Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΜανωλάς: Εκλεισε στη Ζενιτ και έγραψε ιστορία

Μανωλάς: Εκλεισε στη Ζενιτ και έγραψε ιστορία

|

Τον ήθελε όλη η Ευρώπη αλλά ο Κώστας Μανώλας επέλεξε να γίνει κάτοικος Αγίας Πετρούπολης. Ήταν πάρα πολλά τα λεφτά που του πρόσφερε η Ζενίτ –3,5 εκ. ετησίως, μαζί με τα μπόνους κοντά στα 4- και έτσι θα γίνει ο μακράν πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής στην ιστορία!

Η 22η Ιουνίου του 2017 είναι μία ημερομηνία που σίγουρα δεν θα περάσει στην ιστορία ως μία από τις καλύτερες για τους οπαδούς της Ρόμα αφού μέσα στην ημέρα όλα δείχνουν πως θα αποχαιρετήσουν δύο παίκτες πρώτης γραμμής: τους Μοχάμεντ Σαλάχ και Κώστα Μανωλά, με τον πρώτο να μετακομίζει στην Αγγλία και στην Λίβερπουλ και τον δεύτερο στην Ρωσία και στην Ζενίτ. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η Ρόμα θα πάρει από τη Ζενίτ ποσό που φτάνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.  

Παρά τις φήμες ότι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι ενδιαφέρθηκαν για την απόκτηση του διεθνή Έλληνα αμυντικού, τελικά ο ίδιος συμφώνησε με την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης συμβόλαιο τριών χρόνων με ετήσιες απολαβές που θα φτάσουν τα 3,5 – 4 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τα μπόνους, ενώ έπαιρνε περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ στην Ιταλία.

Κατόπιν της συμφωνίας του Μανωλά με τη Ζενίτ, ακολούθησε το ραντεβού των εκπροσώπων των δύο ομάδων επί γερμανικού εδάφους.  Ο 26χρονος Έλληνας αμυντικός αποκτήθηκε από τη Ρόμα το καλοκαίρι του 2014 και αποχωρεί τρία χρόνια μετά έχοντας 131 παιχνίδια.

Αναμένεται τις επόμενες ώρες και η επίσημη ανακοίνωση του ρωσικού συλλόγου για την απόκτηση του Μανωλά, ο οποίος αποτελούσε διακαή πόθο του νέου προπονητή της Ζενίτ, Ρομπέρτο Μαντσίνι.  Έτσι, ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού είναι ο πρωταγωνιστής της πιο ακριβής μεταγραφής Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Ρεκόρ

Η απώλεια μάλιστα του Μανωλά φαντάζει πολύ μεγάλη για το κέντρο της άμυνας των Ρωμαίων αν αναλογιστεί κανείς ένα σπουδαίο ρεκόρ που είχε την τελευταία τριετία, όχι μόνο στην ομάδα του αλλά και σε ολόκληρο το πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, τις τρεις τελευταίες σεζόν στην Serie A (από τότε δηλαδή που πήγε στην Ρόμα ως μεταγραφή από τον Ολυμπιακό) ήταν ο παίκτης που κέρδισε τις περισσότερες εναέριες μονομαχίες σε σύγκριση με οποιονδήποτε άλλο παίκτη, 275 τον αριθμό!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Οι Υφάντρες και οι Αναμνήσεις τους»: Το εργοστάσιο Ζησιμάτου ξαναζωντάνεψε στην Ερμούπολη

Μια βιωματική δράση του Cycladic Identity του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Hermoupolis Heritage, που ζωντάνεψε τη μνήμη της κλωστοϋφαντουργίας στη Σύρο

Γ. Πολυχρονάκος: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα νησιά σαν ενοχλητικές κουκίδες στον χάρτη»

Σφοδρή κριτική του Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Bono, The Edge και Gavin Friday στην Αντίπαρο – Ιρλανδικό «άρωμα» ροκ στο Αιγαίο

Τρεις εμβληματικές μορφές της παγκόσμιας ροκ σκηνής απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης στις Κυκλάδες

Μανιομανώλης: Ο παλικαράς ζωοκλέφτης από το Φιλώτι που έγραψε ιστορία στα Βουρλά

Απόγονος Κρητικών επαναστατών, μεγαλοβοσκός στη Νάξο και θρύλος για τα κατορθώματά του

Η ΕΑΣ Νάξου αποχαιρετά τον πρόεδρο της Κεραμωτής, Μανώλη Φακίνο

Συγκινητικό μήνυμα του Δημήτρη Καπούνη για την απώλεια ενός αγωνιστή της αυτοδιοίκησης και του αγροτικού κόσμου

Γ. Βρούτσης: «Ιστορική απόφαση η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για χωριά έως 1.500 κατοίκους – Μεγάλη ανάσα για τις Κυκλάδες»

Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για μείωση και πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε μικρούς οικισμούς αποτελεί «δικαίωση της πολιτικής μας», τονίζει ο Υπουργός Αθλητισμού και Βουλευτής Κυκλάδων

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Αλλαγή στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου – Η Ευθαλία Σπανού αντικαθιστά τον Νικόλαο Μοστράτο

Η παραίτηση του Νικολάου Μοστράτου και η ορκωμοσία της πρώτης επιλαχούσας του συνδυασμού «Πάρος, με Ευθύνη και Ενότητα»

Νάξος – Θεαματική μανούβρα του Hellenic Highspeed στο λιμάνι (video)

Το ταχύπλοο προσεγγίζει από Πάρο και Πειραιά και δένει σε μόλις 3 λεπτά με εντυπωσιακή ακρίβεια

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Τουρκία – Ισπανία, το ντέρμπι κορυφής και ποντάρουμε στα .. γκολ

Δύσκολη αποστολή για τη «Φούρια Ρόχα» στην Κωνσταντινούπολη – Στοίχημα με αξία το 2 & G/G

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.