Με ράμματα η Υφαντίδου

Η Σοφία Υφαντίδου φημίζεται εκτός των άλλων και για το πείσμα της. Και έτσι μερικά ράμματα δεν θα την κρατούσαν μακριά από την ολοκλήρωση του ραντεβού με την επιτυχία στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Αμστερνταμ. Η αθλήτρια του Πανναξιακού – με καταγωγή από τη Βέροια – ολοκλήρωσε χθες τη πρώτη ημέρα του επτάθλου στην 18η θέση με 3.336 βαθμούς αλλά σήμερα έχοντας ως βασικό όπλο το ακόντιο αναμένεται να ανεβάσει την απόδοσή της. Μάλιστα στη διάρκεια της πρώτης ημέρας έκανε δύο ρεκόρ σε ύψος και σφαιροβολία…

Όμως, η ημέρα σημαδεύτηκε από το ατύχημα που είχε στο άλμα εις ύψος… Και δη στην 3η προσπάθεια για να περάσει το 1.68 μ. Λόγω του δυνατού ανέμου κάπου δεν υπολόγισε καλά με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι της στο στυλοβάτη με αποτέλεσμα να χρειαστεί ράμματα. Και όπως αποδείχτηκε αντέδρασε σωστά αφού αμέσως μετά στο επόμενο αγώνισμα, τη σφαίρα έκανε ρεκόρ.

Στο πρόγραμμα της ημέρας για το 7θλο, η Σοφία Υφαντίδου έτρεξε σε 13.79 τα 100μ. εμπόδια ενώ έπεσε η Τιμίνσκα (Πολωνία) που ήταν από τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος. Στο ύψος η Μόργκαν Λέικ που ξεχωρίζει βέβαια στο αγώνισμα αυτό, πέρασε τα 1,89μ, ενώ η αθλήτρια του Πανναξιακού μετά τα 1,53μ., 1,56μ. και 1,59μ. που πέρασε με την πρώτη, κατάφερε τα 1,62μ. και τα 1,65μ. με την τρίτη – ρεκόρ για φέτος -  δεν μπόρεσε όμως στα 1,68μ., όπου στην τελευταία προσπάθεια χτύπησε το κεφάλι στον στυλοβάτη όπως αναφέραμε… Στη σφαιροβολία είχε 13.23 ,. (ρεκόρ για φέτος) και ολοκλήρωσε την ημέρα με 26.08 στα 200 μέτρα… Σήμερα θα ολοκληρώσει τον αγώνα σε μήκος, ακοντισμό και 800 μέτρα… Η Ανούκ Βέτερ (Λετονία) προηγείται μετά την ολοκλήρωση των αγωνισμάτων της πρώτης ημέρας με 3.882 και ακολουθούν οι Ντζιμού (3.786) και Ντάντιτς (3.715).

Με πληροφορίες από το SentraGoal.gr