Μία επιτυχημένη χρονιά

Μπορεί να είναι ένας σχετικά νεαρός ποδοσφαιρικός οργανισμός, όμως η 8χρονη λειτουργία του ΠΑΣ Νάξου έχει ήδη αποφέρει πολλά και σημαντικά αποτελέσματα, τόσο σε επίπεδο Ναξιακού ποδοσφαίρου, όσο και γενικότερα στο ποδοσφαιρικό στερέωμα των Κυκλάδων. Ο ΠΑΣ Νάξου το καλοκαίρι του 2013 έκανε το μεγάλο βήμα, καθώς στα διοικητικά της ομάδας αναμείχθηκαν άνθρωποι που έχουν αστείρευτη αγάπη για την ομάδα και το ποδόσφαιρο, αλλά το σημαντικότερο πολλά μελλοντικά σχέδια και όραμα, που όταν υλοποιηθούν θα μιλάμε για ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο ποδοσφαιρικού club.

PAPADOPOULOSΗ 1η θέση στις Κυκλάδες για τους Παίδες και η συμμετοχή των Νέων στον τελικό της ΕΠΣ Κυκλάδων στην Άνδρο, ήρθαν να βάλουν το κερασάκι στην τούρτα για μία άκρως επιτυχημένη χρονιά σε ένα σωματείο που βλέπει το μέλλον με διαφορετικό μάτι.

Περήφανοι

Απολογισμός; Αυτό που συνηθίζεται πάντα στα διοικητικά και τα αγωνιστικά των ομάδων είναι να γίνετε ταμείο στη λήξη κάθε αγωνιστικής χρονιάς. Στον ΠΑΣ φυσικά το ταμείο είναι σίγουρα θετικό, καθώς σε μια αγωνιστική σεζόν έγιναν πάρα – πάρα πολλά πράγματα. Από την πλευρά της διοίκησης ο Γιάννης Παπαδόπουλος, κάνοντας ένα μίνι απολογισμό τόνισε ευχαριστημένος λέγοντας: «Είμαστε όλοι μας πολύ ευχαριστημένοι στο φετινό ταξίδι. Δημιουργήσαμε το αντρικό τμήμα για πρώτη φορά και πετύχαμε τον στόχο που θέλαμε, δηλαδή μία αξιοπρεπή συνολικά εμφάνιση και συλλογή πολύτιμης εμπειρίας. Τα παιδικό μας στέφτηκε πρωταθλητής Κυκλάδων, ενώ το εφηβικό μας πήγε μια χαρά και ίσως αν είχε περισσότερα παιχνίδια ή καλύτερα αν υπήρχαν ομάδες να παίξει θα κατακτούσε επίσης τον τίτλο. Η Συμμετοχή στο Τουρνουά του Μαραθώνα είναι επίσης μία διοργάνωση που πήγαμε πολύ καλά και από συγκυρίες δεν βγήκαμε πρώτοι». Όσο για τον αγωνιστικό απολογισμό ο προπονητής Πέτρος Μαράκης, δήλωσε ευχαριστημένος από τα παιδιά όλων των τμημάτων, αλλά πικραμένος από τις γηπεδικές εγκαταστάσεις της Νάξου, οι οποίες όπως χαρακτηριστικά τόνισε στερούν την σωστοί προετοιμασία από τους ποδοσφαιριστές: «Είμαι περήφανος για αυτά που πέτυχαν φέτος τα παιδιά μας, καθώς έδωσαν το 200% των δυνατοτήτων τους. Όλα αυτά έγιναν σε μια χρονιά που αναγκαστήκαμε να προπονούμαστε στο 5Χ5 λόγω της ανυπαρξίας ελεύθερου γηπέδου και της αναρχίας που υπάρχει στο ΔΑΚ Νάξου, όπου τονίζω ότι επικρατεί αναρχία, είναι ξέφραγο αμπέλι και ουσιαστικά εξυπηρετεί μόνο τον Πανναξιακό. Παίξαμε απέναντι σε ομάδες, οι οποίες είχαν πλήρες πρόγραμμα προπονήσεων και νομίζω ότι σταθήκαμε πάρα πολύ καλά».

PANKYKLADIKO 2013Πρωτοπορία

Πρωτοποριακή κίνηση για τα δεδομένα των Κυκλάδων θεωρείται η συνεργασία του ΠΑΣ Νάξου με τον Ψυχολόγο - αθλητικοψυχολόγο Γιάννη Ζαρώτη, ο οποίος μάλιστα ήρθε στη Νάξο στις 30/3 και μίλησε σε ημερίδα με τίτλο: "Ο ρόλος των γονέων στον αθλητισμό". Ο Γιάννης Παπαδόπουλος τόνισε ότι ο ΠΑΣ θα επιδιώξει να κάνει αθλητισμό επιπέδου, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν και άλλες παρόμοιες κινήσεις στο πενταετές πλάνο που έχει μελετηθεί: «Το σημαντικότερο επίτευγμα μας είναι ότι σιγά - σιγά ο κόσμος και οι Φορείς άρχισαν να μιλάνε για τον ΠΑΣ Νάξου και να μας μαθαίνουν. Δεν μας ενδιαφέρει η αναγνώριση για εμάς το σημαντικό είναι τα παιδιά να παίρνουν την θέση που τους αξίζει. Θέλουμε να κάνουμε αθλητισμό επιπέδου με ποιότητα και προοπτική. Η Συνεργασία με τον Γιάννη Ζαρώτη θεωρείται κορυφαία στιγμή γιατί είναι ένας άνθρωπος επιστήμονας που βρίσκεται κοντά μας στο κάθε μας βήμα. Δώσαμε όρκο και υπόσχεση πως για μια πενταετία θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε όλοι μας στην ομάδα, ώστε να υλοποιήσουμε το πλάνο. Όλα αυτά θα γίνουν βήμα - βήμα κι όπου φτάσουμε».

PANKYKLADIKO 2013 1Ανδρικό

Το πρώτο βήμα της νέας διοίκησης ήταν να δημιουργήσει το Ανδρικό τμήμα, το οποίο θα ήταν η φυσική συνέχεια των ήδη επιτυχημένων ακαδημιών. Ήταν η πιο σωστή κίνηση που θα μπορούσε να γίνει, καθώς η απόφαση της ΕΠΣ να μειώσει τα όρια ηλικίας στα Εφηβικά πρωταθλήματα, άφηνε αυτομάτως εκτός ποδοσφαίρου πολλά παιδιά. Ταμείο στην όλη προσπάθεια γίνεται μόνο σε ότι έχει να κάνει με την 1η και ιστορική συμμετοχή στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων, με τον Πέτρος Μαράκη σε συνεργασία με την διοίκηση να έχουν κάνει έναν μίνι σχεδιασμό, που θα έχει ως στόχο την ενδυνάμωση του εμψύχου υλικού του Ανδρικού τμήματος: «Ήταν καλή η χρονιά για εμάς, καθώς ξεκίνησε το Ανδρικό μας τμήμα. Σίγουρα μας έλειπε η εμπειρία, καθώς τα παιδιά δεν είχαν παίξει σε τέτοιο επίπεδο, όπου τα παιχνίδια είναι πολύ πιο δυνατά. Αυτό φυσικά μας έφερε πολλούς τραυματισμούς και σημαντικές απουσίες σε πολλά παιχνίδια και είναι ένα από τα προβλήματα που εντοπίσαμε. Στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο θα προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε 3-4 έμπειρα παιδιά τα οποία θα πλαισιώσουν το νεαρό σύνολο που διαθέτουμε, ώστε του χρόνου να παρουσιαστούμε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί».

PANKYKLADIKO 2013 3Σχέδια

Πρόθεση του προπονητή και της διοίκησης είναι τη νέα χρονιά ο ΠΑΣ να λάβει μέρος σε όλες τις διοργανώσεις της ΕΠΣ Κυκλάδων, ενώ η συμμετοχή σε τουρνουά ακαδημιών είναι εδώ και πολλά χρόνια στα πλάνα της ομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες στο τεχνικό τιμ των Μαράκη – Πουρπουτίδη θα προστεθεί ακόμη ένας Γυμναστής, ο οποίος έχει ήδη μεγάλη προσφορά στα αθλητικά δρώμενα του νησιού και θα βοηθήσει στην εκγύμναση όλων των τμημάτων. Η επόμενη μεγάλη διοργάνωση που θα λάβει μέρος ο ΠΑΣ Νάξου θα είναι το "9ο Πανκυκλαδικό Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου" που φέτος θα γίνει από τις 21 – 24 Ιουνίου στο νησί της Μήλου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ομάδα της Νάξου είναι εκ των ιδρυτών του μεγαλύτερου τουρνουά που γίνεται στο Νομό μας σε επίπεδο ακαδημιών και η μοναδική που έχει αδιαλείπτως δώσει το παρόν όλα αυτά τα χρόνια. Φέτος ο ΠΑΣ αναμένεται να λάβει μέρος σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, με την συμμετοχή τουλάχιστον 70 παιδιών.

Διοίκηση

Κλείνουμε με την διοίκηση του ΠΑΣ, που όσο και να θέλει να κρατηθεί ο ταπεινός ήρωας έχει καταφέρει πολλά πράγματα σε πάρα πολύ μικρό διάστημα. Το διοικητικό τιμ του ΠΑΣ Νάξου αποτελείται από γονείς που έχουν ή είχαν παιδιά στις ακαδημίες και αποφάσισαν να πάρουν τις τύχες της ομάδας στα χέρια τους. Μεγάλο τους επίτευγμα θεωρείται και η αναγνώριση που λαμβάνουν από την κοινωνία του νησιού, καθώς όλο και περισσότερος κόσμος ταυτίζεται με τις ιδέες και το όραμα τους. Ο Υπ. Τύπου και επικοινωνίας της ομάδας Γιάννης Παπαδόπουλος τονίζει ότι: «οι τίτλοι δεν παίζουν κανένα ρόλο. Το σημαντικότερο είναι να υπάρχει όρεξη και φρέσκιες ιδέες». Ωστόσο πίσω από αυτήν την επιτυχία υπήρξαν κάποιοι άνθρωποι που πρόσφεραν πάρα πολλά και θα πρέπει να αναφερθούν. Ο Μανόλης Μαργαρίτης είναι ο πρόεδρος της ομάδας. Η Στέλλα Πετροπούλου (Γεν. Γραμματέας), Σταύρος Τερζίδης (Γεν. Αρχηγός), Νίκος Ορφανός (Ταμίας), Άννα Βερυκόκου και Γιώργος Σαρμάς (Μέλη). Προπονητικό τιμ ήταν ο Πέτρος Μαράκης με υπεύθυνο ακαδημιών τον Γιάννη Πουρπουτίδη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News