το νησί της Συρου ως φίλαθλοι για την υποστήριξη της Κ18 του συλλόγου που λίγο πριν αγωνίστηκε στον τελικό απέναντι στον ΠΑΣ Νάξου.

Όλα αυτά συνέβησαν σε κατάστημα εστίασης και μάλιστα καταστηματάρχες, επενέβησαν στην συμπλοκή και χώρισαν τους νεαρούς που πληροφορίες αναφέρουν ότι χρησιμοποίησαν ακόμα και καρέκλες ως «όπλα» προκαλώντας σοβαρά τραύματα στους αθλητές της ΑΕ Μυκόνου, οι οποίοι διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Σύρου για τις πρώτες βοήθειες.

Οι υπεύθυνοι της αποστολής της Μυκονιάτικης ομάδας όπως ήταν φυσικό προέβησαν σε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα, κατονομάζοντας τους αθλητές του Αίαντα, ενώ δεν αποκλείεται να κατατεθούν μηνύσεις. 

Πραγματικά το συμβάν σοκάρει όλες τις ποδοσφαιρικές Κυκλάδες και όχι μόνο, καθώς μιλάμε για νεαρούς αθλητές, που υποτίθεται ότι έχουν διδαχθεί πάνω σε σωστές βάσεις το ποδόσφαιρο και τους τρόπους συμπεριφοράς.

Όπως μαθαίνουμε το θέμα θα έχει και συνέχεια, καθώς οι Μυκονιάτες έχουν γίνει έξω φρενών και είναι αποφασισμένοι να φτάσουν την υπόθεση μέχρι τέλους.

Προ το παρόν, η ΑΕ Μυκόνου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση - καταγγελία:

Για ακόμα μια φορά δυστυχώς γίναμε μάρτυρες μιας απαράδεκτης πράξης βίας μεταξύ νεαρών παιδιών - αθλητών.

Εχθες το βράδυ στο περιθώριο του τελικού της ΕΠΣ Κυκλάδων για ηλικιακά τμήματα Κ18 που ολοκληρώθηκε στο γήπεδο της Ερμούπολης, μαζί με την αποστολή της ομαδας μας, ταξίδεψαν και 4 ακόμη ποδοσφαιριστές του τμήματος Κ16 ως φίλαθλοι. Μετά τη λήξη του τελικού και κατά την βραδινή καθιερωμένη βόλτα στην Ερμούπολη της Σύρου τα 4 παιδιά μας έκατσαν να φάνε έξω από ένα κατάστημα και προς έκπληξη τους τους επιτέθηκε ομάδα νεαρών ατόμων - αθλητών του Αίαντα Σύρου- αρχικά φραστικα και στη συνεχεια με ξυλοδαρμούς. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που μπορείτε να δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες. Θεωρούμε απαράδεκτη κάθε τέτοια ενέργεια που αφορά παιδιά και υπό το πρίσμα του ποδοσφαίρου και των ομάδων μας.

Τα παιδιά μας διακομιστηκαν άμεσα στο νοσοκομείο της Σύρου όπου έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και είναι καλά στην υγεία τους αποκομιζοντας πολλούς μολωπες.

Ως ομάδα παρόλο που δεν ήταν μέρος της αποστολής μας αλλά ήρθαν ως φίλαθλοι θεωρούμε ότι ήταν ευθύνη και υποχρέωση μας γιατί μιλάμε για ΠΑΙΔΙΆ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την παραδειγματικη τιμωρία των υπαιτιων και επιφυλλασομεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμα που έχουν οι αθλητές μας και οι γονείς τους και θα ειμαστε δίπλα τους σε ότι αποφασίσουν για τον τρόπο που θα κινηθούν 

με πληροφορίες από τη σελίδα sportcyclades.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News