Νάξος - 9ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Ωρα για παιχνίδι

«Augustus mortuus est, habemus novum Augustum»  … Οι περισσότεροι το γνωρίζουμε σε ελεύθερη μετάφραση «ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς»…

Απρίλιος 2022 και ο Γιώργος Φλώρος παρέδωσε το στέμμα του πρωταθλητή στο 8ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι Heaven’s Cafe στον Γιώργο Μαγκανάρη....

Οι ειδικοί είπαν ότι δίκαια κατέκτησε τον τίτλο. Επικράτησε με 3-2 νίκες χάρη στην επιβλητική νίκη με 7-1 που σημείωσε στον 5ο αγώνα και σήκωσε τη κούπα για πρώτη φορά της παρουσίας του στους αγώνες…

Φέτος; Θα υπερασπιστεί τον τίτλο ή θα έχουμε νέο ...βασιλιά; 

Η απάντηση; Στα μέσα Απριλίου του 2023,,, Μέχρι τότε; 

«Η μάχη στο ξύλο» Λένε ότι , ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, ότι μπορεί να υπάρξει κάποια μορφή μέτρων ξανά, ότι ο κόσμος θα κλειστεί κι άλλο στα σπίτια του και θα απομονωθεί κι άλλο.

Ότι η συμπεριφορά των ανθρώπων θα μεταβληθεί , ότι θα προκληθεί ακόμη μεγαλύτερη κοινωνική αποστασιοποίηση, ότι θα υπάρξουν κοινωνικές εκρήξεις….. λένε , λένε ,λένε……

Ας λένε ότι θέλουν εμείς δεν τρομοκρατούμαστε , εμείς ξέρουμε να κάνουμε το κέφι μας και να περνάμε καλά γιατί έχουμε την τύχη μας στα χέρια μας.

Εμείς ξέρουμε να ζούμε τις στιγμές γιατί οι στιγμές συγκρατούν τη συνέχεια της ζωής.

Για μας έφτασε η στιγμή που προσμέναμε ένα χρόνο. Η αγάπη για το παιχνίδι που έγινε θεσμός. 9ο ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΒΛΙ HEAVEN’S CAFÉ 2022-23.

Η ετήσια μάζωξη της παρέας μας.

Παράλληλα με την κλήρωση των ομίλων της νέας χρονιάς θα γίνει και η απονομή της προηγούμενης περιόδου Εγγραφές μέχρι 30/10 Στις 1/11 η έναρξη αναμετρήσεων της 1ης φάσης.

Για την ιστορία να αναφέρουμε

Το τάβλι είναι ίσως το αρχαιότερο παιχνίδι που επιζεί μέχρι και τις ημέρες μας, αφού η πρώτη του εμφάνιση μαρτυρείται στη Μεσοποταμία, την περίοδο περίπου 2900 με 1800 πΧ.

Άλλο ένα αρχαίο παιχνίδι σχετικό με το τάβλι που είναι άξιο αναφοράς είναι το Τακτέ Νάρντ.

Ήταν περσικό, παιζόταν περίπου το 1600 πΧ και έμοιαζε πολύ περισσότερο με το σημερινό τάβλι. Είχε 24 σημεία και 30 πούλια, 15 άσπρα και 15 μαύρα, και ένα ζευγάρι ζάρια.

Το όνομά του σημαίνει «Μάχη σε ξύλο» και μεταφέρθηκε στην Ευρώπη από τους Άραβες.

Τέλος να αναφέρουμε ότι η νεότερη ιστορία γράφεται εκεί στο Heaven’s Café.

Σας περιμένουμε να ζήσουμε το παιχνίδι, να χαράξουμε εμείς το χειμώνα μας ζώντας τις στιγμές αντάμα με καλούς παλιούς και νέους φίλους .

Καλό χειμώνα λοιπόν κι ας λένε τα δικά τους.

Εγγραφές στα τηλέφωνα 2285022747 και 6937145977

Η Διοργανώτρια επιτροπή του τουρνουά.  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News