Νάξος - 2ος Καμπανέλλειος δρόμος: Αύριο Τετάρτη (23/11) κλείνουν οι συμμετοχές

Νάξος

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακήρυξε το 2022 έτος αφιερωμένο σ΄εκείνον, με τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και το Φεστιβάλ Νάξου να τον τιμούν με διάφορες εκδηλώσεις.

Ο... δρομικός φόρος τιμής δίνεται το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 με τον 2ο Καμπανέλλειο Δρόμο που φέτος περιλαμβάνει αγώνες 23 χλμ., 5 χλμ. και αγώνα 600 μ. για παιδιά.

Ο μεγάλος αγώνας θα ξεκινήσει στις 13.30 από το Ηρώον στη Χώρα της Νάξου και θα ακολουθήσει κυκλική διαδρομή, ανηφορίζοντας προς Γλινάδο και Τρίποδες για να κατηφορίσει έπειτα προς την Πλάκα και να επιστρέψει παραλιακά στη Χώρα.

Η διαδρομή που έχει, πάντως, σχεδιαστεί δείχνει αρκετά ζόρικη για τους συμμετέχοντες, ειδικά στο πρώτο μισό της. Πιο εύκολα είναι τα πράγματα για τους δρομείς των 5 χλμ. και τα παιδιά που θα ακολουθήσουν... επίπεδη ρότα.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να παραλάβουν από την Παρασκευή το απόγευμα τις συμμετοχές τους μαζί με τσαντάκι, τεχνικό μπλουζάκι και τοπικά προϊόντα.  

Ας δούμε το σχετικό πρόγραμμα μέσω του Φεστιβάλ Νάξου . Και βέβαια να σημειώσουμε ότι αύριο Τετάρτη 23 Νοεμβρίου κλείνουν οι συμμετοχές... 

Ο Δήμος Νάξου διοργανώνει το Σάββατο και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2022 τον 2ο Καμπανέλλειο δρόμο. Ο αγώνας δρόμου αφιερώνεται στον Ιάκωβο Καμπανέλλη, θεατρικό συγγραφέα, στιχουργό, σεναριογράφο, δημοσιογράφο και ακαδημαϊκό, γεννημένο στη Νάξο το 1921.

Ο αγώνας αυτός θα περιλαμβάνει 3 διαδρομές

1. 23 χλμ, ώρα εκκίνησης 13:30 (όριο τερματισμού 3 ώρες – εκκίνηση τερματισμός Ηρώον)

2. 5 χλμ, ώρα εκκίνησης 13:40 (όριο τερματισμού 1 ώρα – εκκίνηση-τερματισμός Ηρώον)

3. Παιδικός αγώνας περίπου 600μ. Ώρα εκκίνησης 13:50 (Διαδρομή: Ηρώον – αναστροφή στον ΟΤΕ – επιστροφή Ηρώον)

Η πρώτη διαδρομή των 23 χλμ είναι:

Ηρώον – Ύρια – Κόμβος τυροκομίου – Γλινάδο – Αγ. Αρσένιος – Τρίποδες (στροφή μετά τον φούρνο Λαγογιάννη δεξιά προς Μουσείο – διασταύρωση Μικρή Βίγλα-Πλάκα – αριστερά προς Πλάκα – Αγία Άννα – Άγιος Προκόπιος – Άγιος Γεώργιος (από Φλοίσβο) – Πλατεία Νεκροταφείου – Παραλία (μπαίνουμε από το στενό) – Ηρώον

Θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι τρείς πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίες με κύπελο και καλάθι του νικητή (με τοπικά προϊόντα και βιβλίο του Ιάκωβου Καμπανέλλη).

Η δεύτερη διαδρομή των 5 χλμ είναι:

Ηρώον – Ύρια (2,6χλμ) όπου υπάρχει κοινός σταθμός των δύο αγώνων θα γίνει και η αναστροφή των δρομέων – έξοδος προς Άγιο Γεώργιο, διασχίζουμε τον δρόμο απέναντι προς Φλοίσβο – Πλατεία Νεκροταφείου – Παραλία (μπαίνουμε από το στενό) – Ηρώον

Θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι τρείς πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίες με κύπελο και καλάθι του νικητή (με τοπικά προϊόντα και βιβλίο του Ιάκωβου Καμπανέλλη).

Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο.

Για να γραφτείτε πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο μέχρι και την Τετάρτη 23/11/2022: href="https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx...

Πρόγραμμα:

Παρασκευή: Παραλαβή Bib και πακέτο αθλητή/αθλήτρια από την γραμματεία του αγώνα 17:00-19:00

Σάββατο: Ανοιχτή η γραμματεία από τις 10:00 για Παραλαβή Bib και πακέτο αθλητή/αθλήτρια. Με την παραλαβή του bib από την γραμματεία οι αθλητές θα παραλάβουν τσαντάκι με την επωνυμία του αγώνα, τεχνικό μπλουζάκι, τοπικά προϊόντα, ενημερωτικά φυλλάδια με την ζωή και το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Όλοι οι αθλητές θα μπουν στην κλήρωση για ένα ρολόι Polar Pacer. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί πριν την εκκίνηση του αγώνα. Ο αθλητής πρέπει να είναι παρόν στην εκκίνηση, αλλιώς κληρώνεται το επόμενο όνομα.

Ο αγώνας γίνεται δωρεάν προς τιμή του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News