Νάξος - Αστέρας Τραγαίας: Ετοιμο το "Νίκος Βλακός"

Ήταν η 22η Απριλίου του 2012... Ο πρωτοπόρος Αστέρας Τραγαίας υποδεχόταν τον ΑΣ Ίου σε ένα παιχνίδι που είχε τυπικό χαρακτήρα, αφού η ομάδα της Νάξου είχε κατακτήσει με άνεση την 1η θέση στον 2ο όμιλο της Β΄Κατηγορίας και κατακτούσε τον τίτλο... Είχε επικρατήσει με 11-0 (ο ΑΣ Ιου είχε κατέβει με παιδιά από τις ακαδημίες) και στο γήπεδο είχαν αγωνιστεί για την ομάδα του αείμνηστου Νίκου Βλησίδη οι: Πόλγια, Βερύκοκος, Αλιμπέρτης, Παραράς, Μαιτός (75΄Κατσούλης), Μάκαρης, Σαρρής, Μαρούλης, Φρατζέσκος, Μασούρας (46΄Δεδρινός), Μπεκίμ

Ομως, η λήξη του αγώνα και η χαρά για τον τίτλο κόπασε γρήγορα. Ηταν η τελευταία χρονιά που επιτρεπόταν η χρήση ξερών από την διοργανώτρια ΕΠΣ Κυκλάδων... Και ο Αστέρας του Νίκου Βλησίδη, έπρεπε από την επόμενη χρονιά να ψάξει νέο σπίτι ... Η ομάδα ήταν καλή, με παίκτες που μπορούσαν να πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α' Κατηγορία, όμως κάτι ο θάνατος του Νίκου Βλησίδη, κάτι η ...εξορία έφερε τον Αστέρα σε ...χειμερία νάρκη.

Ομως, το όνειρο για επιστροφή στο "Νίκος Βλακός" κράτησε "ζωντανή" την ομάδα και κυρίως πρόσωπα που είχαν συνδεθεί με την πορεία του Αστέρα όλα αυτά τα χρόνια. Οπως ο Μιχάλης Παραράς... Και αυτές τις ημέρες όπως βλέπουμε και στη αεροφωτογραφία του Μανώλη Λυκουρόπουλου, το γήπεδο είναι σχεδόν έτοιμο...

Ο χλοοτάπητας έχει τοποθετηθεί και μένει πλέον να τοποθετηθούν οι δύο εστίες και μικρές λεπτομέρειες. Σημαντικό ρόλο για την ανακατασκευή του γηπέδου έπαιξε τόσο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όσο και ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Ο Γιάννης Μαργαρίτης - Επαρχος Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού- σε ανάρτησή του στα social media έγραψε " Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου "Νίκος Βλακός", στο Χαλκί. Ενα πολύ σημαντικό έργο ολοκληρώνεται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και υλοποίηση από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων". Κάτι αντίστοιχο γίνεται και στο γήπεδο του Αγίου Αρσενίου.."

Ενώ και ο Γιώργος Λεονταρίτης - χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων - αναφέρθηκε στο ίδιο έργο " Είναι υπέροχο στην πολιτική ,να "συναντάς"(υλοποιεις) τις δεσμεύσεις σου --. Τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου στο ΧΑΛΚΙ της ΝΑΞΟΥ. Θυμάμαι την συγκίνηση του τότε Προέδρου του κυρίου Γαβαλα, όταν του ανακοίνωσα την απόφαση μας να χρηματοδοτήσουμε την τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο,κατα την επίσκεψη μας στο ΧΑΛΚΙ , με τον Γ.Μαργαριτη. Σήμερα που το έργο ολοκληρώθηκε ,σε άριστη συνεργασία μετον Δήμου ΝΑΞΟΥ , είναι μεγάλη και η δική μας χαρά, διότι παραδίδουμε στη νεολαία, ένα πανέμορφο αθλητικό χώρο. Η συνεργασία μας με τον Δήμο, θα έχει ως αποτέλεσμα την κατασκευή και άλλων αθλητικών χώρων"

 

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα sportcyclades.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News