Κυριαρχία Ναξιακού και ΑΟ Μυκόνου

θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού. Έχοντας μάλιστα και το σχετικό πέπλο προστασίας από το ΣΕΓΑΣ μέσω του ΕΑΣ Κυκλάδων αλλά και τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχει αναβάθμιση του ενδιαφέροντος σε ετήσια βάση. Μιλάμε για τον «δρόμο Υγείας στη μνήμη του γιατρού Ιωάννη Παπαθανασίου» που διοργανώνεται στα πλαίσια των Μηλωσίων από τον ΑΜΣ Φιλωτίου… Ένας αγώνας που διεξάγεται σε πανέμορφες διαδρομές ανάμεσα στο ορεινό τοπίο του Φιλωτίου και των γύρω χωριών και παρών έδωσαν ουκ ολίγοι αθλητές όλων σχεδόν των κατηγοριών προσφέροντας ένα συναρπαστικό θέαμα σε όσους είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τους αγώνες…

Δημητράκης

Οι αθλητές όμως που έκλεψαν την παράσταση ήταν αυτοί που προέρχονταν από …Μύκονο και Πανναξιακό, χωρίς όμως να θέλουμε να υποτιμήσουμε τους υπόλοιπους. Ο λόγος για τον Χρήστο Καλλία του ΑΟ Μυκόνου και τον Ανδρέα Δημητράκη του Πανναξιακού ΑΟ, αμφότεροι κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις στα 6.000 μέτρα ανδρών, με τον Βασίλη Ψαρρά του ΑΜΣ Φιλωτίου να είναι ο 3ος της παρέας στο βάθρο και με συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας Παπαθανασίου (σ.σ. σπάνιες εμφανίσεις στο Φιλώτι από μέλη της συγκεκριμένης οικογένειας οπότε όπως είναι λογικό ήταν το τιμώμενο πρόσωπο) να κάνει τη σχετική απονομή. Ο αγώνας των 6000 μέτρων κρίθηκε λόγω της εμπειρίας από αυτού του είδους τις αποστάσεις, του Χρήστου Καλλία (είναι αθλητής δρόμων μεγάλων αποστάσεων και αντοχής όπως λέγονται), ενώ ο Δημητράκης πήρε μέρος περισσότερο για την συμμετοχή και την εμπειρία καθότι αθλητής δρόμων ημιαντοχής. Να σημειώσουμε ότι πέρυσι ο Γιώργος Μίνος επίσης του ΑΟ Μυκόνου ήταν ο μεγάλος νικητής… Ο Ανδρέας Δημητράκης αποκάλυψε ότι ο λόγος της παρουσίας του στους αγώνες, είναι λόγω καταγωγής (από τη μητέρα του) τονίζοντας «Σήμερα για μένα μετρούσε μόνο η συμμετοχή, αφού ήθελα να πάρω μέρος στους αγώνες  που γίνονται σε ένα χωριό από το οποίο έχω ρίζες καταγωγής. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου τον Πανναξιακό που με στηρίζει και τον χορηγό μου κύριο Βερώνη που είναι δίπλα μου και με στηρίζει σε κάθε μου προσπάθεια. Ο κ. Βερώνης έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο για μένα και ελπίζω μαζί να πιάσουμε το όριο της συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς αγώνες».

Μύκονος

Από τη πλευρά του ο Χρήστος Καλλίας που κέρδισε με σχετική άνεση (κάτι περισσότερο από ένα λεπτό η διαφορά από το 2ο Δημητράκη) σημείωσε ότι «Ήταν μία διαδρομή μέτριας δυσκολίας σε ένα πανέμορφο χωριό. Ο καιρός μας βοήθησε να τρέξουμε την διαδρομή και να βοηθήσουμε και εμείς από την πλευρά μας ώστε να υπάρχουν τέτοιοι αγώνες που στις δύσκολες εποχές που ζούμε είναι καλό να υπάρχουν. Εύχομαι του χρόνου οι αγώνες να πραγματοποιηθούν με περισσότερες και μεγαλύτερες συμμετοχές. Ευχαριστώ τον ΑΟ Μυκόνου και ειδικά τον κ. Δημήτρη Πάπα που με στηρίζουν και είναι κοντά μου». Άρωμα Μυκόνου είχε η πρωτιά και στις Γυναίκες, όπου η περσινή νικήτρια Λίντα Λαούμπεργκα που ανήκει στον ΑΟ Μυκόνου επανέλαβε και φέτος τη νίκη της τερματίζοντας σε χρόνο 32 λεπτά και 19 δεύτερα.  Πιστός στο ραντεβού και ο 66χρονος Αλέκος Χωριανόπουλος που δίνει κάθε χρόνο το παρών στον συγκεκριμένο αγώνα και φυσικά τιμήθηκε ξεχωριστά όπως αρμόζει σε έναν βετεράνο αθλητή που μετρά 100δες συμμετοχές σε παρόμοιες συναντήσεις και έχει τρέξει σε πάνω από 15 κλασικούς μαραθωνίους. Και βέβαια να σημειώσουμε ότι ο Ναξιακός (με εκπρόσωπο το Μανώλη Σαντοριναίο), ήταν η ομάδα που είχε τον απόλυτο έλεγχο σε όλες τις μικρές ηλικιακά κατηγορίες κάτι που δείχνει και τη ποιότητα της δουλειάς που γίνεται στο συγκεκριμένο σύλλογο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι επιδόσεις ανά κατηγορία

6000 μ. Ανδρών

1) Καλλίας Χρήστος  (ΑΟ Μυκόνου) 20′ 38»

2) Δημητράκης Ανδρέας (Πανναξιακός) 21′ 50»

3) Ψαρράς Βασίλης (ΑΜΣ Φιλωτίου) 25′ 28»

4) Κεχαόγλου Νίκος 27′ 31»

5) Σπανός Μανώλης  29′ 11»

6) Σπανός Στέφανος 29′ 13»

7) Σπύρης Στέλιος  29′ 14»

8) Λογαράς Κώστας 30′ 08»

9) Χωριανόπουλος Αλέκος 31′ 22»

10) Καντούνης Στέφανος 33′ 18»

11) Καμπούρης Απόστολος 34′ 36»

12) Μπουτάτης Αντώνης 34′ 22»

13) Μαστρογιαννόπουλος  Νίκος 35′ 41»

14) Λεγάκης Αντώνης 38′ 25»

6000μ. Γυναικών

1)    Laumberga Linda 32′ 19»

2)    Λιοφάγου Σοφία (ΑΜΣ Φιλωτίου) 36′ 14»

3)    Λαδά Έφη 38′ 26»

6000μ. Παίδων

1)    Καπίρης Νίκος (Πανναξιακός) 26′ 00»

1000μ. Παμπαίδων

1)    Τζιμούλης Γιάννης 4′ 32»

1000μ. Παγκορασίδων Β”

1)    Ταφάνη Αλεξάνδρα (Ναξιακός) 4′ 35»

2)    Κρασσά Γεωργία (ΑΜΣ Φιλωτίου) 4′ 53»

2000μ. πκ” Μίνι

1)    Σορώκου Δέσποινα (Ναξιακός) 5′ 19»

2)    Ναυπλιώτη Καλλιόπη (Ναξιακός) 5′ 36»

3)    Σέργη Νικολέτα (Ναξιακός) 5′ 48»

4)    Ψαρρά Κατερίνα (ΑΜΣ Φιλωτίου) 6′ 23»

2000μ. ππ” Μίνι

1)    Ταφάνης Σεφιετ (Ναξιακός) 4′ 43»

2)    Μανιός Νικόλαος (ΑΜΣ Φιλωτίου) 5′ 03»

3)    Γιάννης Γιάννης (ΑΜΣ Φιλωτίου) 6′ 35»

4)    Γιάννης Ηλίας (ΑΜΣ Φιλωτίου) 6′ 55»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ