Νάξος: Και με τη …βούλα το διεθνές τουρνουά συνθέτων αγωνισμάτων τον προσεχή Ιούνιο

Ήταν ο περασμένος Φεβρουάριος όταν είχαμε ανακοινώσει ότι η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων είχε διαρρεύσει ότι είναι πολύ κοντά στην διοργάνωση το καλοκαίρι του 2017 την πρόθεσή της να πάρει τη διοργάνωση του πρώτου εν Ελλάδι διεθνούς τουρνουά επτάθλου… Κίνηση που είχε προκαλέσει ικανοποίηση στους αθλητικούς παράγοντες του νησιού από τη στιγμή που υπήρχε το πετυχημένο …πείραμα του 2015 όταν στο ΔΑΚ Νάξου είχε μαζευτεί η αφρόκρεμα των κορυφαίων αθλητών στα σύνθετα. Ανδρών (δέκαθλο) και γυναικών (έπταθλο) και με τους αθλητές να αποχωρούν με τις καλύτερες εντυπώσεις… Κυρίως λόγω του σταδίου που μπορεί να ήταν …κρύο από πλευράς θεατών όμως ήταν ιδανικό για τους αθλητές ακόμη και για …αποφόρτιση.

Και μιλούσαμε τότε για ένα μίτινγκ επτάθλου με συμμετοχή αθλητριών από έξι διαφορετικές χώρες και συνολικά 24 αθλήτριες… Και με ορίζοντα διεξαγωγής του αγώνα το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Και μάλιστα η σχετική υποσημείωση ανέφερε ότι «από το 2018 θα μπει στο Ευρωπαϊκό καλεντάρι το μίτινγκ της Νάξου και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα από τα πιο σημαντικά μίτινγκ συνθέτων στην Ευρώπη». Και μάλιστα θα ήταν το 3ο ανάλογο μίτινγκ πλάι στο Γκότζις (Αυστρία) και Φλωρεντία (Ιταλία) Όμως, έμεινε στα χαρτιά. Και την ευθύνη λίγο πολύ την είχαμε κι εμείς στη Νάξο που δεν τρέξαμε όσο χρειάζονταν για να βρεθούν τόσο οι χορηγοί όσο και να υπάρξει και το περίφημο πλέον στρώμα για το αγώνισμα του άλματος επί κοντώ.

Τώρα; Διαβάζουμε σήμερα το πρωί ότι τελικά στη Νάξο δεν θα γίνει μόνο το διεθνές μίτινγκ επτάθλου αλλά και Δεκάθλου… Κάτι που σίγουρα μας προκαλεί ευχαρίστηση συνάμα ανεβάζει το πήχη των προσδοκιών σε πολύ υψηλό επίπεδο από τη στιγμή που μιλάμε για τριάντα περίπου αθλητές ευρωπαϊκού επιπέδου… Θέλετε παραδείγματα; Γιατί να μην δούμε την Βελγίδα Τιάμ ή την Αγγλίδα Ενις – Χιλ στο πλευρό της πρώην αθλήτριας του Πανναξιακού Υφαντίδου ή τον Μάντη απέναντι στον Γάλλο Μάγιερ…. 

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο αναφέρει: «Την έγκριση - και τυπικά - έλαβε από το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ το διεθνές μήτινγκ συνθέτων (Δεκάθλου Αντρών και Επτάθλου Γυναικών) το οποίο θα διεξαχθεί στη Νάξο στις 2 και 3 Ιουνίου 2018.
Στον αγώνα αυτόν έχει προγραμματιστεί να αγωνιστούν 18 αθλήτριες και 12 αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 
Οι διοργανωτές φιλοδοξούν να φέρουν το μήτινγκ αυτό στις υψηλότερες θέσεις της Ευρώπης καθιερώνοντας το ως μια σημαντική ευρωπαϊκή διοργάνωση που θα προσελκύει κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες.
Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αθλητές και αθλήτριες από την Ισπανία, το Μαυροβούνιο και την Σουηδία.
Η οριστική λίστα με τις συμμετοχές των αθλητών θα διαμορφωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου με γνώμονα έναν αγώνα υψηλού επιπέδου που θα αποτελεί και αγωνιστική ευκαιρία αξιώσεων και για τους έλληνες αθλητές και αθλήτριες.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, του ΕΟΤ και της ΓΓΑ, ενώ εκτός από τους δεκαθλητές και τις επταθλήτριες οι διοργανωτές θα συμπληρώσουν το πρόγραμμα με ατομικά αγωνίσματα διαφόρων κατηγοριών ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την παρακολούθηση του αγώνα.
Το διεθνές μήτινγκ συνθέτων στη Νάξο αποτελεί τον πρώτο διεθνή αγώνα στίβου στις Κυκλάδες ενώ τα επόμενα χρόνια θα προστεθούν διεθνείς διοργανώσεις στίβου και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων όταν τα στάδια θα πληρούν τις προϋποθέσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου»
.

Εμείς αυτό που ελπίζουμε είναι ότι θα έχουμε επιτέλους δύο στρώματα, ένα του ύψους και ένα του άλματος επί κοντώ για να μπορέσουν και τα παιδιά της Νάξου να έχουν το δικαίωμα στη προπόνηση στα σύνθετα αθλήματα 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News