Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΚυκλάδες - Βόλεϊ - Κύπελλο : Η ανακοίνωση του Φοίνικα Σύρου και...

Κυκλάδες – Βόλεϊ – Κύπελλο : Η ανακοίνωση του Φοίνικα Σύρου και το αίτημα Σαντορίνης, Νάξου

|

Η μάχη για την διοργάνωση των φάιναλ φορ του κυπέλλου σε άνδρες και γυναίκες (βλ βόλεϊ) και η ανακοίνωση του Φοίνικα Σύρου, με την οποία ουσιαστικά ζητεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να πάρει … θέση 

Το πρωτάθλημα σε άνδρες και γυναίκες στο βόλεϊ μπορεί να περιμένει γιατί έχουμε και το θεσμό του κυπέλλου και όπως βλέπουμε, μέσω της ιστοσελίδας fosonline.gr Λιβαδειά και Ερμούπολη Σύρου είναι τα φαβορί για τα φάιναλ φορ Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών, ανδρών, αντίστοιχα μετά τις αντιρρήσεις της αστυνομίας Ημαθίας και την πρόκριση του Φοίνικα Σύρου… Για τις γυναίκες βέβαια να πούμε ότι Τρίτη και Τετάρτη έχουμε αγώνες για την φάση των “16” και βέβαια έχουμε το ζήτημα της πρότασης τόσο από τη Σαντορίνη όσο κι από τη Νάξο για να οργανώσουν το φάιναλ φορ γυναικών, αν και η Λειβαδιά είναι το μεγάλο φαβορί..  

Στις γυναίκες, το φάιναλ φορ αναμένεται να πραγματοποιηθεί το τριήμερο 4 – 6 Απριλίου και η Λειβαδιά όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση, κερδίζοντας με διαφορά …στήθους, Σαντορίνη και Νάξο… 

Οσο για τους άνδρες; Το φάιναλ φορ των ανδρών (13 – 15 Μαρτίου), έμοιαζε υπόθεση της Βέροιας, αλλά μετά τα πρόσφατα γεγονότα της εκδίωξης του Μάκη Βορίδη από την πόλη (από οπαδούς του ΠΑΟΚ) και την τιμωρία του πρωταθλητή από την ΕΕΑ έκαναν πίσω. Η αστυνομία εξέφρασε αντιρρήσεις. Έτσι φαβορί είναι η Ερμούπολη, που έστειλε επίσημη πρόταση και έχει την τεχνογνωσία πολλών επιτυχημένων διοργανώσεων βόλεϊ ανδρών και γυναικών.  Οι ομάδες που έχουν προκριθεί είναι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Φοίνικας Σύρου και ΑΟΠ Κηφισιάς… Η κλήρωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 12 Φεβρουαρίου, όμως υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα…  

Ποιο είναι; Με ανακοίνωση του το ΤΑΑ του ΑΟ Φοίνικα ΟΝΕΧ πληροφορεί τον κόσμο της ομάδας για μεθοδεύσεις κατά του σωματείου, ενώ απευθυνόμενο στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ζητά συνάντηση προκειμένου να λυθεί το ζήτημα της ανάληψης του Final Four Κυπέλλου που όπως αναφέρει δεν είχε καμία ενημέρωση, αλλά και να διευθετηθεί αν τελικά θα υπάρξει έμπρακτη στήριξη προς την ομάδα, πράγμα που μέχρι σήμερα δεν ισχύει. 

Ας δούμε τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση με τίτλο “Ολοι μαζί τελικά; ή όχι;”  Ως ΤΑΑ του ΑΟ Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ αισθανόμαστε την ευθύνη απέναντι στους χορηγούς μας, τους φιλάθλους μας και τους φίλους του αθλήματος του βόλεϊ, να ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

Το καλοκαίρι του 2019, μετά από συλλογικές και επίμονες προσπάθειες του ΔΣ του συλλόγου και των τριών κυριότερων τοπικών φορέων υπήρξε ομόφωνη απόφαση για την σύσταση νέου τριμελούς ΤΑΑ και την στήριξη από όλους ώστε να παρουσιαστούμε και την νέα χρονιά στην Α1 κατηγορία, παρά τα πρόσκαιρα οικονομικά εμπόδια που υπήρχαν. Και οι τρεις φορείς δήλωσαν στήριξη, είτε οικονομική, είτε οργανωτική. Προσεγγίστηκαν παλαιοί και νέοι χορηγοί, οι οποίοι δήλωσαν παρόντες στην προσπάθεια, και μέσα από αυτή την εκδηλωμένη ομοψυχία και συλλογικότητα προέκυψε η πολύ σημαντική για την ομάδα μας χορηγία και υποστήριξη από την εταιρία ΟΝΕΧ NEORION SHIPYARDS που όλοι γνωρίζουμε πόσο βοηθάει σε όλους τους τομείς την ομάδα μας και όχι μόνο.

Ο νέος μας μεγάλος χορηγός βλέποντας τη σοβαρότητα της προσπάθειας, την ιστορία των τελευταίων 10 χρόνων στην Α1 κατηγορία , αλλά και την αγάπη των κατοίκων του νησιού για την ομάδα και το βόλεΪ, το μόνο που ζήτησε ως προϋπόθεση για να βοηθήσει και να σταθεί στο πλάι μας, ήταν να είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Φορείς, κάτοικοι, επιχειρηματίες και χορηγοί, να είμαστε όλοι μαζί, μία ομάδα, μια γροθιά, ώστε το μικρό αυτό θαύμα που συντελείται στο νησί μας τα τελευταία 10 χρόνια να γίνει πολύ μεγαλύτερο και ο σύλλογος (που ανήκει σε όλο το νησί και τους κατοίκους του) να εδραιώσει τη θέση του ανάμεσα στους μεγάλους συλλόγους του ελληνικού και ευρωπαϊκού βόλεϊ.

Η αθλητική χρονιά (έστω και αργά) ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα μας. Τέλος Ιουλίου συστήθηκε το ΤΑΑ με συγκεκριμένο πλάνο τριετίας. Βελτίωση οργανωτικού σχήματος, συμμάζεμα των όποιων οικονομικών εκκρεμοτήτων το συντομότερο δυνατόν, αποφυγή δημιουργίας νέων οικονομικών εκκρεμοτήτων, εξωστρέφεια, ανάδειξη της κοινωνικής διάστασης της ομάδας και τέλος σύνθεση αξιόμαχης ομάδας ώστε να απολαμβάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μια καλή πορεία.
Η ομάδα στήθηκε εξ αρχής Αύγουστο μήνα (καθυστερημένα για κάθε ομάδα που στοχεύει υψηλές θέσεις στη βαθμολογία) και ξεκίνησε η αγωνιστική χρονιά με καλά αποτελέσματα (λόγω της πολύ καλής δουλειάς προπονητή και αθλητών).

Αρχές Δεκέμβρη στην έκτακτη ΓΣ του ΔΣ του συλλόγου αποφασίσαμε ομόφωνα την προσθήκη ΟΝΕΧ στο όνομα της επαγγελματικής ομάδας σαν ελάχιστη αναγνώριση της πολύτιμης βοήθειας και στήριξης του μεγάλου μας χορηγού. Ως επισφράγισμα της καλής συνεργασίας ήρθε αμέσως την επόμενη μέρα η απόκτηση, μέσω του χορηγού, του διεθνούς αργεντινού αθλητή Πεπε Γκονζάλεζ, ώστε να ενισχυθεί η σταθερότητα της απόδοσης της ομάδας για ακόμα καλύτερη πορεία.
Απόδειξη αυτής της ενίσχυσης ήταν οι τρεις συνεχόμενες νίκες σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια, μία ήττα στις λεπτομέρειες αλλά και η πρόκριση στο Final-4 του κυπέλλου. Και όλα αυτά μέσα σε 19 μόλις ημέρες.

Λογικό θα ήταν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να μοιραστούμε αυτή την χαρά της πρόκρισης στο Final-4 του κυπέλλου Ελλάδας και της ήδη υψηλής θέσης της ομάδας στην 4αδα του πρωταθλήματος.

Αναρωτιόμαστε όμως: είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ;
Τα μέχρι σήμερα γεγονότα όχι μόνο δεν το αποδεικνύουν, αλλά μας εκπλήσσουν και δυσάρεστα.

Καθόλη τη διάρκεια της θητείας μας από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, αρκετές φορές ελάχιστοι ευτυχώς «ειδικοί παντογνώστες» αμφισβητούν τις όποιες αποφάσεις του ΤΑΑ που στηρίζονται στο πλάνο που έχει εκπονηθεί και τηρείται με ευλάβεια.

Η μηδενιστική συμπεριφορά προς το Συμβούλιο του ΤΑΑ, ειδικά αυτών που έχουν κεφαλαιοποιήσει την προσωπική τους προβολή, σπεκουλάροντας την ομαδική δουλειά και πολλές φορές αυτοθυσία των εκάστοτε μελών διοίκησης της ομάδας, μας προκαλεί αποτροπιασμό και αγανάκτηση.

Στην έκτακτη ΓΣ του Δεκεμβρίου και μετά την ομόφωνη απόφαση για το όνομα (ΑΟ Φοίνικας ΟΝΕΧ) μας κατηγόρησαν ανοικτά ότι ως ΤΑΑ δεν γνωρίζουμε τι κάνουμε, ότι κάνουμε ακριβή ομάδα, ότι πρέπει να εξοφλήσουμε πρώτα τις παλιές οφειλές, παραγνωρίζοντας το πόσο μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν για τυχόν απομείνασες οικονομικές υποχρεώσεις, ως αποτέλεσμα της πολυετούς μη τήρησης των υποσχέσεων τους για οικονομική στήριξη.

Είναι εκείνοι, οι οποίοι την ημέρα ανακοίνωσης της απόκτησης του διεθνούς αθλητή Πέπε Γκονζάλεζ αντί να χαίρονται για την χορηγία της ΟΝΕΧ προς την ομάδα, μας κατηγόρησαν διαδίδοντας ότι «πετάμε» τα λεφτά της ομάδας αντί να εξοφλούμε υποχρεώσεις που όμως έχουν προέλθει και από την ασυνέπεια τον λόγων και πράξεων τους, με μοναδικό στόχο να παραπλανήσουν να εξοργίσουν και να στρέψουν εναντίον μας τους φίλους της ομάδας που την έχουν στηρίξει, με όσες δυνάμεις είχε ο καθένας, κατά το παρελθόν.

Και εξηγούμαστε για να μην υπάρξουν παρερμηνείες,

Απαντήσαμε εγγράφως σε ερώτημα της περιφερειακής αρχής (αφού είχε γίνει το αίτημα προς την ΕΟΠΕ ερήμην της ομάδας και το πληροφορηθήκαμε έκπληκτοι από τα Μ.Μ.Ε) και αναφέραμε ότι επιθυμούμε συνάντηση για την από κοινού απόφαση της αίτησης ανάληψης του Final-4, σε συνδυασμό με τις συνθήκες λειτουργίας της ομάδας, διότι πιστεύουμε ότι οι συλλογικές ενέργειες φέρνουν τα καλυτέρα αποτελέσματα.
Χαιρόμαστε, αν τελικά έρθει η διοργάνωση του Final-4 κυπέλλου για μία ακόμα φορά στην Σύρο.

Δεν χαιρόμαστε όμως με τον τρόπο που κάποιοι προσπαθούν και εκμεταλλεύονται την ομάδα και τις επιτυχίες της ,αδιαφορώντας για το καλό της ομάδας και το πως αντιμετωπίζεται η καθημερινότητα.

Ως διοίκηση προτάσσουμε το καλό της ομάδας πάνω από όλα, προσφέρουμε αφιλοκερδώς ενέργεια, χρόνο και κόπο και απαιτούμε από όλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δείξουν τον απαραίτητο σεβασμό.
Ζητούμε όπως έχουμε αναφέρει στο από 6-2-2020 έγγραφο μας
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να συγκαλέσει άμεση συνάντηση με την Διοίκηση του ΤΑΑ και τους άλλους 2 φορείς που στηρίζουν την ομάδα (Δήμος, Επιμελητήριο Κυκλάδων) ώστε όλοι μαζί να επιβεβαιώσουμε στην πράξη την συνεργασία μας αποδεικνύοντας ότι λειτουργούμε συνολικά για το καλό της ομάδας και να προχωρήσουμε μπροστά.

Εάν αγνοηθούμε για πολλοστή φορά, δυστυχώς θα αποδειχθεί περίτρανα ότι δεν υπάρχει το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην πράξη και θα αναγκαστούμε να μην παρέχουμε εμείς και τα στελέχη της ομάδας οποιαδήποτε οργανωτική στήριξη και συμμετοχή σε τυχόν ανάληψη της διοργάνωσης του F4 του κυπέλου της ΕΟΠΕ.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. της επαγγελματικής ομάδας ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ ΟΝΕΧ».

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν