LG AegeanBall Festival: Με τις ευλογίες της FIBA

Από αύριο Τετάρτη 13 Ιουλίου έως και την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και της FIBA, διοργανώνει στη Σύρο το μεγαλύτερο αθλητικό, τουριστικό και φιλανθρωπικό γεγονός του καλοκαιριού, το LG AegeanBall Festival 2016. Πρόκειται για ένα όραμα του Γιώργου Πρίντεζη που βρήκε την υποστήριξη όλων μας, καθώς προάγει το αθλητικό ιδεώδες, τον εθελοντισμό και την κοινωνική ευαισθησία και αναδεικνύει το νησί μας με μοναδικό τρόπο.

Διεθνείς και καταξιωμένοι αθλητές του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου μπάσκετ θα αγωνιστούν σε ένα Open Πρωτάθλημα Basket 3 on 3 και σε διαγωνισμούς Skill challenge, καθώς και πολλοί επώνυμοι θα δώσουν το «παρών» και θα συμβάλλουν σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση.

Ευλογία FIBA

Όπως αναφέραμε, η FIBA έστειλε συγχαρητήρια επιστολή μέσω της ΕΟΚ και ενημέρωσε πως η διοργάνωση τελεί υπό την επίσημη αιγίδα της Αναλυτικά όσα αναφέρει η επιστολή:  “Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τις προσπάθειες της Ομοσπονδίας να αναπτύξει το μπάσκετ στη χώρα μέσω των Τουρνουά 3Χ3, και προσφάτως μέσω του Τουρνουά 3Χ3 που θα λάβει χώρα στο νησί της Σύρου. Κρίνοντας από τη λίστα των παικτών, πρώην και εν ενεργεία που αναμένεται να πάρουν μέρος, oι φίλοι που θα βρεθούν στο νησί έχουν την ευκαιρία για μία σπουδαία μπασκετική εκδήλωση.

Όπως γνωρίζετε η FIBA έχει στηρίξει τα 3Χ3 από την πρώτη τους εμφάνιση και έχει ξοδέψει χρόνο και χρήματα για να τα προωθήσει σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τη βοήθεια των Ομοσπονδιών που είναι μέλη μας. Επομένως με χαρά αποστέλουμε αυτή την επιστολή για να αναλάβουμε υπό την αιγίδα μας τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Θα θέλαμε να ευχηθούμε σε εσάς και στους διοργανωτές του τουρνουά της Σύρου καλή τύχη για τις προσπάθειες που γίνονται ώστε το τουρνουά να είναι απόλυτα επιτυχημένο.”

Διαγωνισμοί

Για 5 ημέρες στην καρδιά της Ερμούπολης, στην Πλατεία Μιαούλη, θα στηθούν οκτώ (8) γήπεδα μπάσκετ, όπου θα αγωνιστούν κατηγορίες ηλικίας 7 και άνω. Οι κατηγορίες των ενηλίκων θα αγωνιστούν στα 4 μεγάλα γήπεδα με το ειδικό δάπεδο και τις δύο τελευταίες ημέρες θα πραγματοποιηθούν όλοι οι τελικοί των κατηγοριών και οι τελικοί των διαγωνισμών, όπου οι νικητές θα συναγωνιστούν με τους διεθνείς καλαθοσφαιριστές.

Μετά από το μεγάλο τελικό, την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016 και ώρα 19:00, θα ακολουθήσουν οι απονομές και οι βραβεύσεις των νικητών των αγώνων και των διαγωνισμών.

Η συμμετοχή μέχρι στιγμής είναι μεγάλη και οι διαγωνισμοί που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

Διαγωνισμός «LG» – χρυσού χορηγού ονομασίας – LG Shooting Star

Διαγωνισμός «Cosmote» – Cosmote Mobile Skill Challenge (Διαγωνισμός Δεξιοτεχνίας)

Διαγωνισμός «Adidas» – Adidas Shoot Contest

Διαγωνισμός «Οπτικά Σταύρου Κοή» – 3 points Contest

Συμμετοχές

Στη Σύρο αναμένονται από μέρα σε μέρα οι 18 διεθνείς επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων, πέραν του Γιώργου Πρίντεζη, είναι ο Βασίλης Σπανούλης, ο Νίκος Παππάς, ο Νίκος Ζήσης, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Μιχάλης Κακιούζης, ο Γιάννης Καλαμπόκης, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, ο Κώστας Παπανικολάου, ο Γιάννης Μπουρούσης (σ.σ. ανακοινώθηκε σήμερα η υπογραφή συμφωνίας με τον Παναθηναϊκό) , ο Μίλαν Τόμιτς, ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο Κώστας Βασιλειάδης, ο Βασίλης Καββαδάς, ο Δημήτρης Μάντζαρης, ο Δημήτρης Αγραβάνης και ο αρχηγός της Εθνικής Τουρκίας Σινάν Γκουλέρ.

Το LG AegeanBall Festival 2016 θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ και θα μεταδίδεται το Σαββατοκύριακο 16 – 17 Ιουλίου 2016, καθημερινά για δύο (2) ώρες, ενώ θα διανέμεται σήμα σε πέντε (5) ευρωπαϊκές χώρες με τη συμμετοχή και του Eurosport. Σας περιμένουμε όλους εκεί για να εμψυχώσουμε τους παίκτες μας και να διασκεδάσουμε σε αυτήν τη μεγάλη γιορτή του μπάσκετ!

Με πληροφορίες από το Cyclades24.gr και φωτογραφίες από την ιστοσελίδα του Δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης κου Μαραγκού