Μύκονος: Το παλατάκι (κλειστό γυμναστήριο) παίρνει σάρκα και οστά

Το ανεκπλήρωτο όνειρο δεκαετιών της Μυκονιάτικης κοινωνίας να αποκτήσει επιτέλους το δικό της πρώτο Κλειστό Γυμναστήριο γίνεται πραγματικότητα 

Το μεγάλο αυτό έργο, το οποίο έμενε "παγωμένο" τις προηγούμενες δεκαετίες, με τα θεμέλια και το σκελετό του, ξεκίνησε να ολοκληρώνεται από τον νυν Δήμαρχο, κ. Κωνσταντίνο Κουκά, ο οποίος έθεσε ως στόχο μέσα σε μια τετραετία, από το 2014 που ανέλαβε τα ηνία του νησιού, να το κάνει πραγματικότητα.  Να σημειώσουμε εδώ ότι το Κλειστό Γυμναστήριο κατασκευάζεται σε οικόπεδο σημερινής ιδιοκτησίας του Δήμου Μυκόνου, μετά από δωρεά της Ιεράς Μονής της Παναγίας Τουρλιανής Άνω Μεράς Μυκόνου. Και το 2013 είχε γίνει γνωστό ότι η δωρήτρια Παναγιώτα Χανιωτη, είχε προσφέρει το χρηματικό ποσό των επτακοσίων χιλιάδων (700.000,00) ευρώ προς τον Δήμο Μυκόνου, για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Καλαθοσφαίρισης.

Διαθέτοντας όραμα, μεράκι και προσπερνώντας κάθε εμπόδιο και δυσκολία, κατάφερε μαζί με τους συνεργάτες του να κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και τεχνικές μελέτες προκειμένου μετά από διεθνή διαγωνισμό να ξεκινήσει η αποπεράτωση του σημαντικού αυτού έργου σε εντατικούς ρυθμούς.

Με την ολοκλήρωσή του Κλειστού Γυμναστηρίου, σύντομα ο αθλητισμός στο νησί των ανέμων γυρίζει σελίδα περνώντας σε μια νέα εποχή. Μετά τις επιτυχίες στα αθλήματα του στίβου και του ποδοσφαίρου που έχουν σημειώσει οι αθλητές της Μυκόνου, το άθλημα του μπάσκετ είναι προ των πυλών να φέρει νέες αθλητικές επιτυχίες μελλοντικά στο νησί. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.4 εκατομμυρίων ευρώ (συν ΦΠΑ) και θεωρητικά πρέπει να είναι έτοιμο εντός του 2019 και θα έχει χωρητικότητα 300 θεατών. Το πιο εντυπωσιακό; Η ανάδοχος εταιρεία προέκυψε μέσω διεθνούς διαγωνισμού κάτι που μεταφράστηκε σε έκπτωση τάξης 45% (!!!) 

Ο Δήμαρχος  άλλωστε δίνοντας προτεραιότητα στους νέους και προάγοντας τα ιδεώδη του αθλητισμού έχει ήδη ανακοινώσει για την επόμενη τετραετία μια σειρά από έργα αθλητισμού που έχουν σαν στόχο να δώσουν διεξόδους στη νεολαία και να οδηγήσουν και στην ανάπτυξη και άλλων σημαντικών αθλημάτων και δραστηριοτήτων που έχει τόσο ανάγκη το νησί της Μυκόνου και η νέα γενιά.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από την ιστοσελίδα sport24.gr