Νάξος - Φιλώτι: Κοπή Βασιλόπιτας και βραβεύσεις από τον ΑΜΣ Φιλωτίου

Αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις στην Νάξο και δη στην Ορεινή. Αλλωστε όπως είδαμε και στην εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα, από το Σύλλογο Φιλωτιτών, χρειάστηκαν ουσιαστικά δύο αίθουσες για να καλύψουν τις ανάγκες από τους επισκέπτες... Βλέπετε, είναι η μεγαλύτερη κοινότητα της Νάξου και οι δράσεις της έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα... Σήμερα, Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Συλλόγου Φιλωτικών θα κόψει τη δική του πίτα, ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Φιλωτίου.

Κι όπως είναι αναμενόμενο, θα δώσουν το παρών ουκ ολίγοι... Από πολιτικούς έως αθλητές και ανθρώπους των γραμμάτων και των Τεχνών. Αλλωστε, αναφερόμαστε σε έναν πολυσύνθετο σύλλογο που γνωρίζει να υπηρετεί πιστά και να συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο τον αθλητισμό, την παράδοση και τον πολιτισμό. Με βάση την ιστορία των εκδηλώσεων, θα τιμηθούν "συγχωριανοί μας" όπως λέει και η πρόσκληση για την εν γένει προσφορά τους κοινωνική και αθλητική.. 

Εμείς να θυμήσουμε ότι πέρυσι η κοπή της πίτας έγινε διά χειρός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κκ Καλλίνικου, το παρών είχαν δώσει ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κος Μαργαρίτης αλλά και ο συνεπίθετός του Ιωάννης Μαργαρίτης, Αντιπεριφερειάρχης και Επαρχος Νάξου και επικεντρώθηκαν στο υπό παράδοση γήπεδο του χωριού... Φέτος; Αναμένεται να επικεντρωθούν στον υπό κατασκευή Βρεφονηπιακό σταθμό που περιμένει μία υπογραφή για να προχωρήσει σε χρηματοδότηση και την κλειστή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων... Τουλάχιστον, αυτό φημολογείται.. 

Α και να θυμηθούμε ότι περύσι βραβεύτηκαν οι: 

- Εμμανουήλ Γ. Κατσάνης -καθηγητής παιδιατρικής - ογκολογίας στο πανεπιστήμιο Tucson Αριζόνας - για τις πολύτιμες υπηρεσίας στο κλάδο της ιατρικής επιστήμης και τις διακρίσεις του στον αθλητικό χώρο.  Την βράβευση έκανε ο μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ.  Καλλινίκος και το βραβείο παρέλαβε ο πατέρας του Γεώργιος Εμμ Κατσανης .

- Δημήτριος Νικ. Μανιός -πρωταθλητής κολύμβησης- την απονομή έκανε ο πάτερ Ιωάννης Μανιος και το βραβείο παρέλαβε ο ξάδελφος του Ιωάννης Β. Ψαρρας .

-Ιωάννα Σαχά -πρωταθλήτρια κολύμβησης- την απονομή έκανε ο δήμαρχος κ Μανώλης Μαργαριτης και το βραβείο παρέλαβε η θεία της Ιουλιανή Λιοφαγου . 

- Μανώλης Νικ. Κοττάκης -παλαίμαχος ποδοσφαιριστής- την απονομή έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης και Έπαρχος Νάξου κ. Ιωάννης Μαργαριτης.

- Δημήτριος Μουστάκης (Κοντομητσος) για την προσφορά του στην παράδοση την απονομή έκανε ο πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου κ. Φώτης Μαυρομμάτης και το βραβείο παρέλαβε ανιψιά του .

- Στέφανος Μουστάκης (Κοντοστεφανος) για τη προσφορά του στην παράδοση απονομή έκανε ο αντιδήμαρχος Νικόλαος Σιδερής και το βραβείο παρέλαβε ο εγγονός του Στεφανος Μουστάκης.