Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάTo Νάξαθλον πάει …Αγιασό

To Νάξαθλον πάει …Αγιασό

|

Μετά από οκτώ χρόνια το Νάξαθλον μετακομίζει και …μικραίνει  – Στις 10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η 9η έκδοσή του αυτή τη φορά στην πανέμορφη Αγιασό δίνοντας βαρύτητα περισσότερο στη φύση με το τρίαθλο να αποκτά ένα διαφορετικό νόημα – Διαβάστε το τεχνικό πρόγραμμα, τις αλλαγές και τις προσφορές προς τους αθλητές – Δηλωσεις συμμετοχής έως 7 Σεπτεμβρίου 

Εδώ και δύο χρόνια έχει κορυφωθεί η συζήτηση για την μεταφορά της διοργάνωσης του Νάξαθλον από τη πόλη της Νάξου σε χώρο έξω απ’ αυτήν… Τα προβλήματα αρκετά. Μπορεί να μην σημειώθηκε ποτέ κάτι το μεμπτό αλλά το έβλεπες στα πρόσωπα των αθλητών και των εθελοντών ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Από το χώρο της κολύμβησης που διεξάγονταν στο Βίντσι και με τα επιβατικά πλοία να αφήνουν τα απόνερά τους την ώρα σχεδόν του αγώνα κολύμβησης έως τους αγώνες δρόμου και ποδηλασίας οι οποίοι είχαν ως αφετηρία και τερματισμό τη περιοχή του λιμανιού με τους όποιους κινδύνους. Η αλλαγή ώρας δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα και έτσι φέτος ελήφθη από την διοργανώτρια αρχή η μεγάλη αλλαγή.

Οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι αρκετές: από τον Άγιο Γεώργιο έως τη Πλάκα, όμως τελικά υπερίσχυσε η περιοχή της Αγιασού. Και έτσι στις 10 Σεπτεμβρίου στην πανέμορφη και …παρθένα (από εκδηλώσεις αθλητικές) Αγιασό θα δούμε ένα διαφορετικό τρίαθλο σε σχέση με τις προηγούμενες οκτώ εκδηλώσεις. Και αυτό θα αποτελέσει ένα μεγάλο κίνητρο για τους αθλητές.

Η δεύτερη αλλαγή έχει να κάνει με τη μείωση των αποστάσεων και την επιστροφή στα …πρώτα χρόνια. Όλα είναι στο μισό. Η κολύμβηση στα 750 μέτρα αλλά σε πραγματικά ανοιχτή θάλασσα. Ο αγώνας ποδηλασίας στα 20 χιλιόμετρα με σημείο αναφοράς τον Πύργο Μπαζαίου κάτι που σημαίνει ότι γίνεται πιο …γρήγορος και εντυπωσιακός για τους αθλητές που πλέον θα ποντάρουν στην ταχύτητα και όχι στην αντοχή. Οι εθελοντές πάντως θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα αφού στην συγκεκριμένη περιοχή οι απρόσκλητοι επισκέπτες και δη τα συμπαθή κατά τα άλλα τετράποδα αρέσκονται να περιφέρονται ελεύθερα. Και τέλος, ο αγώνας δρόμου είναι στα 5 χιλιόμετρα σε ένα έδαφος που είναι … ξένος προς τους αθλητές άρα θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που δεν έχουν καμία με τις προηγούμενες διαδρομές. Όπως κι εάν έχει υπόσχονται μεγάλες μάχες και έντονες συγκινήσεις.

Ο τερματισμός θα γίνει λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα, στις 8 το βράδυ θα έχουμε απονομές και αμέσως μετά θα υπάρχει και beach Party. Όπως κι εάν έχει στις 4 Σεπτεμβρίου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή συμμετοχής για όσους επιλέξουν να έρθουν από Αθήνα ή Ηράκλειο ώστε να εκμεταλλευτούν την έκπτωση στα εισιτήρια ενώ στις 7 Σεπτεμβρίου είναι το πέρας των συμμετοχών για όλους τους αθλητές…  Οι 15 πάντως πρώτοι αθλητές που θα δηλώσουν συμμετοχή θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν διαμονής στους ξενώνες των Τριπόδων, οι οποίοι τελούν υπό το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ…  

Διαβάστε και την σχετική ανακοίνωση γύρω από την τεχνική περιγραφή του 9ου Νάξαθλου 2016

Το ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργανώνουν αγώνα τριάθλου, απόστασης σπριντ, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου.

Ο αγώνας, με την ονομασία «9ο Νάξαθλον 2016», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 στο νησί της Νάξου και συγκεκριμένα στην τοποθεσία Αγιασσός. Ο αγώνας διοργανώνεται με την τεχνική επιμέλεια της Energy Races.

Αποστάσεις

Κολύμβηση 750 μ. σε ανοιχτή θάλασσα

Ποδηλασία 20 χλμ. σε ασφάλτινη διαδρομή

Τρέξιμο 5 χλμ. σε ασφάλτινη διαδρομή

Κανονισμοί

Το σκέλος της ποδηλασίας θα διεξαχθεί με κανονισμούς non-drafting

Κατηγορίες – Βραβεύσεις

Θα υπάρξει βράβευση για τις γενικές κατηγορίες ανδρών και γυναικών καθώς και οι ηλικιακές κατηγορίες ανδρών και γυναικών ως εξής:

Ατομικό Ανδρών: 16 – 19 ετών, 20 – 29 ετών, 30 – 39 ετών, 40 – 49 ετών, 50 – 59 ετών, 60 ετών και άνω

Ατομικό Γυναικών:

16 ετών και άνω

Επίσης θα βραβευτούν οι τρεις πρώτες ομάδες σκυταλοδρομίας.

Στην ομαδική συμμετοχή μπορούν να δηλωθούν 3 αθλητές ένας για κάθε αγώνισμα.

Κόστος συμμετοχής

Ο αγώνας είναι ΔΩΡΕΑΝ. Δικαίωμα άνευ κόστους συμμετοχής έχουν όλοι άνω των 16 ετών με πρόσφατη ιατρική βεβαίωση.

Οι κάτω των 18 ετών μπορούν να συμμετέχουν μόνο με υπεύθυνη δήλωση των γονιών τους.

Διαδρομές

Διαδρομή Κολύμβησης Νάξαθλον

Naxathlon

Διαδρομή Ποδηλάτου Νάξαθλον

Naxathlon

Διαδρομή τρεξίματος Νάξαθλον

Naxathlon

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο

https://www.energyraces.gr/register/naxathlon/

Παροχές

Η οργάνωση έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διευκολύνει τη συμμετοχή των αθλητών και σε αυτό το πλαίσιο έχει εξασφαλίσει τις εξής παροχές:

# Tο 50 % των εξόδων μεταφοράς των αθλητών (μαζί με τους συνοδούς) από ΑΘΗΝΑ και από ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ σε συνεργασία με τη BLUE STAR FERRIES

# Δωρεάν διαμονή των 15 πρώτων αθλητών που θα δηλώσουν συμμετοχή (ατομική) σε ξενώνα στις Τρίποδες Νάξου για όλο το διήμερο. (Τετράκλινα και διαμέρισμα 9 ατόμων)

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση

Αναμνηστικό μετάλλιο αγώνα

Αναμνηστικό μπλουζάκι αγώνα

Αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής

Κολυμβητικό σκουφάκι

Δωρεάν γεύμα μετά τη λήξη του αγώνα και τις απονομές

Διαμονή-Διατροφή

Θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα πακέτα σε ειδικές τιμές για την εξυπηρέτηση των αθλητών.

Πρόγραμμα:

Σάββατο 10/9/2016

14:00-16:30 Λειτουργία γραμματείας για εγγραφές και παραλαβή υλικού

15:45 – 16:45 Τοποθέτηση ποδηλάτων στη Ζώνη Αλλαγή

16:45-17:00 Τεχνική ενημέρωση

17:00 Εκκίνηση Τριάθλου

20:00 Απονομές

20:00 Beach Party

Δηλώσεις συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να σταλθούν το αργότερο μέχρι 7 Σεπτεμβρίου 2016 για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αθλητών και την εξασφάλιση των παροχών της οργάνωσης.

Όσον αφορά στη δυνατότητα έκπτωσης στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να σταλθούν το αργότερο μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου 2016.

Οι ενδιαφερόμενοι για την έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια θα πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο ειδικό πεδίο στη φόρμα εγγραφής συμπληρώνοντας επίσης τις λεπτομέρειες σχετικά με την αναχώρηση τους από Πειραιά για Νάξο και από Νάξο για Πειραιά (Ημερ/νια, ώρα, πλοίο) καθώς και το ονοματεπώνυμο του συνοδού, εάν υπάρχει.

Οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν στα e-mail τους έγκαιρα  ενημέρωση προκειμένου να δουν από πού και πως θα παραλάβουν τα εισιτήρια τους.

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 στις 13:30 θα υπάρχει λεωφορείο του ΚΤΕΛ, στην εκκίνηση των ΚΤΕΛ στο λιμάνι, για όσους θέλουν να μετακινηθούν από την πόλη στην Αγιασσό. Τα ποδήλατα θα μεταφερθούν στους αποθηκευτικούς χώρους των λεωφορείων.

Αντίστοιχα όσοι επιθυμούν αυτή τη μεταφορά θα πρέπει να το δηλώσουν στο αντίστοιχο πεδίο της φόρμας εγγραφής.

Οι αθλητές της σκυταλοδρομίας που ενδιαφέρονται για τις παραπάνω παροχές μετακίνησης θα πρέπει να συμπληρώσουν και μια ξεχωριστή ατομική δήλωση ο καθένας.

Οι δηλώσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά στο παρακάτω σύνδεσμο

energyraces.gr/register/naxathlon/

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα:

Energy Races τηλ. 210 7470837

ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. τηλ. 2285360178 – 2285026450

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης της παρούσας προκήρυξης, για ότι δεν προβλέπεται ή και για οποιαδήποτε μεταβολή. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των αθλητών από την ιστοσελίδα και τα social media της διοργάνωσης και των χορηγών επικοινωνίας.

Εκ της οργανωτικής επιτροπής,

ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτακτο – Ολυμπιακή φλόγα: Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης στη Νάξο

Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης της Ολυμπιακής φλόγας στις Κυκλάδες - Μία ώρα νωρίτερα η τελετή, πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα στη Νάξο

Tourism Awards: Βραβείο για τις καινοτόμες εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης του NAXOS AR

Η MOPTIL συνδέει τον πολιτισμό με τον τουρισμό μέσω της τεχνολογίας και διακρίθηκε με δυο βραβεία για εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης σε αρχαιολογικούς χώρους: Gold στην κατηγορία Digital Innovation - Καινοτόμο Concept για την εφαρμογή NAXOS AR και Silver στην κατηγορία Travel Services - Applications για την εφαρμογή DIGIPAST.

“Καλάθι του Νονού”: Ξεκινάει στις 22 Απριλίου, τι περιλαμβάνει

Το "Καλάθι του Νονού" είναι πραγματικότητα - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει και πότε έρχεται το "Καλάθι του Πάσχα"

National Geographic για Σίφνο: Ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός

Ως το καλύτερο νησί της Ελλάδας για γαστρονομικές απολαύσεις και παραδοσιακά πανηγύρια προβάλλεται η Σίφνος και στον κατάλογο που δημοσίευσε το ισπανικό Conde Nast Traveler

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Golden Star Ferries: Το “Andros Queen” πιάνει φέτος και Πάρο

GOLDEN NEWS: ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΠΑΡΟ ΜΕ ΤΟ ANDROS QUEEN!

Ευρώπη: Νησιά των Κυκλάδων μεταξύ των επτά πιο απειλούμενων μνημείων και τόπων

Κυκλάδες: μεταξύ των 7 πιο απειλούμενων μνημείων & τόπων στην Ευρώπη

Πάει… Τούμπα ο (φανατικός Παναθηναϊκός)! Ανδρουλάκης

Τι θα κάνει στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ολυμπιακή Φλόγα: Στη Σαντορίνη ταξιδεύει ο Γιώργος Λεονταρίτης

"Στη Σαντορίνη ο Γιώργος Λεονταρίτης για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας"

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Κυκλάδες: Πως διαμορφώνεται ο δικαστικός χάρτης, ποια ειρηνοδικεία καταργούνται

Ολες οι προτεινόμενες αλλαγές μέσω του Δικαστικού Χάρτη που είναι σε διαβούλευση για τις Κυκλάδες - Οι οργανικές θέσεις και τα ειρηνοδικεία που καταργούνται...