Λύση Τσολάκη δια μέσου Υπουργείου Αθλητισμού

Καθοριστική για το μέλλον των αθλητικών εγκαταστάσεων στη Νάξο και γενικότερα στις Κυκλάδες ήταν η συνάντηση τους πρόεδρου του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ κ. Γιάννη Τσολάκη, με ανθρώπους του υπουργείου Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ο κ. Τσολάκης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΔΑΠΠΟΣ κ. Λευτέρη Τζούρο και τον Πρόεδρο του ΑΜΣ Φιλωτίου κ. Τσάφο, επισκέφθηκαν το υπουργείο, όπου παρουσία των Βουλευτών κ.κ. Μανιού και Θεωνά, είχαν συναντήσεις με την προϊσταμένη της τεχνικής υπηρεσίας της Γ.Γ. Αθλητισμού κυρία Σιδέρη και τον Επιστημονικό Συνεργάτη του υπουργού Σταύρου Κοντονή, κ. Γιώργο Φλωράκη. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων κ. Ρένος Φρέρης, που είχε βρεθεί τυχαία στο υπουργείο για κάποια άλλη υπόθεση.

Το θέμα της συνάντησης αφορούσε τα προβλήματα με την έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως και αυτή των αδειοδοτήσεων, όπου παρά τις απαραίτητες ενέργειες που έχουν γίνει από το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ και την τήρηση όλων των προβλεπομένων, ωστόσο παρατηρούνται αδικαιολόγητα κολλήματα και καθυστερήσεις από υπαλλήλους που κατέχουν θέσεις σε υπηρεσίες.

Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι ότι ο κ. Τσολάκης πήγε «διαβασμένος» σε αυτή τη συνάντηση, ενώ εντυπωσίασε η δουλειά που έχει κάνει σχετικά με την προετοιμασία των αδειοδοτήσεων. Τόσο ο ίδιος, όσο και ο κ. Τζούρος παρουσίασαν έγγραφα και φωτογραφικό υλικό από τα γήπεδα σε Νάξο και Σαντορίνη, εξασφαλίζοντας την δέσμευση ότι,  θα υπάρχει αδειοδότηση για έναν ακόμη χρόνο (Οκτώβριο 2017). Στο μεσοδιάστημα θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την οριστική αδειοδότηση των εγκαταστάσεων που το δικαιούνται, ενώ έγινε γνωστό ότι θα υπάρξει και νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο θα κατηγοριοποιήσει και θα απλοποιεί μελλοντικά τις διαδικασίες για την νομιμοποίηση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων.

Πλην της εξασφάλισης λειτουργίας των αθλητικών χώρων για ακόμη ένα χρόνο, υπήρξαν και άλλα ευχάριστα ευχάριστα από αυτή τη συνάντηση, που έχουν να κάνουν με μικρές χρηματοδοτήσεις αθλητικών έργων και παρεμβάσεων στους ήδη υπάρχοντες. Βέβαια για την υλοποίηση τους απαιτούνται να υπάρξουν έτοιμες μελέτες από το  ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ και τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Έργα όπως το 5Χ5 στη Μονή, το 8χ8 γήπεδο Σαγκρίου, το γήπεδο Φιλωτίου στις Ρίκες και πολλοί άλλοι χώροι αναμένεται να μπουν σε προγράμματα και να ολοκληρωθούν.

Ο πρόεδρος του ΑΜΣ Φιλωτίου, Στέφανος Τσάφος, επισήμανε την οικονομική δυσκολία που αντιμετωπίζουν τα ερασιτεχνικά σωματεία του νησιού στο ζήτημα πρόσληψης προπονητών και ζήτησε να δοθεί η δυνατότητα εκπαίδευσης και πιστοποίησης προπονητών που θα μπορούν να αναλαμβάνουν τα ερασιτεχνικά τμήματα αθλητισμού.

Όσο αφορά τον κ. Τζούρο και το ΔΑΠΠΟΣ, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει προγραμματιστεί μελλοντική συνάντηση, όπου θα συμμετάσχει και ο Δήμαρχος κ. Ζώρζος. Σε αυτή τη συνάντηση θα συζητηθούν εκτενέστερα όλα τα θέματα των αθλητικών εγκαταστάσεων της Σαντορίνης. Το στάδιο που θα περιέχει και κουλουάρ στίβου στον Καρτεράδο και το γήπεδο του Εμπορείου είναι δύο μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το ΔΑΠΠΟΣ και υπάρχει άμεσος στόχος για την υλοποίηση τους.

Τέλος ο κ. Τζούρος τόνισε την άριστη συνεργασία και την ταύτιση απόψεων και στόχων που υπάρχει με το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ και τον δραστήριο όπως είπε πρόεδρο του Γιάννη Τσολάκη, πράγμα που αναμένεται να συνεχιστεί για το καλό των δύο νησιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News