Νάξος - Αστέρας Τραγαίας: Το "Ν. Βλακός" ετοιμάζεται να υποδεχτεί και τον χλοοτάπητα

Πως περνάει αλήθεια ο χρόνος ε; Μπορεί σήμερα τα πάντα να έχουν .. παγώσει όσον αφορά τον αθλητισμό, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εξελίξεις. Και είναι ευχάριστες σε επίπεδο υποδομών για το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Πρόσφατα, είδαμε το γήπεδο της Μονής (5x5) να παραδίδεται στους δημότες για χρήση, ξέρουμε ότι τρέχουν οι δράσεις από την δημοτική αρχή τόσο για την βελτίωση του σταδίου στο Φιλώτι όσο και για το κλειστό γήπεδο (καλά μην βαράτε, για την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων) στο ίδιο χωριό (βλ εγκαταστάσεις ΕΠΑΛ), όμως αθόρυβα ολοκληρώνεται και το γήπεδο "Νίκος Βλακός" στην Τραγαία της Νάξου..

Ένα γήπεδο που αποτέλεσε την έδρα του Αστέρα Τραγαίας με σημείο αναφοράς τον πρόωρα χαμένο (σ.σ. Φεβρουάριος του 2014), Νίκο Βλησίδη, την ψυχή της ομάδας.. Όμως, τους τελευταίους μήνες, όλα τρέχουν. Ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2018 όταν είχαμε αναφέρει ότι  "με αφορμή το 24ο θέμα που ήταν στο Περιφερειακό Συμβούλιο με τίτλο "Συντηρήσεις και επισκευές Αθλητικών εγκαταστάσεων στη Νάξο", με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών, Ακτοπλοΐας, Επικοινωνίας και Έπαρχο Νάξου κο Γιάννη Μαργαρίτη, ψηφίστηκε χρηματοδότηση για το γήπεδο της Τραγαίας, «Νίκος Βλακός». Το ποσό που κοστολογήθηκε το έργο ανέρχεται στις 153.152,40 ευρώ και προβλέπεται να έχουμε πλήρη αναβάθμιση του γηπέδου όπου θεωρητικά αποτελεί την έδρα του Αστέρα Τραγαίας. Τα έργα που προβλέπονται είναι η τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα, όπως και βελτίωση περίφραξης αλλά και των αποδυτηρίων".

Και το 2019 ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ξεκίνησε να εκτελεί ουσιαστικά αυτή την χρηματοδότηση... Προκήρυξε δε και τον σχετικό διαγωνισμό για την προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο "Νίκος Βλακός" στην Τραγαία της Νάξου με χρονοδιάγραμμα τέσσερις μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία.

Και όπως είδαμε ολοκληρώθηκε πρόσφατα η μεταφορά αδρανών υλικών, με τα οποία θα δημιουργηθεί το υπόστρωμα πάνω στο οποίο θα τοποθετηθεί ο συνθετικός χλοοτάπητας. Η αρχή είχε γίνει με την ανανέωση της περίφραξης και την βελτίωση του χώρου γύρω από το γήπεδο..  Και πλέον μπαίνουμε στην αντίστροφη μέτρηση για την τοποθέτησή του που δεν αποκλείεται να είναι έτοιμο στα τέλη Μαΐου... Και μετά από επτά χρόνια (τέλος σεζόν 2012 - 13 ο τελευταίος αγώνας του Αστέρα στο γήπεδο αυτό) θα δούμε και πάλι τους παίκτες με την πορτοκαλί εμφάνιση το γήπεδο.. 

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Μιχάλης Παραράς, γνωστοποίησε τις τελευταίες εξελίξεις μέσω ανάρτησης στα social media 

Η κεντρική φωτογραφία από την σελίδα sportcyclades.gr