ΛΕΜΟΝ: Γιαυτό απέχουμε από το Naxos Adventure Rally 2018

Πριν από μερικές ημέρες έγινε γνωστή η ημερομηνία διεξαγωγής του «Naxos Adventure Rally 2018»… Ενός αγώνα με παρουσία σημαντικών προσώπων και δη οπαδών της μοτοσυκλέτας.. Είτε μιλάμε για λάτρεις των Street είτε για των Off - Road διαδρομών. Περίπου εκατό (100) αναβάτες αναμένονται από τις 20 έως τις 23 Απριλίου στη Νάξο με guest riders τον Adam Riemann για 2η χρονιά και τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή Γιούρκα Σεϊταρίδη. Αυτό όμως που έκανε εντύπωση ήταν η απουσία της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) οι οποίοι πέρυσι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο…

Και ενώ χθες υπήρξε μία απάντηση που έλεγε ότι δεν θα πάρουν μέρος στην διοργάνωση, σήμερα διά χειρός Δημήτρη Συρίγου, του προέδρου της ΛΕΜΟΝ έρχεται η ολοκληρωμένη απάντηση για τους λόγους της απεμπλοκής της Λέσχης από το δρώμενο του Απριλίου. Οι λόγοι; Τέσσερις αναφέρονται και έχουν να κάνουν κυρίως με τη διαφορά φιλοσοφίας που υπάρχει με τον Ευθύμη Αλιμπέρτη…  Και σημειώνουν ότι εντός Απριλίου θα προχωρήσουν σε δική τους δράση που έχει να κάνει με την οδική  ασφάλεια μέσα από τη συνεργασία που έχουν αναπτύξει με το Ινστιτούτο ΜοτοΘέσις με σεμινάρια και στα σχολεία… Και μέσα από την κίνηση αυτή διαπιστώνουμε τη βασική διαφορά. Η ΛΕΜΟΝ θέλει να εκπαιδεύσει σωστούς πολίτες με βάση την οδηγική τους συμπεριφορά και όχι να δημιουργήσει ένα απλό event που θα έχει ρόλο διαφήμισης για το νησί…

Ας δούμε αναλυτικά την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΛΕΜΟΝ και υπογράφει ο πρόεδρος Δημήτρης Συρίγος…

Μετά την επιτυχή  διοργάνωση του πρώτου Naxos Adventure Rally 2017 από την Λέσχη μας  (μετά από πρόταση του μέλους μας Αλιμπέρτη Εύθυμη του οποίου είναι πνευματικό του παιδί) και ζώντας την κάθε στιγμή για την πραγματοποίηση του που με πολύ κόπο και πολύ καλή διάθεση φέραμε εις πέρας εκείνο το μοτοσυκλετιστικό Σαββατοκύριακο ακολούθησε  πρόταση μετά το καλοκαίρι από τον ίδιο για το φετινό event όπου μέχρι τότε ήταν ακόμα μέλος στη λέσχη μας να έχουμε απλά εθελοντική παρουσία χωρίς να έχει καμία ευθύνη και εμπλοκή στην διοργάνωση του NAXOS ADVENTURE RALLY 2018 η ΛΕ.ΜΟ.Ν

Τέθηκε ως θέμα στην Γενική Συνέλευση και αποφασίσαμε να μην εμπλακούμε για τους εξής λόγους:

1) Σαν επίσημος μοτοσυκλετιστικός φορέας του νησιού ,δεν δεχόμαστε να έχουμε εθελοντική παρουσία σε μια διοργάνωση ιδιωτικής πρωτοβουλίας και αυτοπροβολής οποιουδήποτε!

2) Η σοβαρότητα και η ευθύνη της πραγματοποίησης του θα πρέπει να ακολουθήσει τις αρχές μιας σοβαρής  μοτοσυκλετιστικής διοργάνωσης.

Το Δ.Σ και τα μέλη της λέσχης που διοργάνωσαν το περσινό event είναι μοτοσικλετιστές με παρουσία εντός και εκτός του νησιού μας οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης όπως και σεμινάρια πρώτων βοηθειών. Γνωρίζουμε πολύ καλά της δυσκολίες στο βουνό αλλά και στο ασφάλτινο οδικό δίκτυο και νιώθουμε την μεγάλη ευθύνη που έχουμε προς την ασφάλεια των συμμετεχόντων .

3) Η φιλοσοφία μας σαν Λέσχη είναι και η παρουσία Έλληνα  επίσημου καλεσμένου στο event. Όπως και φάνηκε με την πρόσκληση του καταξιωμένου αθλητή και ανθρώπου του Ορφανού Βασίλη ο οποίος "έδωσε" πολλά από τα μυστικά του βοηθώντας όσους συμμετείχαν σε διάφορα θέματα που παρουσιάστηκαν.

4) Συνεχίζουμε λέγοντας πως θέλουμε την προβολή των περσοτέρων τοπικών επιχειρήσεων μιας και εκτός των τοπίων και ιστορικών μνημείων του νησιού μας που θα προβληθούν προς τα έξω θέλουμε να στηρίξουμε και αυτούς.

Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα μας κράτησαν μακριά από την διοργάνωση. Όλο αυτό το διάστημα μας ρωτούσαν πολλοί φίλοι μας πότε θα πραγματοποιηθεί το επόμενο event και κρατούσαμε χαμηλούς τόνους.

Μετά όμως την δημοσιοποίηση της εκδήλωσης από τον διοργανωτή-επιχειρηματία ,  οι ερωτήσεις ήταν πολλές και συνεχείς. Μάλιστα αρκετοί δεν είχαν δώσει βάση ότι μέσα στην παρουσίαση δεν υπάρχουμε πουθενά και λογικό είναι . Το είχανε με τον δικό τους τρόπο δεδομένο όπως και αυτό ακούγεται λογικό. Φτάνουμε στο δια ταύτα και  ανακοινώνουνε λιτά και χωρίς πολλές κουβέντες ότι απέχουμε από αυτή την διοργάνωση.

Το πρόγραμμα μας συνεχίζεται δυναμικά μιας και τον Απρίλιο έχουμε 4 μέρες στο νησί μας το Ινστιτούτο Μοτοθέσις για την εκπαίδευση των μελών μας στο πρόγραμμα ασφαλούς οδήγησης και την ενημέρωση όλων των γυμνασίων του νησιού!"

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News