Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΝαξιώτη παροικία: Μετά τον Πολυτάρχου και ο Μουράτος με τα χρώματα του...

Ναξιώτη παροικία: Μετά τον Πολυτάρχου και ο Μουράτος με τα χρώματα του Περιστερίου

|

Ο Βασίλης Μουράτος με καταγωγή από τις Κυκλάδες (Κίμωλος – Νάξος) για τρία χρόνια θα είναι κάτοικος Περιστερίου και εκεί θα βρει τον … αρχηγό, τον Μιχάλη Πολυτάρχου και έχουμε δίδυμο από τη Νάξο στα γκαρντ της ομάδας των Δυτικών Προαστείων 

Ναξιώτικη παροικία στο Περιστέρι και δη σε επίπεδο Α1 μπάσκετ ανδρών; Κι όμως γίνεται. Και είναι με τη βούλα. Πρώτος και καλύτερος ο αρχηγός. Ο 35χρονος Μιχάλης Πολυτάρχου, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή ανανέωσε τη συνεργασία του για 4η χρονιά (από το 2015) με τους “κυανοκίτρινους”, θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Αργύρη Πεδουλάκη και προερχόμενος μάλιστα από μία εντυπωσιακή χρονιά κιι αυτό γιατί ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας μας, έχοντας κατά μέσο όρο 10,7 πόντους με 87% στις βολές, 43% στα δίποντα και 37% στα τρίποντα, ενώ μοίραζε 2,2 ασίστ, μάζευε 2,5 ριμπάουντ και έκλεβε την μπάλα 1,2 φορές ανά παιχνίδι.

Κι ενώ οι φήμες έλεγαν ότι θα έχει στο πλευρό του, τον εξ Κορώνου Μιχάλη Λούντζη (δανεικό από τον Παναθηναϊκό), ο παρτενέρ του τελικά θα είναι από τη Μονή. Ο λόγος για τον Βασίλη Μουράτο ο οποίος είναι Κυκλαδίτης. Ο πατέρας από την Κίμωλο, η μητέρα από τη Μονή (καταγωγή από τη μητέρα του, το γένος Κοντοπίδη) και ολοκλήρωσε τη χρονιά στην Λάρισα. Ο διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες γκαρντ υπέγραψε το πρωί συμβόλιο τριών ετών με το Περιστέρι και δήλωσε ότι ήταν όνειρό του να αγωνιστεί στην ομάδα των Δυτικών Προαστείων καθότι είχαν … κόντρες από τα παιδικά όταν αυτός αγωνίζονταν στους Αγίους Αναργύρους… 

Ας δούμε τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Περιστερίου αλλά και τις πρώτες του δηλώσεις…  “O Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνή γκαρντ Βασίλη Μουράτου (21χρ., 1,93μ.)!

O μεγαλωμένος στα Δυτικά Προάστια διεθνής αθλητής υπέγραψε συμβόλαιο 3ετους διάρκειας με την ομάδα μας κι αποτελεί την δεύτερη φετινή μεταγραφή.

Ο Βασίλης Μουράτος έκανε τα πρώτα του…μπασκετικά βήματα στους Αγίους Αναργύρους, απ’ όπου σε ηλικία 16,5 ετών μεταπήδησε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2014!

Στους “ερυθρόλευκους” ξεκίνησε, ουσιαστικά, την επαγγελματική του καριέρα, έχοντας την πρώτη του συμμετοχή στην Α1 στις 12/10/14 και κατέκτησε δυο πρωταθλήματα Ελλάδος, το 2015 και το 2016.

Την αγωνιστική περίοδο 2016-17 παραχωρήθηκε με την μορφή δανεισμού στο Ψυχικό κι έπαιξε στο πρωτάθλημα της Α2.

Την σεζόν που μας πέρασε (2017-18), βρέθηκε στην Λάρισα για λογαριασμό του ΓΣΛ/Φάρου όπου πραγματοποίησε μια… γεμάτη χρονιά, καθώς αγωνίστηκε και στους 26 αγώνες της basket league έχοντας κατά μέσο όρο: 7,5 πόντους με 43,44% στα δίποντα και 20.97% στα τρίποντα, 2,7 ασίστ και 3 ριμπάουντ.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΓΣΠ έχει και πλούσια παρουσία στις Εθνικές ομάδες, καθώς υπήρξε μέλος τους σε όλες τις νεαρές ηλικίες, κατακτώντας:

Το 2013 το χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική Παίδων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!

Το 2015 το χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Εφήβων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!

Το 2017 το χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Νέων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!

Από σήμερα ο Βασίλη Μουράτος  ανήκει στην οικογένεια του Γυμναστικού Συλλόγου Περιστερίου… Του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες  με την κυανοκίτρινη φανέλα!

“ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ”!

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του ΓΣΠ μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο Βασίλης Μουράτος υποστήριξε:

“Πήρα πάρα πολύ εύκολα την απόφαση να έρθω στον Γυμναστικό Σύλλογο Περιστερίου. Είναι μία ομάδα με μεγάλη ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ, η οποία κατάφερε να επιστρέψει στην Α1, μετά από 5 χρόνια. Οι φιλοδοξίες του συλλόγου είναι μεγάλες και ταυτίζονται με τις δικές, γεγονός που με έκανε  να αποφασίσω πάρα πολύ εύκολα”.

Στην συνέχεια το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΓΣΠ αναφέρθηκε στην παρουσία του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο της ομάδας μας:

“Ήταν ένα από τα θετικά στοιχεία που έπαιξαν τον σημαντικό ρόλο για να πάρω την απόφαση να έρθω στην ομάδα. Ο κόουτς Πεδουλάκης είναι μία τεράστια μορφή στο ελληνικό μπάσκετ, έχει αναδείξει ουκ ω λίγους αθλητές και όπως είπα και πριν, έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να βρίσκομαι στην οικογένεια του Περιστερίου. Η ομάδα έχει όραμα, φαίνεται πως χτίζει κάτι πάρα πολύ καλό, πολύ όμορφο και με προοπτική γι΄αυτό και γω, πολύ γρήγορα και άμεσα επέλεξα να έρθω και να γίνω μέλος αυτής της προσπάθειας”.

Κλείνοντας ο Βασίλης Μουράτος τόνισε:

“Έχω μεγαλώσει στα Δυτικά προάστια και ξέρω την ιστορία του Περιστερίου, το πόσο μεγάλος σύλλογος είναι. Στις μικρές κατηγορίες μάλιστα, όταν ήμουν, παίζαμε και αντίπαλοι και δεν σου κρύβω πως από μικρός είχα το όνειρο να αγωνιστώ κάποια στιγμή στον σύλλογο”!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν