Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΝάξος - Κλειστό γυμναστήριο: Οι εξωγήινοι, η κουρτίνα και η ανάγκη για...

Νάξος – Κλειστό γυμναστήριο: Οι εξωγήινοι, η κουρτίνα και η ανάγκη για άμεση λύση

|

Αθλητικές υποδομές… Το κλειστό στη Νάξο που έφεραν οι “εξωγήινοι”, το κλειστό στο Φιλώτι που …χάνεται και η ρεαλιστική λύση που ακούει στο όνομα “μικρά κλειστά” και … κουρτίνες 

Τρίτη βράδυ, Δημοτικό Συμβούλο Νάξο και Μικρών Κυκλάδων… 

Κι ενώ όλοι έχουν επικεντρωθεί στο θέμα της Λαγκούνα και του εξώδικου από το Δήμο, το 8ο θέμα που είχε σχέση με τη χρήση αύλιων χώρων από τις ομάδες στις σχολικές μονάδες, έβγαλε ειδήσεις… Και μάλιστα αρκετά ενδιαφέρουσες…

Τι μάθαμε; Οτι το κλειστό που έχουμε στη Νάξο το έφεραν οι …εξωγήινοι. Αυτό ανέφερε ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός τονίζοντας ” η τότε δημοτική αρχή δεν φρόντισε να παραληφθεί τυπικά το έργο με τις μελέτες του. Δεν υπάρχει φάκελος του έργου για το συγκεκριμένο. Λες και ήρθε κάποιος εξωγήινος και το ακούμπησε εκεί”. 

Παραδέχτηκε επίσης ότι χάθηκε χρόνος και πόροι (λόγω πανδημίας) για το κλειστό στο Φιλώτι… Τόνισε ότι η προτεραιότητα είναι ο αθλητισμός για τα παιδιά αλλά πάντα υπάρχουν προτεραιότητες και αναζητούνται πόροι μέσω του Υπουργείου. Αλήθεια η Περιφέρεια γιατί βγήκε από το παιχνίδι; 

Και ήρθε η πρόταση από τον Βασίλη Βρούτση, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δύναμη Δημιουργίας” να βάλει ..φωτιά.. Τι εννοούμε; “Το κλειστό στο Φιλώτι και η μελέτη που έχει γίνει, αφορά ένα κλειστό δύο εκατομμυρίων. Η άποψή μας είναι ότι αυτό το κλειστό είναι πολύ μεγάλο και δεν χρειάζεται για το Φιλώτι, το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό, αν γινόταν καλώς να γινόταν.

Το χειρότερο είναι δεν θα βρεθεί η χρηματοδότηση για να γίνει, το θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο. Η άποψή μου είναι, ότι υπάρχουν κλειστά με κερκίδες των 180 θέσεων, τα οποία κοστίζουν με τις εκπτώσεις γύρων στα 530 χιλιάρικα. Αυτό που λέω στην ουσία είναι ότι μπορεί να γίνουν δύο κλειστά τα οποία έχουν όλες τις προδιαγραφές να γίνουν και προπονήσεις και αγώνες, τα πάντα”. 

Το είχαμε αναφέρει πρόσφατα.  Ενα νέο κλειστό δεν δίνει ουσιαστική λύση. Προσφέρει προοπτική για το μέλλον, αλλά η ανάγκη για άμεση λύση είναι δεδομένη… 

Βέβαια υπάρχει και η πρόταση για κατασκευή φουσκωτών θόλων σε ανοιχτά γήπεδα με μικρό κόστος όπως έγινε στη Μυτιλήνη. Αλλά και στη Μεταμόρφωση πρόσφατα ξεκίνησε η κατασκευή γηπέδου με αέρο-υποστηριζόμενο θόλο… Γήπεδο σε προαύλιο γυμνασίου το οποίο θεωρείται μικρής κλίμακας (όσον αφορά την άδεια), δεν θεωρείται μόνιμη κατασκευή και μπορεί να είναι έτοιμο σε μάξιμουμ 3 μήνες. Λύσεις υπάρχουν εν έτη 2022… Μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο και στη Νάξο; 

Διαβάστε τις τοποθετήσεις και γιατί πέφτει και πάλι η πρόταση για …κουρτίνα που μπορεί να χωρήσει το υπάρχον γήπεδο σε περισσότερα…  

Β. Βρούτσης: «Ναι μεν αλλά… – Δύο κλειστά μέχρι 180 θέσεις»

Αν και για το εν λόγω θέμα υπήρξε ομόφωνη απόφαση να εγκριθεί, εντούτοις φαίνεται ότι δεν θα λύσει σε μεγάλο βαθμό, το συνωστισμό των ομάδων και των ωρών προπονήσεων αυτών, στο “Δ. Περιστεράκης”, το οποίο συνεχίζει να ταλανίζει την αθλητικοί κοινωνία του νησιού.

Ο Βασίλης Βρούτσης τοποθετήθηκε επ’ αυτού, τονίζοντας πως, ναι μεν θα δοθεί μία προσωρινή λύση, αλλά δεν θα μπορέσει να είναι μόνιμη, αφού σε λίγες ημέρες η καλοκαιρία θα αφήσει τη θέση της στα μποφόρ, το κρύο και τις βροχές, καθιστώντας αδύνατη πολλές φορές, τη διεξαγωγή προπονήσεων σε εξωτερικούς χώρους.

Παράλληλα ο κ. Βρούτσης, αναφέρθηκε για το κλειστό γυμναστήριο του Φιλωτίου, έργο το οποίο δεν έχει προχωρήσει. «Η άποψή μας είναι ότι και το κλειστό στο Φιλώτι να γίνει, πάλι θα υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στο κλειστό της Χώρας. Εγώ θα κάνω πρόταση και εδώ, την έκανα και στην Οικονομική Επιτροπή. Το κλειστό στο Φιλώτι αργεί. Να μπει η κουρτίνα στο κλειστό, που μαζεύεται και ανοίγει. Υπάρχει σε πολλά κλειστά, μπορεί να γίνει και εδώ. Δύο τμήματα ακαδημιών, μπορούνε να μοιραστούνε τη σάλα του κλειστού αυτή τη στιγμή και να προστεθούνε κάποιες ώρες προπονήσεων. Δεύτερον. Το κλειστό στο Φιλώτι και η μελέτη που έχει γίνει, αφορά ένα κλειστό δύο εκατομμυρίων. Η άποψή μας είναι ότι αυτό το κλειστό είναι πολύ μεγάλο και δεν χρειάζεται για το Φιλώτι, το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό, αν γινόταν καλώς να γινόταν. Το χειρότερο είναι δεν θα βρεθεί η χρηματοδότηση για να γίνει, το θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο. Η άποψή μου είναι, ότι υπάρχουν κλειστά με κερκίδες των 180 θέσεων, τα οποία κοστίζουν με τις εκπτώσεις γύρων στα 530 χιλιάρικα. Αυτό που λέω στην ουσία είναι ότι μπορεί να γίνουν δύο κλειστά τα οποία έχουν όλες τις προδιαγραφές να γίνουν και προπονήσεις και αγώνες, τα πάντα. Η Νάξος έχει ανάγκη από δύο κλειστά γυμναστήρια, όχι από ένα. Εάν θέλουμε να προχωρήσουμε γρήγορα, αυτό είναι το ενδεδειγμένο και που θα δώσει λύση για δεκαετίες».

Λ. Χατζηανδρέου: «Φέρτε πίσω τις επιτροπές αθλητισμού και πολιτισμού»

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Λεονάρδος Χατζηανδρέου συμφώνησε στην παραχώρηση των συγκεκριμένων χώρων στα σωματεία, ωστόσο υποστήριξε πως δεν γίνεται να μην υπάρχει σε θέματα τόσο του αθλητισμού, όσο και του πολιτισμού, μία ολοκληρωμένη εισήγηση, που να προέρχεται από την αρμόδια αθλητική επιτροπή, η οποία θα είναι εκλεγμένη από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις και οι φορείς. Αυτή η επιτροπή σύμφωνα με τον κ. Χατζηανδρέου θα μπορεί να βγάλει ένα πρόγραμμα κατανομής ωρών και χώρων προπονήσεων των συλλόγων. «Δεν μπορούμε να πούμε όχι, π.χ. να πάνε «Τα Φανάρια» να κάνουν προπόνηση σε ένα σχολείο, ωστόσο δεν ξέρουμε το συνολικό πρόγραμμα, ώστε να έχουμε μια σφαιρική άποψη επί του θέματος», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, ενώ συμπλήρωσε: «Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται στον τρίτο χρόνο της θητείας της. Πότε θα δημιουργήσει επιτροπές αθλητισμού και πολιτισμού, μετά τη διάλυση του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ; Φέρτε λοιπόν τις επιτροπές ξανά στο προσκήνιο, για να είναι ορθότερη η κρίση του συμβουλίου».

Δημήτρης Λιανός: «Αυτά τα έχουμε πει χρόνια πριν»

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Νάξου υποστήριξε πως αυτά που είπε ο κ. Βρούτσης, τα έχει θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων χρόνια πριν. Όσον αφορά το κλειστό του Φιλωτίου, το θέμα αυτό πήγε πίσω, εξαιτίας του κορονοϊού, που είχε σαν αποτέλεσμα τα χρήματα που δόθηκαν την συγκεκριμένη εποχή από τις Περιφέρειες, να δοθούν στις δομές υγείας. Έτσι χάθηκε η ευκαιρία στο προηγούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ να κατασκευαστεί το κλειστό στο Φιλώτι. 

«Το 1ο Γυμνάσιο συμφωνούμε, έπρεπε να έχει πολυχώρο. Είναι ιστορικό κτίριο», τόνισε ο κ. Λιανός και συνέχισε:

«Όσον αφορά το κλειστό του νησιού, δεν είχε στατική επάρκεια. Εμείς δημοπρατήσαμε και δεσμεύσαμε 385 χιλιάδες ευρώ, γιατί κακώς η τότε δημοτική αρχή δεν φρόντισε να παραληφθεί τυπικά το έργο με τις μελέτες του. Δεν υπάρχει φάκελος του έργου για το συγκεκριμένο. Λες και ήρθε κάποιος εξωγήινος και το ακούμπησε εκεί. 

Η χώρα στερείται γηπέδου ανοιχτού, έχει γίνει η μελέτη, έχει ολοκληρωθεί από το Δήμο και αυτή τη στιγμή είμαστε σε διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, έτσι ώστε να υπάρξει ένα ειδικό πρόγραμμα, από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για να ενταχθεί το συγκεκριμένο έργο και θεωρώ ότι Νοέμβριο-Δεκέμβριο θα έχουμε νέα. 

Ακούστε. Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων γιατί έχουμε συγκεκριμένους πόρους και συγκεκριμένο ανθρώπινο δυναμικό. Το κλειστό, κανονικά έπρεπε να ήταν κλειστό, κλειδωμένο εννοώ, δεν έχει άδεια λειτουργίας, άσχετα πως λειτουργεί. Έγινε παράλειψη σοβαρή. Πρέπει λοιπόν να ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία. 

Ο Δήμος λοιπόν και επειδή το προβλέπει ο νόμος, διερευνά για να κάνει μελέτη κατασκευής, μέσα στο 1ο Γυμνάσιο, ενός μικρού πολυχώρου, ούτε 180 θέσεων. Εμείς ενδιαφερόμαστε. Στο 4ο Δημοτικό φτιάξανε ένα γηπεδάκι, βάλανε τα φώτα, τα σβήσανε τα φώτα. Εδώ έξω από το Δημοτικό Μέγαρο, βάλανε ιστούς, μετά από λίγο καιρό κόψανε τους ιστούς. Πείτε μου λοιπό, γιατί η τότε Δημοτική Αρχή έκοβε τους ιστούς. Δηλαδή δεν είχε προτεραιότητα τον αθλητισμό; Τα παιδιά δεν θα μπορούσανε να αθληθούν; Τα συζητάμε λοιπόν όλα αυτά, όχι για να αναζητήσουμε ευθύνες, αλλά διότι δεν υπήρχε μια σειρά».

Θα έχει οφέλη η κουρτίνα στο κλειστό;

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το θέμα τοποθέτησης κουρτίνας στο κλειστό γυμναστήριο, φάνηκε να έχει θετικό αντίκτυπο, ωστόσο τόσο ο Δήμαρχος Νάξου Δημήτρης Λιανός, όσο και ο Ηλίας Ορφανός, εξέφρασαν την ερώτηση, αν και εφόσον η κουρτίνα θα έχει οφέλη στην τοποθέτησή της.

«Προσφορές έχουμε πάρει από πέρυσι για την εν λόγω κουρτίνα. Το θέμα είναι να αυτό είναι ενδεδειγμένη λύση, ή μπορούμε να βρούμε μία καλύτερη για τα σωματεία», τόνισε ο κ. Λιανός, ενώ συμπλήρωσε πως η Υπηρεσία του αθλητισμού στο νησί, θεωρεί πως η τοποθέτηση κουρτίνας, δεν θα έχει ουσιαστικό όφελος, ως προς την εξυπηρέτηση των σωματείων.

Η. Ορφανός: «Οι προπονητές χρειάζονται όλο το γήπεδο»

Από την πλευρά του ο κ. Ηλίας Ορφανός, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι την διαδικασία προπόνησης των παιδιών, τόνισε πως οι προπονητές δεν θα συμφωνήσουν στην τοποθέτηση κουρτίνας, καθώς οι προπονητές δεν θα μπορούν να δουλέψουν σε μισό χώρο. Θα κάνει τεχνική, θα κάνει φυσική κατάσταση, δεν γίνεται αυτό σε μισό χώρο. «Η κουρτίνα δεν είναι πρακτική, δεν θα βοηθήσει».

Βαγγέλης Κατσαρας: «Διαφορετικές οι απόψεις για την τοποθέτηση κουρτίνας»

Στο Δημοτικό Συμβούλιο συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Βαγγέλης Κατσαράς, ο οποίος τόνισε πως στη συνάντηση που είχε με τα σωματεία, για την τοποθέτηση κουρτίνας, υπήρξαν διαφορετικές απόψεις. «Θα μπορούσαν να βοηθήσουν ενδεχομένως οι μικρότερες κατηγορίες, αλλά και πάλι το να πηγαίνουν δύο διαφορετικά σωματεία, δεν ήταν και τόσο αποδεκτό. Είναι κάτι που κοιτάμε από πέρυσι, όπως είπε και ο Δήμαρχος, μιλάω και με τον Τάσο Βάβουλα που έχει μαζέψει τις προσφορές. Θα κάνουμε άλλη μία συνάντηση, αν τα σωματεία πιστεύουν ότι θα το χρησιμοποιήσουν και θα είναι αποτελεσματικό, εννοείται, δεν είναι και μεγάλο το κόστος και μπορούμε εύκολα να το κάνουμε».

Με πληροφορίες από τη σελίδα Kykladiki.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ιταλία – Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών: “Βρήκαμε τον τάφο του Πλάτωνα”

«Ετάφη δε και Πλάτων...» - Ερευνα υποδεικνύει την Ακαδημία Πλάτωνος ως τελευταία κατοικία του φιλοσόφου

Νηστεία: Εύκολοι και νόστιμοι συνδυασμοί τροφών που μπορείτε να κάνετε

Ιδανικοί συνδυασμοί τροφών που μπορείτε να κάνετε την περίοδο της νηστείας

Γ. Βρούτσης: Παραδίδει αύριο την ολυμπιακή φλόγα στους Γάλλους

O αναπλ. Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στην Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Amorgos Trail Challenge: Συνδιοργανωτής ο Δήμος Αμοργού

Ο Δήμος Αμοργού συνδιοργανωτής του 7ου Amorgos Trail Challenge

Σχολεία: Κλείνουν αύριο για τις εορτές του Πάσχα, πότε ανοίγουν;

Κλείνουν τα σχολεία λόγω Πάσχα - Πότε ανοίγουν; - Χρονοδιάγραμμα έως τις εξετάσεις

Aegean Air: Οι Ελληνες φέτος το Πάσχα πάνε Ικαρία και Σητεία (!!!)

AEGEAN: Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα – Στους top προορισμούς εσωτερικού Κέρκυρα, Ικαρία, Σητεία και στο εξωτερικό Μαρόκο

Χ. Θεοχάρης: Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις

Τι αναφέρει ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης για φορολογικές δηλώσεις, POS και τέλη κυκλοφορίας

Κέα – Εθελοντική αιμοδοσία: Συγκεντρώθηκαν 100 μονάδες αίματος

Εθελοντική Αιμοδοσία Απριλίου 2024 – Ένα ελπιδοφόρο αποτέλεσμα

ΠΟΕΔΗΝ: Οι ελλείψεις στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της νησιωτικής Ελλάδας

Ανησυχία για τις ελλείψεις που καταγράφει η έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ - Τι αναφέρει για τις Κυκλάδες

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα