Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάNaxathlon 2018: Μίνι απολογισμός της γιορτής και το ραντεβού για το 2019

Naxathlon 2018: Μίνι απολογισμός της γιορτής και το ραντεβού για το 2019

|

Ο πρώτος απολογισμός από τον ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ για το 11ο Naxathlon 2018 που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο – Οι νικητές (δείτε πίνακες) και το “ευχαριστώ” σε όσους έβαλαν το χεράκι τους 

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε για 11η συνεχή χρονιά ο αγώνας τριάθλου με την επωνυμία «11ο Naxathlon 2018», που διοργάνωσε το ΝοΠ.Π.Α.Π.Π.Π.Α. του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου. Διακόσια άτομα, καταξιωμένοι αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, φίλοι του αθλητισμού και μικρά παιδιά έλαβαν μέρος στους αγώνες. Φέτος στις τριαθλητικές αποστάσεις προστέθηκαν δύο νέα αγωνίσματα, ένας αγώνας δρόμου 5κμ που αφορούσε στους επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς, καθώς και ένας αγώνας 1χλμ που έβαλε στα αθλητικά τερέν τους μικρούς μας φίλους, τα παιδιά.

Η αυλαία της διοργάνωσης άνοιξε την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου. Δεκάδες παιδιά κατέκλυσαν το Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», όπου ο παραολυμπιονίκης αθλητής δισκοβολίας και extreme sportsman Μάκης Καλαράς μίλησε για τη ζωή και τη δράση του, μεταδίδοντας έτσι τον ενθουσιασμό και το πάθος του για ζωή!

Η αγωνιστική αυλαία άνοιξε το Σάββατο, με τον παιδικό αγώνα στην παραλία και των αγώνα 5 χλμ. Περισσότερα από εκατό παιδιά διέσχισαν τον παραλιακό δρόμο, σκορπίζοντας φωνές, γέλια και ενθουσιασμό, ενώ λίγο αργότερα τη σκυτάλη πήραν οι δρομείς του αγώνα των 5 χιλιομέτρων. Ακολούθησε η τεχνική ενημέρωση και η ομιλία από τον Τριαθλητή Χρήστο Γαρέφη, τον Πρωταθλητή Κολύμβησης Γιάννη Δρυμωνάκο, τη διατροφολόγο Ελεάνα Τσιτσιμπίκου και τον Παραολυμπιονίκη Μάκη Καλαρά, ενώ η ημέρα έκλεισε με το Pasta Party στο οποίο ενώθηκαν η παράδοση του νησιού και οι παραδοσιακές γεύσεις με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Στο αγωνιστικό μέρος, μεγάλος νικητής της Ολυμπιακής κατηγορίας ήταν ο Νίκος Φλώρος Φελπς στους άνδρες και η Αναστασία Τσουρουκτζή στις γυναίκες, ενώ αντίστοιχα οι Παναγιώτης Δημόπουλος και Εύα Μπέκα ήταν οι νικητές του Sprint Triathlon. Νικητές των 5 χλμ με εξαιρετικούς χρόνους ήταν ο Αλέξανδρος Σουκούλης και η Εύα Μπέκα.

Ευχαριστίες

Η επιτυχία των Αγώνων είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας και της κοινής προσπάθειας των διοργανωτών, των εθελοντών, των αθλητών και των χορηγών που στήριξαν τον θεσμό. Ο Πρόεδρος του Νο.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. κ. Μιχάλης Μαρούλης και το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά όσους εργάστηκαν για την άρτια διεξαγωγή των αγώνων.

Συντελεστές:

Μεγάλος χορηγός: Χώρος Εστίασης Barozzi.

Χορηγός μετακίνησης: Blue Star Ferries.

Μεγάλος χορηγός επικοινωνίας: Cosmote TV.

Εθελοντές: Πολιτιστικός Σύλλογος Σαγκρίου “ΠΝΟΕΣ”, ΠΑΣ Νάξου,  Γ.Σ Ναξιακός, Πανναξιακός Α.Ο., ΑΜΣ Φιλωτίου ” Ο Ζευς”, Α.Σ. “Απόλλων”.

Υποστηρικτές: Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου, Ραδιοερασιτέχνες Νάξου.

Μουσική Επιμέλεια: Στράτος Τσολάκης – Rum Bar.

Χορηγοί Επικοινωνίας: Naxos Press, Aegean Voice 107,5 «Η Φωνή του Αιγαίου», Island Press, Naxos Times, Sport Cyclades, Ραδιοφωνία Κυκλάδων, Ναξιοτυπία, Cyclades Voice, Irun.

Χορηγοί Διαμονών: Al mare, Princess Hotel, Nastasia Village, Polis of Naxos, Grotta Hotel, Astir of Naxos,  Nissaki Boutique Hotel.

Χορηγοί Εστίασης: Λαβύρινθος, Μπουλαμάτσης, Αντάμωμα, Αποστόλης, Kozi, Στο λαδόχαρτο, Άμμος, Μεζέ2.

Χορηγοί προϊόντων: Μεταλλικό νερό Αύρα, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Τυροκομία Πιτταράς, Ζαχαροπλαστείο Ακταίον, Ποτοποιία Βαλληνδρά, Τυροκομία Κουφόπουλου, supermarket Κουτελιέρης, Γρηγόρης Μικρογεύματα Νάξου.

Δωροθέτες: My athlete, Merida, Dynafit, Ρίζα.

Ασφάλεια αθλητών: ΕΚΑΒ Νάξου, Γενικό Νοσοκομείο-Κ.Υ. Νάξου, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Δ. Κυκλάδων.

Ναυαγοσώστες: BAYLINE.

Τεχνική διεύθυνση και χρονομέτρηση: Activeland.

Επίσης ο Πρόεδρος ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων ,κ. Βαγγέλη Κατσαρά,  τον υπεύθυνο του γραφείου  Ζas Travel κ. Σταμάτη Καπίρη, το Λιμεναρχείο Νάξου και τον Λιμενάρχη κ. Αλέξη Αποστολόπουλο, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τον Πρόεδρό του κ. Νικόλαο Σέργη, το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου και τον Διοικητή κ. Τζιμπογιάννη Νικόλαο, το προσωπικό του Νο.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. και συγκεκριμένα την Ειρήνη Φύτρου, τον Τάσο Βάβουλα και το Στέργιο Κουλτσιάκη.

Ιδιαίτερα ευχαριστήρια στον Λευτέρη Ελευθερίου και το Βασίλη Κωνσταντόπουλο όπου με την ομάδα τους μας πλαισίωσαν τις παράλληλες εκδηλώσεις του διημέρου και μας διασκέδασαν.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο Νάξαθλον 2019!

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των αγώνων… 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες