Μπορούμε την έκπληξη

Λίγο πριν το πρώτο σερβίς και οι 11 προπονητές των ομάδων της Α1 δίνουν μέσω του www.volleyball.gr τις εκτιμήσεις τους για το νέο πρωτάθλημα, τους στόχους που έχουν θέσει για τη νέα σεζόν και κάνουν τις προβλέψεις τους για τη μάχη του τίτλου, απαντώντας σε τέσσερις κοινές ερωτήσεις… Ποια είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία των ερωτήσεων; Ότι γίνονται βήματα προς τα εμπρός, ότι η κλήρωση στη Νάξο σε συνδυασμό με την συμφωνία τηλεοπτικής κάλυψης (ΝΕΡΙΤ και ΝΟΒΑ) των αγώνων θα δώσουν ένα επιπλέον κίνητρο για την ανάπτυξη του αθλήματος ενώ στην ερώτηση για τα φαβορί του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός συγκεντρώνει τις περισσότερες "προτιμήσεις» ενώ Πανναξιακός και ΑΟ Θήρας είναι σε θέση να κάνουν την έκπληξη. Ας δούμε όμως τις απαντήσεις του Ζόραν Κόβαζιτς στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάσπονδίας

Τι διαφορετικό πιστεύετε ότι μπορεί να προσφέρει το φετινό πρωτάθλημα σε αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο;

«Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον χωρίς αμφιβολία. Έχουν γίνει αρκετά μεγάλες αλλαγές στα ρόστερ των περισσότερων ομάδων, με τις περισσότερες να δείχνουν αρκετά ανταγωνιστικές, συνεπώς θα περιμένουμε τα πρώτα παιχνίδια για να δούμε πως θα αποτυπωθεί αυτό στους αγωνιστικούς χώρους. Η εντυπωσιακή εκδήλωση της κλήρωσης του πρωταθλήματος στη Νάξο ήταν ένα γεγονός που σίγουρα «εγκαινίασε» με πολύ ωραίο τρόπο το φετινό πρωτάθλημα, ενώ και η τηλεοπτική κάλυψη περισσότερων αγώνων από πέρυσι, μέσα από τη ΝΕΡΙΤ, σίγουρα θα βοηθήσει πολύ στην προβολή του πρωταθλήματος. Επίσης η επιτυχία των νεανίδων το καλοκαίρι που μας πέρασε, θα δώσει έξτρα κίνητρο στις νεαρές αθλήτριες που θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα, αλλά νομίζω και σε εμάς τους προπονητές».

Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν σημαντικές αλλαγές, αρκετά νέα πρόσωπα. Πιστεύετε ότι θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα;

«Σίγουρα θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι οι δύο ομάδες που έκαναν τις λιγότερες αλλαγές στο ρόστερ τους και κυρίως πρόσθεσαν έμπειρες και ποιοτικές ξένες αθλήτριες συνεπώς μπαίνουν στη διαδικασία του πρωταθλήματος με πλεονέκτημα. Για τους υπόλοιπους θα χρειαστούν κάποιοι αγώνες πρώτα για να βρουν την ισορροπία και τον ρυθμό τους».

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες και ποιοι οι στόχοι που έχει η ομάδα σας για τη φετινή σεζόν.

“Πρώτος στόχος για εμάς είναι να εξασφαλίσουμε θέση στην τετράδα, κάνοντας ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρυσι. Υπάρχουν όμως πολλές ομάδες που δείχνουν ενισχυμένες και έχουν την ίδια φιλοδοξία με εμάς συνεπώς θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ. Στη συνέχεια του πρωταθλήματος και μέσα από την εξέλιξη του, ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι οι φιλοδοξίες αυτές μπορεί να μεγαλώσουν”.

Ποια ομάδα είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και ποια μπορεί να εξελιχθεί στην έκπληξη του πρωταθλήματος;

“Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δείχνουν ότι θα παλέψουν για το πρωτάθλημα και είναι ένα επίπεδο πάνω από τους υπόλοιπους. Η δική μας ομάδα πιστεύω θα διεκδικήσει όλες τις πιθανότητές της, για να είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος αλλά για να επιλέξω και κάποια άλλη ομάδα θα έλεγα ότι ευχάριστη έκπληξη μπορεί να είναι, η γειτόνισσά μας, ομάδα του Α.Ο. Θήρας. Θέλω να ευχηθώ καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους, με υγεία και πιστεύω ότι θα δούμε πολύ όμορφο βόλεϊ”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News