Νάξος: Έρχεται το πρώτο στην Ελλάδα διεθνές Συμπόσιο θαλάσσιου Καγιάκ

Το θαλάσσιο καγιάκ είναι μια ξεχωριστή δραστηριότητα πολύ δημοφιλής στο εξωτερικό που αναπτύσσεται γρήγορα και στη χώρα μας τα τελευταία δέκα χρόνια.... Όλο και περισσότερος κόσμος έρχεται σε επαφή για να το γνωρίσει, να ταξιδέψει και να εξερευνήσει την ιδιαίτερη και με μεγάλη ποικιλομορφία ακτογραμμή της χώρας μας και όχι μόνο. Δίνει τη δυνατότητα σε όλους να ταξιδέψουν και να εξερευνήσουν την πανέμορφη ακτογραμμή της Ελλάδας. Προσφέρει στιγμές χαλάρωσης, ψυχαγωγίας, ηρεμίας, αλλά και έντασης, αδρεναλίνης και βέβαια παιχνιδιού.

Πρόθεση μας είναι να γίνει μια διεθνής συγκέντρωση έχοντας καλεσμένους Έλληνες και ξένους εκπαιδευτές δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να εξελίξουν τις δυνατότητες και την γνώση τούς γύρω από την δραστηριότητα που όλοι αγαπάμε!

Στο κέντρο του Αιγαίου, στην καρδιά της Μεσογείου, βρίσκεται η Νάξος, το μεγαλύτερο από τα Κυκλαδίτικα νησιά με πολύ μεγάλη ιστορία από την αρχαιότητα και οι Μικρές Κυκλάδες. Ένα σύμπλεγμα νησιών με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και παραδόσεις που παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο Το Naxos Sea Kayak Symposium απευθύνεται σε όλους όσους έχουν μικρή ή μεγαλύτερη εμπειρία και θέλουν να διευρύνουν τις ικανότητές τους κινούμενοι στο δυναμικό και όμορφο περιβάλλον του Αιγαίου.

Απευθύνεται σε αρχάριους κωπηλάτες αλλά και προχωρημένους, σε όσους επιθυμούν να κάνουν μια μικρή βόλτα ή απολαμβάνουν ώρες κωπηλατώντας και φιλοδοξεί να βοηθήσει στην εξέλιξή μας, στη γνωριμία της ελληνικής κοινότητας του καγιάκ μεταξύ των μελών της αλλά και στη γνωριμία με ξένους και Έλληνες εκπαιδευτές, κωπηλάτες από όλη την Ευρώπη. 

Η διοργάνωση του Νοεμβρίου αποτελείται από ένα πλήρες πρόγραμμα που θα βοηθήσει τον κάθε συμμετέχοντα να εντρυφήσει στη δραστηριότητα του καγιάκ καθώς περιλαμβάνει παρουσιάσεις από ανθρώπους που βοηθούν στην εξέλιξη και την διατήρηση της κουλτούρας γυρω απο αυτό, αλλά και ομιλίες σχετικές με το περιβάλλον και την θαλάσσια μόλυνση.

Το πρόγραμμα αποτελείται από:

-Εκπαιδευτικά Σεμινάρια με στόχο την ασφάλεια στην θάλασσα, τη ναυσιπλοΐα και όλα τα τεχνικά θέματα του καγιάκ, καθώς και την επαφή με το περιβάλλον και τη θαλάσσια ζωή 
-Παρουσιάσεις αξιόλογων ομιλητών
που σχετίζονται με την ιστορία του καγιάκ και ταξίδια περιπέτειας
-Ανοιχτή συζήτηση με θέμα τη μόλυνση του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος και πως την αντιλαμβανόμαστε κινούμενοι μέσα σε αυτό. Προτάσεις - Ιδέες - Λύσεις 
-Θεωρητικά Σεμινάρια 
-Επαφή με την παράδοση της Νάξου 
-Ταξίδι με καγιάκ στις Μικρές Κυκλάδες 

Μετά το πέρας του συμποσίου που θα λάβει χώρα 15 με 18 Νοεμβρίου, θα ακολουθήσει ένα τετραήμερο ταξίδι 19-22 Nοεμβριου στις Μικρές Κυκλάδες, καθώς και σχολεία από πιστοποιημένους εκπαιδευτές που απευθύνονται σε ολα τα επίπεδα.

Για όσους αγαπούν το καγιάκ και θέλουν να μάθουν περισσότερα γι’ αυτό, η ημερομηνία  15 με 22 Νοέμβρη έχει κάτι να δώσει σε όλους!

Ραντεβού στη Νάξο για μια διοργάνωση με πολλές επιλογές!

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος: www.nsks.gr

Διοργανωτής:

Μανώλης Λουδάρος - Sea Kayak Guide

Oceanus Kayaking

Συνεργασία: Activeland ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.