Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΚυπελλούχος Κυκλάδων ο Πανθηραϊκός

Κυπελλούχος Κυκλάδων ο Πανθηραϊκός [vid – pics]

|

Εικοσιτέσσερα (24) χρόνια ήταν πολλά για τον Πανθηραϊκό χωρίς τίτλο.

Του Χρήστου Σαρρή

Εικοσιτέσσερα (24) χρόνια ήταν πολλά για τον Πανθηραϊκό χωρίς τίτλο.

Σήμερα στη Νάξο κερδίζοντας 1-0 τον ΑΟ Σύρου με γκολ του Αρβανίτη στο 87′,έδωσε τέλος στην κακοδαιμονία, σήκωσε το Κύπελλο Κυκλάδων σκορπίζοντας ενθουσιασμό στους φιλάθλους του και παίρνοντας πόντους στην αυτοπεποίθηση του για τους υπόλοιπους υψηλούς στόχους που έχει θέσει. Δεν εντυπωσίασε, δεν σκόρπισε τον αντίπαλο του όπως ενδεχομένως πολλοί περίμεναν.

Έδειξε όμως πως αποκτά αγωνιστική ταυτότητα και σφυρηλατεί τον χαρακτήρα ομάδας που ξέρει τι ζητά, κάτι που πέρυσι του έλειψε και τον άφησε εκτός στόχων.

Από την μεριά του ο ΑΟΣ ενώ πήγε το ματς εκεί που ήθελε, τελικά δεν ολοκλήρωσε την προσπάθεια του αποδεικνύοντας πάντως πως δίκαια θεωρείται μία μεγάλη ποδοσφαιρική δύναμη του νομού μας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Τελικός χωρίς ευκαιρίες θα ήταν ο τίτλος που θα ταίριαζε. Η σκοπιμότητα του αποτελέσματος κυριάρχησε και βέβαια σε ματς που κρινόταν ένας τίτλος κανείς δεν μπορεί να πει κάτι στους δύο προπονητές για τις τακτικές που επέλεξαν. Οι νικητές είχαν περισσότερη ώρα στα πόδια τους, όμως παγιδεύτηκαν στην ανασταλτική λειτουργία των Συριανών και είχαν πρόβλημα να βάλουν στο κόλπο τα επιθετικά τους ατού, που ιδίως στο πρώτο ημίχρονο έμοιαζαν αποκομμένοι από την υπόλοιπη ομάδα.

Οι Συριανοί με μεγάλο τους πλεονέκτημα την υπομονή, θυσίασαν το επιθετικό ρίσκο για να μπορέσουν να δίνουν τις απαραίτητες καλύψεις όταν οι αντίπαλοι τους με ατομικές ενέργειες έψαχναν στηρίγματα και οι τεχνίτες επιθετικοί τους έδωσαν μεγάλη βάση στο πρεσάρισμα. Πέτυχαν να δυσκολέψουν την μετάβαση στην φάση της επίθεσης των αντιπάλων τους με τίμημα το ξεκούραστο πρωινό του Τσουκαλά.

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Αγουροξυπνημένες έμοιαζαν οι ομάδες στο ξεκίνημα του αγώνα. Παιχνίδι κέντρου και συχνή εικόνα το παράλληλο ποδόσφαιρο και η έλλειψη αυτοματισμών που θα προωθούσαν την μπάλα.

Στο 11′ ένα σουτ του Βέρμπη δυνατό αλλά άστοχο, ένα παρόμοιο του Βαρούχα στο 30΄ και μία απόπειρα του Λούσσα στο 27′ να κρεμάσει τον Τσουκαλά, μαζί με ένα μακρινό σουτ του Κώτση στο 40′, συνιστούν τον πτωχό απολογισμό σε φάσεις.

Στο 38′ σε μία σύγχυση στα καρέ του Πανθηραϊκού οι Συριανοί διαμαρτυρήθηκαν για ένα χέρι. Δεν το αντιληφθήκαμε, αλλά οι κάμερες του sportcyclades θα λύσουν κάθε απορία.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Η αλήθεια είναι πως ο Πανθηραϊκός μπήκε με σκοπό να ανεβάσει ρυθμό. Οι μέσοι του ζωήρεψαν, οι συμπαίκτες τους άρχισαν να προσφέρονται και να ζητούν πιο εμφατικά μπάλα και οι αμυντικοί του ΑΟ Σύρου πιέστηκαν και χρειάστηκε μεγαλύτερη προσπάθεια από αυτούς για να αποτρέψουν με επεμβάσεις της τελευταίας στιγμής κάποιες δύσκολες καταστάσεις που πήγαν να δημιουργηθούν.

Είχαμε περισσότερα κερδισμένα κόρνερ και φάουλ.

Καθαρές ευκαιρίες πάντως δεν είχαμε. Ο Βαρούχας δύο φορές σούταρε δυνατά και άστοχα, ο Βέρμπης στο 67′ μπούκαρε αποφασιστικά από πλάγια χωρίς αποτέλεσμα, το ίδιο και ο Μπρέσκα πάλι από αριστερά, χωρίς τύχη.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΛΑ

Και ενώ στο 85′ ο Ραμπαβίλας μάλλον βιάστηκε να σουτάρει στα χέρια του Τσουκαλά, ενώ είχε χώρο, στο 87′ το κύπελλο διάλεξε τα χέρια που θα το σηκώσουν. Ο ΑΟ Σύρου είχε κερδίσει ένα φάουλ που στην εκτέλεση του παραχωρήθηκε κόρνερ και οι παίκτες του ανέβηκαν σχεδόν όλοι στην περιοχή.

Το κόρνερ εκτελέστηκε στο πρώτο δοκάρι, ένα κεφάλι έδιωξε και ο Μπρέσκα βρέθηκε με την μπάλα στην μεσαία γραμμή βλέποντας μπροστά του πιο πολλές άσπρες φανέλες συμπαικτών του που σπρίνταραν.

Με γρήγορη σκέψη πέρασε στο Γκουτσούλα που ήταν σε καλύτερη θέση και αυτός με την ίδια οξυδέρκεια βρήκε τον πλασαρισμένο στην μεγάλη περιοχή Αρβανίτη.

Ο Συριανός ακάλυπτος καθώς δεν υπήρχαν επιστροφές βγήκε απελπισμένα να του κόψει τον δρόμο. Τον απέφυγε με προσποίηση και με το τέλειο τελείωμα έγραψε το 1-0 και χάρισε το κύπελλο στην ομάδα του, δικαιώνοντας τις τολμηρές παρεμβάσεις του κ. Αρχοντάκη στο παιχνίδι.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο γήπεδο βρέθηκαν αρκετοί Σαντορινιοί φίλαθλοι, λιγότεροι Συριανοί και μερικοί ουδέτεροι, Ναξιώτες αλλά και από γειτονικά νησιά. Όλοι τους φέρθηκαν άψογα και το ζεστό χειροκρότημα στους ηττημένους όταν πήραν τα μετάλλια τους, ήταν η πιο ωραία στιγμή του τελικού. Η ΕΠΣΚ με τις πρωτοβουλίες της την προηγουμένη του αγώνα και με την άψογη οργάνωση των διαδικαστικών, ασφαλώς και συνετέλεσε στην όμορφη εικόνα που μας έμεινε από τον τελικό.

ΔΙΑΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής κ. Ρούσσος ήταν κοντά στις φάσεις, άσχετα αν κάποιες αποφάσεις του προκάλεσαν διαμαρτυρίες εκατέρωθεν. Οι βοηθοί κ. Νομικός και κ. Ψαρά με σωστές υποδείξεις.

Σαν ρέφερι ο κ. Ρούσσος σφυρίζει για πρώτη φορά τελικό (3 συμμετοχές ως βοηθός), όπως πρώτη φορά ήταν και για την κυρία Ψαρρά, που σημείωσε το δικό της ρεκόρ, όντας η πρώτη γυναίκα διαιτητής που εμφανίζεται σε τελικό της ΕΠΣ Κυκλάδων. Ο κ. Νομικός ήταν 4η φορά που έδωσε το παρών σε τελικό ως βοηθός.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΟ ΣΥΡΟΥ (Βαρθαλίτης): Συριανός, Ρούσσος, Μαραγκός [89′ Καρίμαλης], Κόκκαλης, Μουράι, Γατζέλος, Κώτσι, Μπαλόπητας,Λούσσας [79′ Μουλίδης], Ραμπαβίλας, Αμπτούλ.

ΠΑΓΚΟΣ: Δημητρακόπουλος, Γκούφας, Πρίντεζης [αν. τερμ. ], Καπετανάκης, Πρίντεζης.

ΠΑΝΘΗΡΑΙΚΟΣ (Αρχοντάκης): Τσουκαλάς, Κωλέτσης [ 78′ Ντεκίδης ], Μηνδρινός, Νικολάου, Ρουσσάκης, Περιάλης [84′ Αρβανίτης ], Φύτρος, Γκουτσούλας, Βέρμπης, Μπρέσκα, Βαρούχας [91′ Αγοραστός ].

ΠΑΓΚΟΣ: Κελίδης, Στρατηγάκης, Βλαβιανός, Λυγνός [αν. τερμ. ].

Δείτε 748 φωτογραφίες από τον 34ο τελικό του Κυπέλλου Κυκλάδων, όπου ο Πανθηραϊκός νίκησε με 1-0 τον ΑΟ Σύρου και σήκωσε την 2η κούπα της ιστορίας του.

Λήψη: Λαμπρινή Μάκαρη

ΠΑΤΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτακτο – Νάξος: Δεν “είδε” το αεροπλάνο της Olympic Air το αεροδρόμιο και γύρισε Αθήνα

Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν μπόρεσε να προσγειωθεί το αεροσκάφος της Olympic Air το αεροδρόμιο της Νάξου - Επέστρεψε στην Αθήνα

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

ΠΝΟ: Χωρίς πλοία την Πρωτομαγιά (Μεγάλη Τετάρτη)

Δεμένα τα πλοία την Τετάρτη 1η Μαΐου – Απεργία της ΠΝΟ (διαβάστε την ανακοίνωση)

ΥΠΑΑΤ: Σε ισχύ από σήμερα η Κάρτα του Αγρότη

Θα διατεθεί στους παραγωγούς, δικαιούχους αγροτικών επιδοτήσεων, μόνο με την αίτηση του ενδιαφερομένου προς τη συνεργαζόμενη τράπεζα που τηρεί τον λογαριασμό του

Πάσχα: Εκπτώσεις για την μετακίνηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

Ελληνική Βουλή: Ο πρώην βουλευτής των “Σπαρτιατών”, Φλώρος, γρονθοκόπησε τον Γραμμένο της “Ελληνικής Λύσης”

Πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνο Φλώρο σημειώθηκε στη Βουλή, όταν γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.

Πώς έλιωσε ο (εκκλησιαστικός) πάγος με την κυβέρνηση

Βρέθηκε η χρυσή τομή... Ποιες ήταν οι κατάλληλες κινήσεις

Σίφνος: Το “Αρτεμις” νικήθηκε από τη Σοροκάδα, το “Ανεμος” κατάφερε και έδεσε (video)

Τρίτη 23 Απριλίου και στο λιμάνι της Σϊφνου με 11 μποφόρ οι ναυτικοί μας τα είδαν.,. όλα. Το "Αρτεμις" δεν τα κατάφερε, το "Ανεμος" μπήκε στο λιμάνι με τη 3η προσπάθεια (video)

Deadpool & Wolverine ενώνουν τις δυνάμεις τους, προσφέρουν γέλιο και θέαμα (video)

Ράιαν Ρέινολντς και Χιου Τζάκμαν ενώνουν τις δυνάμεις τους στο τρέιλερ της ταινίας - Το φιλμ της Marvel θα κυκλοφορήσει στις 26 Ιουλίου

Αττική: Κίνδυνος να χαθούν οι μέλισσες σε λιγότερο από 20 μέρες (!!!)

Η αντιπυρική περίοδος εξοντώνει τις μέλισσες: «Σε 20 ημέρες δεν θα υπάρχουν μελίσσια στην Αττική»

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia- Play Offs: Με σούπερ Χαρούνι, άλωσε τη Βούλα και βλέπει τελικό ανόδου

Εντυπωσιακός ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia κέρδισε τον Πρωτέα Βούλας (74-64) και το Σάββατο ετοιμάζεται για το παιχνίδι - τελικό... Αγωνία για τους τραυματίες παίκτες....

SeaJets: Με το SuperRunner Jet θα φτάσει έως το Κουφονήσι

Δρομολογείται σε άκρως τουριστική γραμμή το Superunner Jet από το Πάσχα και για όλη την περίοδο - Σε ποια νησιά θα το δούμε φέτος