Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΝαξιώτη παροικία: Μετά τον Πολυτάρχου και ο Μουράτος με τα χρώματα του...

Ναξιώτη παροικία: Μετά τον Πολυτάρχου και ο Μουράτος με τα χρώματα του Περιστερίου

|

Ο Βασίλης Μουράτος με καταγωγή από τις Κυκλάδες (Κίμωλος – Νάξος) για τρία χρόνια θα είναι κάτοικος Περιστερίου και εκεί θα βρει τον … αρχηγό, τον Μιχάλη Πολυτάρχου και έχουμε δίδυμο από τη Νάξο στα γκαρντ της ομάδας των Δυτικών Προαστείων 

Ναξιώτικη παροικία στο Περιστέρι και δη σε επίπεδο Α1 μπάσκετ ανδρών; Κι όμως γίνεται. Και είναι με τη βούλα. Πρώτος και καλύτερος ο αρχηγός. Ο 35χρονος Μιχάλης Πολυτάρχου, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή ανανέωσε τη συνεργασία του για 4η χρονιά (από το 2015) με τους “κυανοκίτρινους”, θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Αργύρη Πεδουλάκη και προερχόμενος μάλιστα από μία εντυπωσιακή χρονιά κιι αυτό γιατί ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας μας, έχοντας κατά μέσο όρο 10,7 πόντους με 87% στις βολές, 43% στα δίποντα και 37% στα τρίποντα, ενώ μοίραζε 2,2 ασίστ, μάζευε 2,5 ριμπάουντ και έκλεβε την μπάλα 1,2 φορές ανά παιχνίδι.

Κι ενώ οι φήμες έλεγαν ότι θα έχει στο πλευρό του, τον εξ Κορώνου Μιχάλη Λούντζη (δανεικό από τον Παναθηναϊκό), ο παρτενέρ του τελικά θα είναι από τη Μονή. Ο λόγος για τον Βασίλη Μουράτο ο οποίος είναι Κυκλαδίτης. Ο πατέρας από την Κίμωλο, η μητέρα από τη Μονή (καταγωγή από τη μητέρα του, το γένος Κοντοπίδη) και ολοκλήρωσε τη χρονιά στην Λάρισα. Ο διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες γκαρντ υπέγραψε το πρωί συμβόλιο τριών ετών με το Περιστέρι και δήλωσε ότι ήταν όνειρό του να αγωνιστεί στην ομάδα των Δυτικών Προαστείων καθότι είχαν … κόντρες από τα παιδικά όταν αυτός αγωνίζονταν στους Αγίους Αναργύρους… 

Ας δούμε τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Περιστερίου αλλά και τις πρώτες του δηλώσεις…  “O Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνή γκαρντ Βασίλη Μουράτου (21χρ., 1,93μ.)!

O μεγαλωμένος στα Δυτικά Προάστια διεθνής αθλητής υπέγραψε συμβόλαιο 3ετους διάρκειας με την ομάδα μας κι αποτελεί την δεύτερη φετινή μεταγραφή.

Ο Βασίλης Μουράτος έκανε τα πρώτα του…μπασκετικά βήματα στους Αγίους Αναργύρους, απ’ όπου σε ηλικία 16,5 ετών μεταπήδησε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2014!

Στους “ερυθρόλευκους” ξεκίνησε, ουσιαστικά, την επαγγελματική του καριέρα, έχοντας την πρώτη του συμμετοχή στην Α1 στις 12/10/14 και κατέκτησε δυο πρωταθλήματα Ελλάδος, το 2015 και το 2016.

Την αγωνιστική περίοδο 2016-17 παραχωρήθηκε με την μορφή δανεισμού στο Ψυχικό κι έπαιξε στο πρωτάθλημα της Α2.

Την σεζόν που μας πέρασε (2017-18), βρέθηκε στην Λάρισα για λογαριασμό του ΓΣΛ/Φάρου όπου πραγματοποίησε μια… γεμάτη χρονιά, καθώς αγωνίστηκε και στους 26 αγώνες της basket league έχοντας κατά μέσο όρο: 7,5 πόντους με 43,44% στα δίποντα και 20.97% στα τρίποντα, 2,7 ασίστ και 3 ριμπάουντ.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΓΣΠ έχει και πλούσια παρουσία στις Εθνικές ομάδες, καθώς υπήρξε μέλος τους σε όλες τις νεαρές ηλικίες, κατακτώντας:

Το 2013 το χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική Παίδων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!

Το 2015 το χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Εφήβων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!

Το 2017 το χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Νέων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!

Από σήμερα ο Βασίλη Μουράτος  ανήκει στην οικογένεια του Γυμναστικού Συλλόγου Περιστερίου… Του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες  με την κυανοκίτρινη φανέλα!

“ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ”!

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του ΓΣΠ μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο Βασίλης Μουράτος υποστήριξε:

“Πήρα πάρα πολύ εύκολα την απόφαση να έρθω στον Γυμναστικό Σύλλογο Περιστερίου. Είναι μία ομάδα με μεγάλη ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ, η οποία κατάφερε να επιστρέψει στην Α1, μετά από 5 χρόνια. Οι φιλοδοξίες του συλλόγου είναι μεγάλες και ταυτίζονται με τις δικές, γεγονός που με έκανε  να αποφασίσω πάρα πολύ εύκολα”.

Στην συνέχεια το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΓΣΠ αναφέρθηκε στην παρουσία του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο της ομάδας μας:

“Ήταν ένα από τα θετικά στοιχεία που έπαιξαν τον σημαντικό ρόλο για να πάρω την απόφαση να έρθω στην ομάδα. Ο κόουτς Πεδουλάκης είναι μία τεράστια μορφή στο ελληνικό μπάσκετ, έχει αναδείξει ουκ ω λίγους αθλητές και όπως είπα και πριν, έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να βρίσκομαι στην οικογένεια του Περιστερίου. Η ομάδα έχει όραμα, φαίνεται πως χτίζει κάτι πάρα πολύ καλό, πολύ όμορφο και με προοπτική γι΄αυτό και γω, πολύ γρήγορα και άμεσα επέλεξα να έρθω και να γίνω μέλος αυτής της προσπάθειας”.

Κλείνοντας ο Βασίλης Μουράτος τόνισε:

“Έχω μεγαλώσει στα Δυτικά προάστια και ξέρω την ιστορία του Περιστερίου, το πόσο μεγάλος σύλλογος είναι. Στις μικρές κατηγορίες μάλιστα, όταν ήμουν, παίζαμε και αντίπαλοι και δεν σου κρύβω πως από μικρός είχα το όνειρο να αγωνιστώ κάποια στιγμή στον σύλλογο”!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Φόρτωμας: Συνάντηση εργασίας με την βουλευτή της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Μαριέττα Καραμανλή

Συνάντηση Φίλιππου Φόρτωμα με την βουλευτή της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Μαριέττα Καραμανλή

Blue Star Ferries – Πρωτομαγιά: Διαμόρφωση δρομολογίων, ανεκτέλεστο το πρωινό του “Blue Star Delos”

Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα την Μ. Τετάρτη 1η Μαϊου λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

Σαντορίνη – ΔΕΥΑΘ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Περίσσα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή Περίσσας, λόγω νέας σύνδεσης Αποχέτευσης

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ακυρώθηκε η απογευματινή πτήση της Olympic Air, προσγειώθηκε αυτό της Sky Express

Προσγειώθηκε με δυσκολία η απογευματινή πτήση της Sky Express - Ακυρώθηκε και η απογευματινή της Olympic Air

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: Να επιστρέψει η ουσία της Λαμπαδηδρομίας

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων για τη παρουσία πολιτικών προσώπων στη λαμπαδηδρομία στα νησιά των Κυκλάδων

Πειραιά: Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα λίγο πριν μπει στο “Blue Star Naxos” (video)

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα λίγο πριν τον απόπλου του "Blue Star Naxos" για Πάρο - Νάξο - Μικρές Κυκλάδες - Αμοργό (δείτε το video)

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia- Play Offs: Με σούπερ Χαρούνι, άλωσε τη Βούλα και βλέπει τελικό ανόδου

Εντυπωσιακός ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia κέρδισε τον Πρωτέα Βούλας (74-64) και το Σάββατο ετοιμάζεται για το παιχνίδι - τελικό... Αγωνία για τους τραυματίες παίκτες....

SeaJets: Με το SuperRunner Jet θα φτάσει έως το Κουφονήσι

Δρομολογείται σε άκρως τουριστική γραμμή το Superunner Jet από το Πάσχα και για όλη την περίοδο - Σε ποια νησιά θα το δούμε φέτος