Μητρόπολη Παροναξίας: Τίμησε μαθητές με ... άρωμα Πανναξιακού ΑΟ (video)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η ετήσια γιορτή της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας προς τιμή των νεοεισαχθέντων στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, αποφοίτων των Λυκείων Νάξου για την σχολική περίοδο 2018 - 19... Πότε έγινε η εκδήλωση; Χθες Πέμπτη 2 Ιανουαρίουτ 2020 και δη το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ιάκωβος Καμπανέλλης» του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων....

Η εκδήλωση που έκλεισε φέτος 20 χρόνια ζωής, ήταν αφιερωμένη στον «Πανναξιακό Αθλητικό Ομιλο» με την ευκαιρία συμπληρώσεως 60 χρόνων από την ίδρυσή του. Κίνηση που δείχνει την θέληση της Εκκλησίας να κάνει ανοίγματα στην τοπική κοινωνία και με το σκεπτικό ότι πέρυσι είχε αφιερώσει την ημέρα στην Ψυχική Υγεία με σχετική ομιλία από τον Νευρολόγο γιατρό Γιαννούλη Μανωλά... Και χθες, αφού πραγματοποιήθηκε σχετική ομιλία από τον κ. Μιχάλη Αγγελή, Τεχνικό Διευθυντή της ομάδας που αναφέρθηκε στην ιστορία της ομάδας από το πρώτο φιλικό έως σήμερα με χαρακτηριστικά σημεία την παρουσία αθλητών σε υψηλά επίπεδα... Μάλιστα, στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε προβολή βίντεο με την ιστορία της ομάδας από ιδρύσεώς της έως σήμερα και με τον Μιχάλη Αγγελή να τονίζει "συνεχίζουμε με την Πορτάρα στην καρδιά μας".

Επίσης τον Πανναξιακό ΑΟ εκπροσώπησαν οι: Βασίλης Φλεριανός, Γιάννης Παραβατός, Μάριος Τσεσμελής, Μάριος Βασαλάκης και Μιχάλης Χαμηλοθώρης, οι οποίοι εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους προς τον Σεβασμιώτατο που αφιέρωσε την εκδήλωση στην ομάδα τους, του προσέφεραν φανέλα του Πανναξιακού (από την χρονιά που αγωνίστηκε στην Δ' Εθνική κατηγορία) και επιτραπέζια ημερολόγια του 2020. Ο κκ Καλλίνικος αναρωτήθηκε εάν είναι το "νούμερό του", και τόνισε ότι "ειμαι σχεδόν συνομίλκος παρά δύο μήνες με τον Πανναξιακό, το Σεπτέμβρη που είχαμε βρεθεί για πρώτη φορά μου είχαν δώσει μία άλλη (σ.σ. μπλε) φανέλα και τότε μου ήρθε η ιδέα για την βραδιά αυτή... Ο Πανναξιακός αποτελεί μέρος, συνοδοιπόρος της κοινωνίας μας και είναι εν εξελίξει φορέας που προσφέρει σημαντικά οφέλη κυρίως στους νέους μας" 

Από εκεί και πέρα, επιστρέφοντας στην εκδήλωση, απηύθηναν χαιρετισμούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος, ο Δήμαρχος Νάξου και μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο Υποδιευθυντής του Γενικού Λυκείου Νάξου Στέφανος Γιαμπουράς, ο Καθηγητής Ηλίας Ορφανός, με την ιδιότητα του Διευθυντή της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων... Και τέλος, ως εκπρόσωπος του ΕΠΑ.Λ Νάξου και εκπρόσωπος των επιτυχόντων ο Ιωάννης Ρώτας, πρωτοετής φοιτητής του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα, προβλήθηκε ένα μικρό video και στο τέλος διένειμε την Αγιοβασιλόπιτα μαζί με επαίνους και αναμνηστικά δώρα στους επιτυχόντες. Υπήρχε μεγάλη συμμετοχή φοιτητών - φοιτητριών και συγγενών (όπως άλλωστε κάθε χρόνο) προς τους οποίους παρετέθη λιτή δεξίωση. 

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας