Κυνηγήστε τα όνειρά σας

«Να κυνηγήσετε και να προστατεύσετε τα όνειρά σας. Να μην τα εμπιστευτείτε σε κανένα άλλο, παρά μόνο στη δύναμη και τη φλόγα της δικής σας ψυχής»,  προέτρεψε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, τις χιλιάδες των μαθητών από τα σχολεία του Νοτίου Αιγαίου που κατέκλυσαν το πρωί της Δευτέρας το Αθλητικό Κέντρο Καλλιπάτειρα, κηρύσσοντας την έναρξη της  1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Αθλητισμού και Πολιτισμού Νοτίου Αιγαίου 2017, που ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί σήμερα Τρίτη 23 Μαϊου στη Ρόδο.

Η Μαθητιάδα είναι μια μεγάλη αθλητική, κοινωνική και πολιτιστική γιορτή, που συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/βαθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου και ο ΔΟΠΑΡ και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου. Σκοπό έχει την μεταφορά, σε όλους τους μαθητές και σε όλες τις μαθήτριες, του εκπαιδευτικού μηνύματος «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης». , ώστε να «παιδευτούν» στις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και στις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να συμμετάσχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και να ζήσουν μία μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μια τόσο μεγάλη μαθητική διοργάνωση στο Νότιο Αιγαίο. Συμμετέχουν σε αυτήν 1800 μαθητές – αθλητές από 49 σχολεία (37 από την Πρωτοβάθμια και 12 από την Δευτεροβάθμια), 80 εθελοντές και 1600 επισκέπτες.

Καλωσορίζοντας τους μαθητές, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

 «Κηρύσσουμε σήμερα την έναρξη της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Αθλητισμού και  Πολιτισμού Νοτίου Αιγαίου 2017. Ένα διήμερο, όπου ο αθλητισμός είναι γιορτή,  «χωρίς τον φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης». Για την χαρά και την αξία της συμμετοχής, για το ευ αγωνίζεσθαι.   Η σπουδαιότερη επένδυση, ήταν και παραμένει αυτή της εκπαίδευσης. Χρέος δικό μας  είναι να την στηρίζουμε, από όποια θέση υπηρετεί ο καθένας από μας. Χρέος μας είναι  να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα δώσουν σε σας τη δυνατότητα να κυνηγήστε τα όνειρά σας. Να τα υπηρετήσετε και να τα υπερασπιστείτε. Να μην τα εμπιστευθείτε σε κανένα άλλο, παρά μόνο στη δύναμη και τη φλόγα της δικής σας ψυχής».

Δράσεις…

Να σημειώσουμε ότι χθες Δευτέρα 22 Μαϊου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες και επιδείξεις αθλημάτων για τα Γυμνάσια ενώ σήμερα Τρίτη 23 Μαϊου θα διεξαχθούν αγώνες και επιδείξεις αθλημάτων για τα Δημοτικά σχολεία.

Τα αθλήματα στα οποία συμμετέχουν οι μαθητές, είναι τα εξής:

Ατομικά

Στίβος: 60μ, 600μ. άλμα σε μήκος, σφαίρα, σκυταλοδρομία 4χ50 .

Τένις,

Πινγκ Πονγκ,

Τζούντο,

Τοξοβολία,

Αντισφαίριση ξυλορακέτας,

Σκάκι,

Ιππασία.

Ομαδικά

Στίβος: KidsAthletics (δέκα (10) μέλη η κάθε ομάδα).

Ποδόσφαιρο 5×5 (επτά (7) μέλη η κάθε ομάδα),

Μπάσκετ 3×3 (τέσσερα (4) μέλη η κάθε ομάδα),

Μπιτς Βόλεϊ 2×2 (τρία (3) μέλη η κάθε ομάδα),

Ράγκμπι (επτά (7) μέλη η κάθε ομάδα).

Γνωριμία Παραολυμπιακών Αθλημάτων (Δημοτικά – Γυμνάσια)

Μπότσια (Boccia) (τρία (3) μέλη η κάθε ομάδα),

Βόλεϊ καθιστών (Sitting Volley) (οκτώ (8) μέλη η κάθε ομάδα),

Γκόλμπολ (GoalBall) (τέσσερα (4) μέλη η κάθε ομάδα).

Θα γίνουν παρουσιάσεις Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (έκθεση φωτογραφίας, παραδοσιακοί χοροί, κ.ά).

Θα υπάρξει ταμπλό εντυπώσεων: Αφήνω το αποτύπωμά μου! (οι μαθητές καλούνται να γράψουν το προσωπικό τους μήνυμα).

Θα γίνει ανταλλακτικό παζάρι μικρο-αντικειμένων μεταξύ μαθητών.

Θα γίνει διανομή βιβλίων σε μαθητές/τριες των Γυμνασίων: Δωρεά από τη Δημοτική βιβλιοθήκη Ρόδου και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (Το παραμύθι: Τα αστέρια της Ευρώπης).

Την τελετή έναρξης και λήξης της Μαθητιάδας έχει αναλάβει το Μουσικό Σχολείο Ρόδου