Μπελιμπασάκη (Πανναξιακός ΑΟ): Μπορώ και τα 51 δεύτερα στα 400 μ"

Η Μαρία Μπελιμπασάκη, η εκρηκτική Κρητικιά που αγωνίζεται με τα χρώματα του Πανναξιακού ΑΟ έχει βαλθεί να διαλύσει τα κοντέρ.. Μετά από έναν εντυπωσιακό χειμώνα, ανοίγει την καλοκαιρινή περίοδο των αγωνισμάτων με ένα απίστευτο ρεκόρ... Η επίδοσή της στα 400 μέτρα (στον Πύργο την περασμένη Κυριακή) μοιάζει εξωπραγματική εάν σκεφτεί κανείς το ατομικό της ρεκόρ.... Ούτε λίγο ούτε πολύ το κατέβασε κατά τρία δεύτερα (!!!!)  Και μάλιστα σημείωσε την τρίτη επίδοση όλων των εποχών στον ανοιχτό στίβο  κατά τη διάρκεια των αγώνων «Βιλαέτια» στον Πύργο.

Η 27χρονη αθλητρια του Πανναξιακού ΑΟ διένυσε την απόσταση σε 51.84, σε μια κούρσα που έγινε με αρκετό αέρα, και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στον ανοιχτό, το οποίο ήταν 55.10 από το μακρινό 2011 και την εποχή που η αθλήτρια ήταν κορασίδα. Και μέσα από την ιστοσελίδα stivoz.com πληροφορούμαστε το πως από την Καλαμάτα όπου προετοιμάζεται έφτασε στο Πύργο και κυρίως ποια είναι τα σχέδιά της για το άμεσο μέλλον 

"Η Μαρία Μπελιμπασάκη κατά τη προθέρμανση στην Καλαμάτα βλέποντας τις συνθήκες με τον ισχυρό άνεμο που επικρατούσαν εκείνη την ώρα αποφάσισε να μην αγωνιστεί και γρήγορα έψαξε εναλλακτικές δυνατότητες να κάνει τις επόμενες ημέρες κάποια κούρσα. Την Κυριακή γίνονταν τα 1α Βιλαέτεια στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου (που επανα δραστηριοποιείται και φέρει πλέον και το όνομα του Πύργιου οπλαρχηγού "Χαράλαμπος Βιλαετης") και επέλεξε να μεταβεί εκεί. Η Μπελιμπασάκη έτρεξε στον Πύργο το 400αρι σε 51.84 κι έγινε η 3η καλύτερη διαχρονικά, μετά τη Φανή Χαλκιά που έχει το πανελ.ρεκόρ με 50.56 και τη Γκουντενούδη με 51.81 - ξεπερνώντας και τα 51.86 της Ειρήνης Βασιλείου. Η αθλήτρια του Πανναξιακού που έχει τα όρια σε 400μ. και 200μ. ήδη από τον κλειστό, θα κάνει 200αρι στις 8/7 στα Τοφάλεια και μετά και τα 2 αγωνίσματα στο Πανελ.πρωτάθλημα στην Πάτρα στις 14-15/7.

Η  επόμενη ημέρα; " Τελείωσα κάπως αργά λόγω τραυματισμών το προηγούμενο διάστημα τη πρώτη φάση της προετοιμασίας μου και ήθελα ένα αγώνα για να δοκιμάσω κάποια πράγματα προκειμένου στη δεύτερη φάση της προετοιμασίας να τα δουλέψω για να ειμαι όσο το δυνατόν σε καλύτερη κατάσταση στο Βερολίνο.  Οι συνθήκες που επικρατούσαν Καλαμάτα δεν μου επέτρεψαν να δοκιμάσω αυτό που ήθελα και έτσι μιας και σε γειτονική πόλη είχε αγώνα πήγα με την ελπίδα να βρω καλύτερες συνθήκες για να κάνω το τεστ μου. 

Παρότι και πάλι οι συνθήκες δεν ήταν και τόσο καλές έβγαλα τα συμπεράσματα μου μαζί με τον προπονητή μου για το τι πρέπει να δουλέψω το επόμενο διάστημα ώστε να εμφανιστώ όσο το δυνατόν δυνατότερη στο Ευρωπαϊκό.  Η επίδοση αυτή δεν με αντιπροσωπεύει καθώς έκανα κάποια λάθη και έδειξα κάποια "κενά" τα οποία θα προσπαθήσω να βελτιώσω το επόμενο διάστημα. Πιστεύω στους επόμενους αγώνες μια επίδοση κοντά στο 51.0 είναι εφικτή. Ευχαριστώ τους διοργανωτές τόσο της Καλαμάτας όσο και του Πύργου για την αντιμετώπιση που είχα και ευελπιστώ να "αποζημιωσω" τα Παπαφλέσσεια με μια πολύ καλή επίδοση την επομενη φορά"

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News