Μήλος: Βήμα αναβάθμισης μέσω "Φιλόδημου" για το στάδιο του νησιού

Εάν δεν έχει ανάγκη η Μήλος ένα σωστό στάδιο, ποιο νησί αλήθεια το έχει ανάγκη; Δεν έχει χαρακτηρστεί άλλωστε ως η ...Τζαμάικα των Κυκλάδων, με τα κορίτσια και τα αγόρια του Περικλή Καβαλιέρου να προσφέρουν όμορφες στιγμές και μετάλλια στα σωματεία του Πανναξιακού και του ΑΟ Μυκόνου. Πέρυσι τον Οκτώβριο, ο Δήμος Μήλου έδωσε χρήματα για την βελτίωση των αποδυτηρίων και χώρων εκγύμνασης στο εσωτερικού του σταδίου Μήλου, όμως το θέμα είναι ο ανοιχτός στίβος..  Και εδώ βάζει το χεράκι του, το Υπουργείο Εσωτερικών μέσα από το πρόγραμμα "Φιλόδημος ΙΙ". 

Και όπως διαβάζουμε στα mileikanea.gr (φωτογραφία του Μάριου Βασιλόπουλου): "  Ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί μας, που αφορά τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου Μήλου εντάχθηκε με το Α.Π. 43910/7.6.2019 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, σύμφωνα με την Πρόσκληση IV «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων», το Έργο του Δήμου Μήλου «Εκσυγχρονισμός και επίστρωση με συνθετικό τάπητα περιμετρικού στίβου Δημοτικού Σταδίου Μήλου», συνολικού προϋπολογισμού 855.000€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), με φορέα υλοποίησης το Δήμο Μήλου, αποτέλεσμα πολύχρονων και στοχευμένων ενεργειών.

Η παρούσα χρηματοδότηση έχει ισχύ έως την 31η Δεκεμβρίου 2020.  

Το ανωτέρω έργο θα συμβάλει σημαντικά σε περαιτέρω θετικές αθλητικές επιδόσεις και διακρίσεις των αθλητών της Μήλου και ταυτόχρονα δίνει την δυνατότητα στη Μήλο να διοργανώσει τους: Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες το 2021.

Με το συγκεκριμένο έργο τοποθετείται πλέον η Μήλος στο Διεθνές χάρτη Αθλητικών διοργανώσεων και στον Αθλητικό Τουρισμό για αγωνίσματα Στίβου"