Μύκονος - Παπαμιχαήλ: "Δεν προχωρά έτσι ο αθλητισμός"

Από το 2024 στο Παρίσι και μετά, τα 50χλμ βάδην στην κατηγορία των ανδρών θα αποτελούν μία μακρινή ανάμνηση, καθώς δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα των αγώνων.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ είναι από τους καλύτερους αθλητές στα 50.000 μέτρα βάδην, κάτοχος της καλύτερης επίδοσης όλων των εποχών στη χώρα μας, με 3 ώρες 49 λεπτά και 56 δεύτερα. Ταυτόχρονα έχει συμμετοχές στους τελευταίους Ολυμπιακούς αγώνες και μάλιστα είχε πολύ καλές εμφανίσεις.

Για την απόφαση να μην συμπεριληφθεί το αγώνισμα των 50.000 μέτρων βάδην στους Ολυμπιακού αγώνες μίλησε ο Έλληνας αθλητής Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ.

«Μόνο θετικό γεγονός δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κατάργηση των 50.000μ βάδην από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι διαγραφή της ιστορίας ενός δύσκολου, επίπονου, αλλά και συναρπαστικού αγωνίσματος», είπε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι μόνο κακό μπορεί να κάνει η κατάργηση των 50χλμ. Ως αγώνισμα διαφέρει πολύ, συγκριτικά με τα 20χλμ. που παραμένουν στο πρόγραμμα. Δεν είναι μόνο η απόσταση που αλλάζει. Διαφέρει η νοοτροπία και η αντιμετώπιση του κάθε αγωνίσματος».

Ο 32χρονος Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ αγωνίστηκε στα 50.000μ βάδην στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, όπου τερμάτισε 25ος με 3ωρ. 49.56 (το πανελλήνιο ρεκόρ), ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ήταν 28ος με 3ωρ. 59.21.

Όσο για τους λόγους που οδήγησαν στην αφαίρεση του επίπονου αγωνίσματος από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, η άποψη του Παπαμιχαήλ, δεν διαφέρει και πολύ από αυτή που ουσιαστικά οδήγησε στην «κατάργηση» του αγωνίσματος. «Νομίζω ότι ο χρόνος διάρκειας του αγωνίσματος και η λογική της τηλεόρασης, έπαιξαν τον σημαντικότερο λόγο για την βγει το αγώνισμα από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων», είπε ο 32χρονος πρωταθλητής.

Σημείωση: Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ έχει ήδη συμμετάσχει σε δύο Ολυμπιάδες, το 2012 στο Λονδίνο και το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο όπου είχε πάρει μέρος τόσο στα 20χλμ. όσο και στα 50χλμ.
Στα 50χμλ. βάδην τους Ολυμπιακούς του Τόκιο έχουν δικαίωμα συμμετοχής 60 αθλητές, ενώ το όριο που έχει θέσει η WA είναι 3.50.00.

Με πληροφορίες από την σελίδα koinignomi.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News