Μύκονος: Εβδομήντα χιλιάδες ευρώ δίνει ο δήμος στα αθλητικά σωματεία του νησιού

"Με τις επιχορηγήσεις σε Αθλητικούς Συλλόγους και Σωματεία του νησιού, η Δημοτική Αρχή συμβάλει καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργία τους, στην επιβράβευση των αθλητών που διακρίθηκαν με πανελλήνιες πρωτιές" αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα ο Δήμαρχος Μυκόνου κος Κωνσταντίνος Κουκάς με την ευκαιρία της ανακοίνωσης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για επιχορήγηση των αθλητικών σωματείων του νησιού.. Το συνολικό ποσό είναι της τάξης των 70.000 ευρώ για έξι σωματεία και μάλιστα κανένα εξ αυτών δεν έχει παρουσία σε εθνικό επίπεδο. Εξαίρεση βέβαια αποτελεί το τμήμα στίβου του ΑΟ Μυκόνου που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο με παρουσία αθλητή ακόμη και στους Ολυμπιακούς Αγώνες...  Και βέβαια να σημειώσουμε ότι η Μύκονος διοργάνωσε τους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες με αναβάθμιση του σταδίου στο νησί ενώ ετοιμάζει και το κλειστό γυμναστήριο. Αρα, δεν είναι μόνο χρήματα στις ομάδες αλλά και έργα υποδομών... 

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης τονίζει " Σταθερή στην υπόσχεσή της για στήριξη του Αθλητισμού, η Δημοτική Αρχή Μυκόνου προχώρησε στην επιχορήγηση αθλητικών σωματείων και συλλόγων του νησιού, ύστερα από ομόφωνη απόφαση κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το ποσό που διατίθεται στους Αθλητικούς Συλλόγους και Σωματεία Μυκόνου ανέρχεται συνολικά στα 70.000 ευρώ, κονδύλι που όχι απλά διασφαλίζει τη βιωσιμότητά τους εν μέσω κρίσης, αλλά δίνει την ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη των αθλητικών δραστηριοτήτων τους.

Στόχος της Δημοτική Αρχής είναι η συστηματικά αυξανόμενη ενασχόληση της νέας γενιάς των Μυκονιατών, με τον Αθλητισμό και τα ιδανικά που τον συνοδεύουν.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο Δήμος Μυκόνου έχει αναλάβει μια σειρά από σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις (Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες, Mykonos Run κλπ) με παράλληλη ουσιαστική αναβάθμιση των γηπέδων, ενώ καταγράφει ολοένα και περισσότερες αθλητικές διακρίσεις, γεγονός που μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Οι Αθλητικοί Σύλλογοι και Σωματεία τα οποία επιχορηγούνται μαζί με τα αντίστοιχα ποσά τους παρουσιάζονται ακολούθως:

1. Ο Α.Ο. Μυκόνου με το ποσό των 32.000,00€

2. Το Αθλητικό Σωματείο Άνω Μεράς με 25.000,00€

3. Ο Γυμναστικός Σύλλογος Μυκόνου με 8.000,00€

4. Το Αθλητικό Σωματείο Μοτοσικλετιστών Μυκόνου με 2.500,00€

5. Ο ΑΙΓΑΙΑΣ με 1.000,00€

6. Ο ΠΕΡΣΕΑΣ με 1.500,00€

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε σχετικά: «Η υγιής ενασχόληση με τον Αθλητισμό παραμένει βασική προτεραιότητα για την παρούσα Δημοτική Αρχή. Με τις επιχορηγήσεις σε Αθλητικούς Συλλόγους και Σωματεία του νησιού, η Δημοτική Αρχή συμβάλει καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργία τους, στην επιβράβευση των αθλητών που διακρίθηκαν με πανελλήνιες πρωτιές, όπως στον Μαραθώνιο της Αθήνας (και όχι μόνο) κάνοντας υπερήφανους όλους τους Μυκονιάτες, αλλά κυρίως στην εμπέδωση του κοινωνικού μηνύματος που στέλνει εμπράκτως ο Δήμος Μυκόνου «Λέμε ΝΑΙ στον Αθλητισμό»!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News