Νάξος: Ερχεται το 7ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι αφιερωμένο στον αγαπημένο μας "Βαπόρια"

Ρώτησαν κάποτε έναν  παίκτη που έπαιζε τάβλι στο καφενείο αν έχει διαβάσει κάποιο βιβλίο στρατηγικής  για να μάθει να παίζει σωστά, και εκείνος απάντησε: “Θα το κάνω μόλις τελειώσω να γράφω το δικό μου”... Αυτό το παιχνίδι  που δίνει σε όλους την πίστη να δοκιμάσουν το ταλέντο τους και τις ικανότητες τους αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυθεντικής ελληνικής κουλτούρας.

Το καλοκαίρι λοιπόν έφυγε –ήρθε η ώρα για παρεούλα , χαλάρωση , ανασυγκρότηση δυνάμεων και τάβλι το αγαπημένο σπορ του Έλληνα. Πιστοί στο ραντεβού τους όλοι αυτοί που εδώ και 7 χρόνια συμμετέχουν στην εξαιρετική διοργάνωση. Χωρίς περιορισμό φύλου, ηλικίας, εθνικότητας, θρησκείας αλλά με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για παιχνίδι.

Μια αγαπημένη συμμετοχή το «Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι-Heaven’s Café» που ήδη διανύει 7 χρόνια ζωής έρχεται να δηλώσει το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν και την ένταξη στους χειμερινούς ρυθμούς του νησιού μας για τους λάτρεις του είδους οι οποίοι εναγωνίως περιμένουν τη μέρα που το τάβλι θα γίνει Ολυμπιακό άθλημα.  

Και ο περσινός νικητής (ο μοναδικός με δύο κατακτησεις τίτλου στην σύντομη ιστορία του θεσμού) ο γιατρός Θανάσης Σορώκος (στη 2η θέση ο Παναγιώτης Σορώκος και στην 3η ο ήδη μία φορά πρωταθλητής προηγούμενης διοργάνωσης Γεώργιος Μαιτός) ετοιμάζεται να παραδώσει (χαχαχαχ δεν είμαστε και τόσο σίγουροι) τον τίτλο. Και το λέμε αυτό γιατί στατιστικά κάθε χρόνο έχουμε και νέο βασιλιά... Πέρυσι, το παρών έδωσαν 66 παίκτες από όλη τη Νάξο. Μάλιστα, στην τελετή βράβευσης έγινε αναφορά και διαβάστηκαν αποσπάσματα από το βιβλίο του Χρήστου Ζαμπούνη «Τάβλι-Τύχη; Τέχνη;» και ειδικότερα στο άρθρο του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Backgammon κ. Μιχάλη Προυκάκη και δόθηκε έμφαση στο σημείο αναφοράς του στο Πανναξιακο Πρωτάθλημα. 

Κάτι που δείχνει την δύναμη που έχει αποκτήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα το τουρνουά αυτό...  Άντρες και γυναίκες δηλώνουν συμμετοχή  και το παιχνίδι ξεκινάει. Μια άριστη διοργάνωση και φέτος αναμένεται να ενώσει και να διασκεδάσει όλους τους φίλους του αθλήματος με ανεπανάληπτες αναμετρήσεις, συγκινήσεις, μεγάλες ανατροπές, επικές συγκρούσεις, γέλιο, ένταση εκπλήξεις και πολλά και μεγάλα έπαθλα..

Προσκαλούμε λοιπόν όλους τους λάτρες του παιχνιδιού να πάρουν μέρος   στο 7ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι “Heavens’ Café” 2019. Μέχρι την Κυριακή 27 Οκτωβρίου δηλώστε συμμετοχή εκεί στο “Heaven’s café ” η στο 2285022747. Μετά την κλήρωση και την δημιουργία των αγωνιστικών ομίλων τα παιχνίδια μεταξύ των παικτών καθορίζονται σε ώρα και μέρα που βολεύει και τους δύο .

Η πρώτη επίσημη ζαριά θα ριχτεί στο ξύλινο τερέν την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου.

Σημαντική σημείωση; Το φετινό “Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι –Heavens Café” θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Γιάννη  Σαντοριναίου " Βαπόρια"  ως ελάχιστη ένδειξη τιμής από όλους εμάς που περάσαμε αξέχαστες στιγμές και διασκεδάσαμε όλα αυτά τα χρόνια  μαζί του.  

Και όπως είπε ο  Αντιπροέδρος Μιχάλης Προυκάκης: « To Τάβλι είναι το παιχνίδι που απεικονίζει πιστότερα την ίδια τη ζωή. Στην πραγματικότητα είναι ένα μαθηματικό παιχνίδι στρατηγικής , όπου όμως την τελευταία πινελιά καλείται να την βάλει το ζάρι»