Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΜπαράζ: Με Κροατία, αγώνας δρόμου για Μανωλά

Μπαράζ: Με Κροατία, αγώνας δρόμου για Μανωλά

|

Με αντίπαλο την ισχυρή Κροατία, η Ελλάδα του Μίχαελ Σκίμπε θα επιχειρήσει να γράψει ιστορία: να γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που θα περάσει από τα μπαράζ στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας (2018) – Τα ζευγάρια και η προϊστορία με την Κροατία – Τι γίνεται με τον Κώστα Μανωλά 

Την ισχυρή Κροατία θα βρει στον δρόμο της η Εθνική Ελλάδος στα μπαράζ για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2018. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απέφυγε την Ιταλία, που ήταν το μεγάλο όνομα στα μπαράζ, αλλά έπεσε πάνω στην παρέα του Μόντριτς, του Κόβατσιτς, του Πέρισιτς, του Ράκιτιτς και του Μάντζουκιτς. Να σημειώσουμε ότι η Κροατία άλλαξε προπονητή (ο Ντάλιτς, προπονητής της εθνικής Ελπίδων αντί του Τσάσιτς) στο τέλος της διαδικασίας του ομίλου της μετά την ισοπαλία 1-1 με την Φινλανδία και ουσιαστικά έδωσε την πρωτιά στην Ισλανδία. Πήγε όμως στο Κίεβο και τον “τελικό” με την Ουκρανία και κέρδισε 2-0 εξασφαλίζοντας συμμετοχή στα μπαράζ, όπου έχει το απόλυτο ρεκόρ σε σχετική διαδικασία με 4 στα 4: ΠΚ 1998 2-0 και 1-1 με Ισλανδία, Euro 2004 1-1 και 1-0 (εκτός έδρας) με Σλοβενία, Euro 2012 3-0 (εκτός έδρας) και 0-0 με Τουρκία και ΠΚ 2014 0-0 και 2-0 με Ισλανδία.

Κοινό σημείο αναφοράς για τις δύο ομάδες; Όποια από τις Ελλάδα, Κροατία προκριθεί θα γράψει ιστορία κι αυτό γιατί θα γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που πηγαίνει σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου μέσα από μπαράζ τρεις σερί φορές. Για την Ελλάδα είχαν προηγηθεί το 2010 οι μάχες με την Ουκρανία το 2010 (1-0 στο Κίεβο με γκολ του Σαλπιγγίδη, ρεβάνς εντός έδρας 0-0) και το 2014 κόντρα στη Ρουμανία (νίκη 3 – 1 εντός και 1-1 εκτός)

Οι αγώνες των ζευγαριών θα διεξαχθούν το διάστημα 9 – 14 Νοεμβρίου και συγκεκριμένα οι πρώτοι 1 – 11/11 κι οι ρεβάνς 12 – 14/11. Το πρώτο ματς θα γίνει στο Ζάγκρεμπ και η ρεβάνς διεξάγεται στο γήπεδο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Αν η Εθνική μας καταφέρει να πάρει την πρόκριση για τα γήπεδα της Ρωσίας, τότε θα μάθει τους αντιπάλους της στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην κλήρωση της 1ης Δεκεμβρίου, η οποία θα διεξαχθεί στο Κρεμλίνο.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ

Ελλάδα και Κροατία τέθηκαν αντιμέτωπες τελευταία φορά στον προκριματικό όμιλο του Euro 2012, με τη χώρα μας να αποσπά ισοπαλία 0-0 στο “Μάκσιμιρ” και να επικρατεί 2-0 στη ρεβάνς με τέρματα του Γιώργου Σαμαρά και του Φάνη Γκέκα στο τέλος.

Σε προκριματικά Μουντιάλ είχαν συναντηθεί στον προκριματικό όμιλο του 1998, διοργάνωση όπου η Κροατία τελικά κατέλαβε την 3η θέση. Η Ελλάδα είχε αποσπάσει ισοπαλία 1-1 στο Ζάγκρεμπ (44′ Σούκερ / 9′ Νικολαΐδης), ωστόσο είχε ηττηθεί 0-1 στο “Καυτανζόγλειο” από γκολ του Νταβόρ Σούκερ.

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

Βόρεια Ιρλανδία – Ελβετία

Κροατία – Ελλάδα

Δανία – Ιρλανδία

Ιταλία – Σουηδία

ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΕΡΑΣΕΙ

Οι χώρες που βρίσκονται ήδη στο Μουντιάλ: Βέλγιο, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σερβία, Ισπανία (Ευρώπη), Αργεντινή, Βραζιλία, Κολομβία, Ουρουγουάη (Νότια Αμερική), Κόστα Ρίκα, Μεξικό, Παναμάς (Κεντρική, Βόρεια Αμερική και Καραϊβική), Αίγυπτος, Νιγηρία (Αφρική), Ιράν, Ιαπωνία, Σαουδική Αραβία, Νότια Κορέα (Ασία).

ΠΟΙΑ “ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ” ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ

Απομένουν οι τελευταίοι αγώνες των προκριματικών στην αφρικανική ζώνη, από τους όποιους θα προκύψουν τρία “εισιτήρια”, καθώς και τα διηπειρωτικά μπαράζ Ονδούρα – Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία – Περού.

Μανωλάς: αγώνας δρόμου

Οι φόβοι σχετικά με τον τραυματισμό του Κώστα Μανωλά επιβεβαιώθηκαν, αλλά όπως υποστηρίζουν οι Ιταλοί, μάλλον θα είναι στην διάθεση του Μίχαελ Σκίμπε για τα play-offs του Μουντιάλ, αφού «η επιθυμία του να αγωνιστεί με την εθνική Ελλάδας είναι μεγάλη».

Ο διεθνής στόπερ θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για τρεις έως τέσσερις εβδομάδες, αφού οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε  έδειξαν θλάση πρώτου βαθμό στον αριστερό μηρό. Σύμφωνα με  δημοσιεύματα στην Ιταλία, πολλά θα εξαρτηθούν από την ανταπόκριση των μυών του Έλληνα κεντρικού αμυντικού στην θεραπευτική αγωγή. Σημειώνουν όμως ότι ο Ντεφρέλ, για τον ίδιο τραυματισμό, δεν έχει παίξει από τις 27 Σεπτεμβρίου.

Η Ρόμα, στην επίσημη ιστοσελίδα της, δεν ανέφερε το χρόνο αποκατάστασης αλλά σίγουρα θα χάσει τον αγώνα με την Τσέλσι για το Champions League, και με Τορίνο, Κροτόνε και Μπολόνια για το πρωτάθλημα.

Όπως αναφέρει η Gazzetta dello Sport, «η Ρόμα θα ήθελε να επιστρέψει στον αγώνα με την Φιορεντίνα στις 5 Νοεμβρίου, αλλά αντιλαμβανόμενη την επιθυμία του παίκτη, που θα κάνει τα πάντα για να είναι στη διάθεση της εθνικής του για τα play-offs του Μουντιάλ, δεν θέλει να επισπεύσει την επιστροφή του, παρακολουθώντας την κατάστασή του μέρα με τη μέρα. Ο Μανωλάς αντικαταστάθηκε (στη θέση του ο Φάτσιο) στο 58’ της συνάντησης με την Νάπολι το Σάββατο, όταν μετά από μία μονομαχία με τον Μέρτενς, στην περιοχή, έχασε την μπάλα και στη συνέχεια έπεσε στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτός ήταν ο 12ος μυϊκός τραυματισμός παίκτη της Ρόμα από την έναρξη της σεζόν. Είχαν προηγηθεί αυτοί των Πέρες, Νούρα, Μορένο, Σικ (σε 2 περιπτώσεις), Κάρσντορπ, Περότι, Ντεφρέλ, Ελ Σαράουι, Στρούτμαν και Πελεγκρίνι.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα sport24.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες