Κυκλάδες: Τα γήπεδα που αναβαθμίζονται εντός της αγωνιστικής περιόδου

Ξεκινάει σήμερα από την Άνω Σύρο στη Σύρο το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων για την αγωνιστική περίοδο 2018 -19 που φέρει τον τίτλο « Α’ Κατηγορία Blue Star Ferries». Πρεμιέρα με τον οικοδεσπότη Αίαντα Σύρου να υποδέχεται την Άνω Μερά για τον 1ο όμιλο κι ενώ τα υπόλοιπα παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο…

Και η … σέντρα, έδωσε το έναυσμα, στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και υπεύθυνο Αθλητισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Γεώργιο Λεονταρίτη να αναφερθεί στις δράσεις που «τρέχει» η Περιφέρεια όσον αφορά την αναβάθμιση και βελτίωση των αθλητικών υποδομών στο Νομό Κυκλάδων. Και όπως βλέπει κανείς μέσα από την δήλωσή του ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εμφανίζεται κερδισμένος (όπως και ο Δήμος Κέας) έχοντας τέσσερα γήπεδα που θα αποκτήσουν χλοοτάπητα. Τρία γήπεδα στη Νάξο: Φιλώτι που είναι σχεδόν έτοιμο, Χαλκί και Άγιος Αρσένιος αλλά και το Κουφονήσι που διαθέτει γήπεδο 5χ5… 

Τι αναφέρει στη δήλωσή του ο κος Λεονταρίτης;  "Για μια ακόμη χρονιά ξεκινά το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου με τα πιο δύσκολα χαρακτηριστικά λόγω της ιδιαιτερότητας των νησιών. Ένα πρωτάθλημα που όλα αυτά τα χρόνια διεξάγεται χάρη στις "ηρωικές" προσπάθειες των αθλητικών παραγόντων και των αθλητών, χωρίς καμία κρατική ενίσχυση των Σωματείων.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο της προσπάθειας στήριξης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στις Κυκλάδες έχει προγραμματίσει για φέτος να αναβαθμίσει τοποθετώντας νέους χλοοτάπητες στα γήπεδα:  Παροικιάς Πάρου, Τήνου, Κύθνου,  Αγερσανίου, Χαλκίου και Φιλωτίου Νάξου, Κέας. Επιπλέον θα αντικαταστήσει τους χλοοτάπητες στα γήπεδα 5Χ5: Κέας και Κουφονησίων (βλ φωτογραφία).

Ως υπεύθυνος αθλητισμού δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια εξεύρεσης πόρων προκειμένου να εκσυγχρονίσουμε κι άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις στα νησιά, παρά το γεγονός ότι η συντήρησή τους δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας. Εύχομαι σε όλους τους αθλητές "καλή αγωνιστική χρονιά", στις διοικήσεις των Σωματείων "ευόδωση των στόχων τους" και καλώ τους φιλάθλους και τους οικονομικούς παράγοντες των νησιών να ενισχύσουν την προσπάθεια των ερασιτεχνικών ομάδων ποδοσφαίρου των Κυκλάδων".