Δευτέρα, 25 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΝάξος - Φιλώτι: Ετοιμοι για το αυριανό (09/08) 15ο ραντεβού στη μνήμη...

Νάξος – Φιλώτι: Ετοιμοι για το αυριανό (09/08) 15ο ραντεβού στη μνήμη “Μανώλη Μάκαρη”

|

Όλα είναι έτοιμα στο Φιλώτι – Αύριο Κυριακή 9 Αυγούστου στις 6 το απόγευμα έχουμε το καθιερωμένο (15η χρονιά) ραντεβού για να τιμήσουμε τον ”Μανώλη Μάκαρη” – Αναμέτρηση που γίνεται στα πλαίσια των “Μηλώσιων 2020”

Μηλώσια 2020 και η σκυτάλη περνάει στο ποδόσφαιρο… Και τα πάντα είναι έτοιμα… Ο Αντώνης Βασαλάκης και Λεωνίδας Καλαβρός φρόντισαν για τα μπλουζάκια, ο Μαρίνος Συριανός για όλα τα υπόλοιπα και ο ΑΜΣ Φιλωτίου για τη διοργάνωση και αυτό πλέον που μένει, είναι εσείς να πάρετε τα παπούτσια σας και αύριο Κυριακή απόγευμα (09/08) να ρθείτε στο Φιλώτι, όπου για 15η χρονιά θα παίξουμε μπαλίτσα, τιμώντας τη μνήμη του αγαπημένου και αξέχαστου Μανώλη Μάκαρη.

Για ακόμη μία χρονιά, παρούσα θα είναι και η ομάδα παλαιμάχων του Πανναξιακού, αλλά και ο Αλέκος Κακλαμάνος, ίσως και άλλοι ”αστέρες έκπληξη”!

Ο αγώνας που είναι ενταγμένος στις εκδηλώσεις για τα ”Μηλώσια 2020”  θα ξεκινήσει στις 18:00. Λίγο πριν θα μοιραστούν αναμνηστικά μπλουζάκια σε αυτός θα λάβουν μέρος και για ακόμη μία χρονιά επιμελήθηκε ο Γιώργος Παυλίδης (Play Sports). Δικαίωμα συμμετοχής -έστω και ελάχιστης – έχουν όλοι όσοι θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη του Μανόλη Μάκαρη.

b0f36bb633e7ad7308b7ee9cf2f8b571_xl_8e1b0.jpg

Η ιστορία

Αναμφισβήτητα ο Μανώλης Μάκαρης αποτέλεσε ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του ΑΜΣ Φιλωτίου και η ανάμνηση του μένει και θα μένει για πάντα ζωντανή στις καρδιές όσων  τον γνώρισαν. 

Στη σύντομη ζωή του, το ποδόσφαιρο ήταν λατρεία για αυτόν, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ξεκίνησε να παίζει ”μπαλίτσα” από την «κούνια», σύντομα μπήκε στην βασική ομάδα του Πανναξιακού και από εκεί μεταπήδησε στις Μικτές ομάδες των Κυκλάδων, με τις επιτυχίες ως τότε να διαδέχονται η μία την άλλη. “ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΕΛΕΓΕ”, μετά τον στρατό φεύγω για Αθήνα. 

Η μοίρα άλλα λογάριαζε όμως και η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Μανώλη. Ο Μανώλης δεν θα ξανακλωτσήσει «τη στρογγυλή θεά». Έπρεπε να αναζητήσει πλέον άλλον τρόπο για να διοχετεύσει την αγάπη του στο ποδόσφαιρο. 

Και εκεί έρχεται η αλλαγή στην ζωή του και η μετοίκηση στο Φιλώτι που του δίνει την ευκαιρία να εμπλακεί στο Δ.Σ του ΑΜΣ Φιλωτίου που ήταν γι αυτόν ακόμα μία μεγάλη αγάπη. Οι συγκυρίες τον φέρνουν στην ανάληψη των τεχνικών καθηκόντων στα ποδοσφαιρικά τμήματα του ΑΜΣ Φιλωτίου, αλλά αυτό που του κεντρίζει το ενδιαφέρον και δίνεται «ψυχή τε και σώματι», είναι τα παιδικοεφηβικά τμήματα του Συλλόγου. 

Μετά από τρία χρόνια επίπονης και επίμονης δουλειάς μαζί με ένα γκρουπ ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, ο Μανώλης καταφέρνει αυτό που είχε καταφέρει πολλές φορές ως ποδοσφαιριστής. Μαζί με τους ποδοσφαιριστές του ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κατακτώντας την πρώτη θέση Νέων 2001-2002 μεταξύ όλων των Κυκλαδίτικων ομάδων νικώντας εύκολα στον τελικό την Μύκονο με το ευρύ 4-1. 

Μέρες χαραγμένες στα μυαλά και τις καρδιές των παιδιών που αποτελούσαν εκείνη την ομάδα και όπλο στην φαρέτρα για το μέλλον του Φιλωτίτικου ποδοσφαίρου.

Φέτος θα διοργανωθεί το 15ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Μανώλης Μάκαρης. Ας είμαστε όλοι εκεί!!!

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα sportcyclades.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Διακοπή σήματος της ΕΡΤ από τις 13 Αυγούστου – Χωρίς κρατικά κανάλια και ραδιόφωνα

Στο «σκοτάδι» η κεντρική Νάξος λόγω βλάβης στις κεραίες αναμετάδοσης στο όρος Ζας. Τα ιδιωτικά κανάλια εκπέμπουν κανονικά.

24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 28 Αυγούστου – Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και αλλαγές πτήσεων

Πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο με αφορμή το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο. Στάση εργασίας από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας – Τι ανακοίνωσαν AEGEAN και Olympic Air.

Εκλογικός νόμος: Σενάρια αλλαγών στη Ν.Δ., ο πήχης, το μπόνους και οι …χαμένες έδρες

Παρά τις διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη, στο εσωτερικό της Ν.Δ. φουντώνει η συζήτηση για παρεμβάσεις στον εκλογικό νόμο και την αυτοδυναμία. (παραδείγματα)

Δωρεάν μετακινήσεις για ερασιτεχνικά σωματεία Αιγαίου & Ιονίου από το 2026, τι αναφέρει ο κος Βρούτσης

650 σωματεία και 35.000 αθλητές ωφελούνται από την απόφαση για δωρεάν ακτοπλοϊκές μετακινήσεις στα νησιά. - Το σχόλιο του κου Βρούτση

200 χρόνια «Ελπίς» – Σημαντικό αρχειακό έργο για το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

18.000 έγγραφα και εκατοντάδες φάκελοι ταξινομήθηκαν, φωτίζοντας την ιστορία της δημόσιας υγείας στη Σύρο και τις Κυκλάδες.

Η πατρίδα στην καρδιά – Το ταξίδι, η ξενιτιά και η επιστροφή (video)

Μια λογοτεχνική αφήγηση από την Στέλλα Νικολάκη για τον καημό της ξενιτιάς και τη γλυκιά ελπίδα της επιστροφής (video)

Νάξος: Αγνοείται η «Κανέλλα», έκκληση από τα μέλη του ταξιδιωτικού πρακτορείου Naxos Tours

Η αγαπημένη μασκότ της παραλίας λείπει εδώ και πέντε ημέρες – Πώς μπορείτε να βοηθήσετε.

Εγκρίθηκε: Δωρεάν μετακίνηση για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα

Μεγάλη νίκη για τον νησιωτικό αθλητισμό μετά το αίτημα του Γ. Λεονταρίτη – Τα σωματεία θα ταξιδεύουν χωρίς κόστος με τα επιδοτούμενα πλοία.

Πάρος: Σύλληψη 33χρονου για τον βιασμό 24χρονης Γαλλίδας

Συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής 33χρονος αλλοδαπός στην Πάρο, μετά από καταγγελία 24χρονης Γαλλίδας για βιασμό.

Νάξος – Κατερίνα Καμπανέλλη: «Στόχος η δημιουργία φεστιβάλ στη Νάξο με επίκεντρο το έργο του πατέρα μου» (video)

Συγκινητική συνέντευξη της κόρης του Ιάκωβου Καμπανέλλη για το Θεατρικό Μουσείο στη Νάξο και τα σχέδια για ένα ετήσιο φεστιβάλ.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί