To Νάξαθλον πάει …Αγιασό

Εδώ και δύο χρόνια έχει κορυφωθεί η συζήτηση για την μεταφορά της διοργάνωσης του Νάξαθλον από τη πόλη της Νάξου σε χώρο έξω απ’ αυτήν… Τα προβλήματα αρκετά. Μπορεί να μην σημειώθηκε ποτέ κάτι το μεμπτό αλλά το έβλεπες στα πρόσωπα των αθλητών και των εθελοντών ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Από το χώρο της κολύμβησης που διεξάγονταν στο Βίντσι και με τα επιβατικά πλοία να αφήνουν τα απόνερά τους την ώρα σχεδόν του αγώνα κολύμβησης έως τους αγώνες δρόμου και ποδηλασίας οι οποίοι είχαν ως αφετηρία και τερματισμό τη περιοχή του λιμανιού με τους όποιους κινδύνους. Η αλλαγή ώρας δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα και έτσι φέτος ελήφθη από την διοργανώτρια αρχή η μεγάλη αλλαγή.

Οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι αρκετές: από τον Άγιο Γεώργιο έως τη Πλάκα, όμως τελικά υπερίσχυσε η περιοχή της Αγιασού. Και έτσι στις 10 Σεπτεμβρίου στην πανέμορφη και …παρθένα (από εκδηλώσεις αθλητικές) Αγιασό θα δούμε ένα διαφορετικό τρίαθλο σε σχέση με τις προηγούμενες οκτώ εκδηλώσεις. Και αυτό θα αποτελέσει ένα μεγάλο κίνητρο για τους αθλητές.

Η δεύτερη αλλαγή έχει να κάνει με τη μείωση των αποστάσεων και την επιστροφή στα …πρώτα χρόνια. Όλα είναι στο μισό. Η κολύμβηση στα 750 μέτρα αλλά σε πραγματικά ανοιχτή θάλασσα. Ο αγώνας ποδηλασίας στα 20 χιλιόμετρα με σημείο αναφοράς τον Πύργο Μπαζαίου κάτι που σημαίνει ότι γίνεται πιο …γρήγορος και εντυπωσιακός για τους αθλητές που πλέον θα ποντάρουν στην ταχύτητα και όχι στην αντοχή. Οι εθελοντές πάντως θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα αφού στην συγκεκριμένη περιοχή οι απρόσκλητοι επισκέπτες και δη τα συμπαθή κατά τα άλλα τετράποδα αρέσκονται να περιφέρονται ελεύθερα. Και τέλος, ο αγώνας δρόμου είναι στα 5 χιλιόμετρα σε ένα έδαφος που είναι … ξένος προς τους αθλητές άρα θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που δεν έχουν καμία με τις προηγούμενες διαδρομές. Όπως κι εάν έχει υπόσχονται μεγάλες μάχες και έντονες συγκινήσεις.

Ο τερματισμός θα γίνει λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα, στις 8 το βράδυ θα έχουμε απονομές και αμέσως μετά θα υπάρχει και beach Party. Όπως κι εάν έχει στις 4 Σεπτεμβρίου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή συμμετοχής για όσους επιλέξουν να έρθουν από Αθήνα ή Ηράκλειο ώστε να εκμεταλλευτούν την έκπτωση στα εισιτήρια ενώ στις 7 Σεπτεμβρίου είναι το πέρας των συμμετοχών για όλους τους αθλητές…  Οι 15 πάντως πρώτοι αθλητές που θα δηλώσουν συμμετοχή θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν διαμονής στους ξενώνες των Τριπόδων, οι οποίοι τελούν υπό το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ…  

Διαβάστε και την σχετική ανακοίνωση γύρω από την τεχνική περιγραφή του 9ου Νάξαθλου 2016

Το ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργανώνουν αγώνα τριάθλου, απόστασης σπριντ, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου.

Ο αγώνας, με την ονομασία «9ο Νάξαθλον 2016», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 στο νησί της Νάξου και συγκεκριμένα στην τοποθεσία Αγιασσός. Ο αγώνας διοργανώνεται με την τεχνική επιμέλεια της Energy Races.

Αποστάσεις

Κολύμβηση 750 μ. σε ανοιχτή θάλασσα

Ποδηλασία 20 χλμ. σε ασφάλτινη διαδρομή

Τρέξιμο 5 χλμ. σε ασφάλτινη διαδρομή

Κανονισμοί

Το σκέλος της ποδηλασίας θα διεξαχθεί με κανονισμούς non-drafting

Κατηγορίες - Βραβεύσεις

Θα υπάρξει βράβευση για τις γενικές κατηγορίες ανδρών και γυναικών καθώς και οι ηλικιακές κατηγορίες ανδρών και γυναικών ως εξής:

Ατομικό Ανδρών: 16 - 19 ετών, 20 - 29 ετών, 30 - 39 ετών, 40 - 49 ετών, 50 - 59 ετών, 60 ετών και άνω

Ατομικό Γυναικών:

16 ετών και άνω

Επίσης θα βραβευτούν οι τρεις πρώτες ομάδες σκυταλοδρομίας.

Στην ομαδική συμμετοχή μπορούν να δηλωθούν 3 αθλητές ένας για κάθε αγώνισμα.

Κόστος συμμετοχής

Ο αγώνας είναι ΔΩΡΕΑΝ. Δικαίωμα άνευ κόστους συμμετοχής έχουν όλοι άνω των 16 ετών με πρόσφατη ιατρική βεβαίωση.

Οι κάτω των 18 ετών μπορούν να συμμετέχουν μόνο με υπεύθυνη δήλωση των γονιών τους.

Διαδρομές

Διαδρομή Κολύμβησης Νάξαθλον

https://www.strava.com/activities/639784292

Διαδρομή Ποδηλάτου Νάξαθλον

https://www.strava.com/activities/621669744

Διαδρομή τρεξίματος Νάξαθλον

https://www.strava.com/activities/639784899/

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο

http://www.energyraces.gr/register/naxathlon/

Παροχές

Η οργάνωση έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διευκολύνει τη συμμετοχή των αθλητών και σε αυτό το πλαίσιο έχει εξασφαλίσει τις εξής παροχές:

# Tο 50 % των εξόδων μεταφοράς των αθλητών (μαζί με τους συνοδούς) από ΑΘΗΝΑ και από ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ σε συνεργασία με τη BLUE STAR FERRIES

# Δωρεάν διαμονή των 15 πρώτων αθλητών που θα δηλώσουν συμμετοχή (ατομική) σε ξενώνα στις Τρίποδες Νάξου για όλο το διήμερο. (Τετράκλινα και διαμέρισμα 9 ατόμων)

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση

Αναμνηστικό μετάλλιο αγώνα

Αναμνηστικό μπλουζάκι αγώνα

Αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής

Κολυμβητικό σκουφάκι

Δωρεάν γεύμα μετά τη λήξη του αγώνα και τις απονομές

Διαμονή-Διατροφή

Θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα πακέτα σε ειδικές τιμές για την εξυπηρέτηση των αθλητών.

Πρόγραμμα:

Σάββατο 10/9/2016

14:00-16:30 Λειτουργία γραμματείας για εγγραφές και παραλαβή υλικού

15:45 – 16:45 Τοποθέτηση ποδηλάτων στη Ζώνη Αλλαγή

16:45-17:00 Τεχνική ενημέρωση

17:00 Εκκίνηση Τριάθλου

20:00 Απονομές

20:00 Beach Party

Δηλώσεις συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να σταλθούν το αργότερο μέχρι 7 Σεπτεμβρίου 2016 για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αθλητών και την εξασφάλιση των παροχών της οργάνωσης.

Όσον αφορά στη δυνατότητα έκπτωσης στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να σταλθούν το αργότερο μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου 2016.

Οι ενδιαφερόμενοι για την έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια θα πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο ειδικό πεδίο στη φόρμα εγγραφής συμπληρώνοντας επίσης τις λεπτομέρειες σχετικά με την αναχώρηση τους από Πειραιά για Νάξο και από Νάξο για Πειραιά (Ημερ/νια, ώρα, πλοίο) καθώς και το ονοματεπώνυμο του συνοδού, εάν υπάρχει.

Οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν στα e-mail τους έγκαιρα  ενημέρωση προκειμένου να δουν από πού και πως θα παραλάβουν τα εισιτήρια τους.

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 στις 13:30 θα υπάρχει λεωφορείο του ΚΤΕΛ, στην εκκίνηση των ΚΤΕΛ στο λιμάνι, για όσους θέλουν να μετακινηθούν από την πόλη στην Αγιασσό. Τα ποδήλατα θα μεταφερθούν στους αποθηκευτικούς χώρους των λεωφορείων.

Αντίστοιχα όσοι επιθυμούν αυτή τη μεταφορά θα πρέπει να το δηλώσουν στο αντίστοιχο πεδίο της φόρμας εγγραφής.

Οι αθλητές της σκυταλοδρομίας που ενδιαφέρονται για τις παραπάνω παροχές μετακίνησης θα πρέπει να συμπληρώσουν και μια ξεχωριστή ατομική δήλωση ο καθένας.

Οι δηλώσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά στο παρακάτω σύνδεσμο

energyraces.gr/register/naxathlon/

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα:

Energy Races τηλ. 210 7470837

ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. τηλ. 2285360178 - 2285026450

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης της παρούσας προκήρυξης, για ότι δεν προβλέπεται ή και για οποιαδήποτε μεταβολή. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των αθλητών από την ιστοσελίδα και τα social media της διοργάνωσης και των χορηγών επικοινωνίας.

Εκ της οργανωτικής επιτροπής,

ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων