Νάξος - Μονή: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την βελτίωση του γηπέδου "5χ5"

Οι αθλητικές υποδομές στη Νάξο είναι μία πονεμένη ιστορία.. Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου, ένα ανάτυπο από τα Πρακτικά του Γ Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα "Η Νάξος διά μέσου των Αιώνων" και ο Λάζαρος Θεόφιλος κάνει αναφορά στην Αυτοδιοίκηση, την ανάπτυξη στην Ορεινή Νάξο.. Και εκεί υπάρχει ένα παράρτημα με τα έργα ή ενέργειες που υλοποιήθηκαν, υλοποιούνται ή προγραμματίζονται για το νησί της Νάξου.. Περίοδοι; από το 1994 έως και το 2006. Κρατάω το πρόγραμμα Ελλάδα 2004 που έχει προγραμματίσει 12 παρεμβάσεις στην ορεινή Νάξο συνολικού προϋπολογισμού 620 εκατομμυρίων δραχμών η 1,8 εκατομμύρια ευρώ...  Και αυτές οι παρεμβάσεις αφορούν κατασκευή ή βελτίωση αθλητικών υποδομών σε Φιλώτι, Απείρανθο, Κόρωνο, Κωμιακή, Χαλκί Κεραμι, Σαγκρί και Μονή... 

Κρατάμε τη Μονή γιατί πολύ απλά ξεκίνησαν πριν από δύο ημέρες οι εργασίες για την αναβάθμιση του γηπέδου 5χ5 που υπάρχει στην είσοδο του χωριού και έχει μείνει στα ...μπετά (γιατί ο αγωνιστικός χώρος κάτι σαν μπετόν είναι πλέον) από τότε.. Από το 2004. Εργο που θεωρητικά θα κόστιζε 15 εκατομμύρια ευρώ ή 44.000 ευρώ σημερινά χρήματα. Δεν ξέρουμε τι έγινε, σημασία έχει αυτό που βλέπουμε. Και αυτό μας προσβάλει. Δύο διαλυμένα τέρματα, ένας κακός αγωνιστικός χώρος και κίνδυνος για όσους θέλουν να αγωνιστούν καθότι όπως αναφέραμε ο αγωνιστικός χώρος όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες είναι κάκιστος... 

Τον περασμένο Δεκέμβριο είχαμε την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με αντικείμενο τον εκσυγχρονισμό και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού, Και η σύμβαση αυτή ήταν ύψους 540.000 ευρώ... Η σύμβαση περιλαμβάνει την χρηματοδότηση των εργασιών συντήρησης – επισκευής και εκσυγχρονισμού των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δ. Νάξου σύμφωνα με τις μελέτες που έχει συντάξει και θεωρήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του.. Και οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι τα γήπεδα σε Χαλκί (11χ11 του "Νίκος Βλακός"), της Μονής (5χ5), του Αγίου Αρσενιου (11χ11), του αθλητικού κέντρου στην Απείρανθο και του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου στη Νάξο.. 

Και εμείς θα σταθούμε σ' αυτό της Μονής... Οπως αναφέραμε από προχθές οι μηχανικοί του Δήμου έπιασαν δουλειά... Με την αρωγή βέβαια και της κοινότητας Μονής και δη του νυν προέδρου Αντώνη Λεγάκη που έχει αναλάβει να ολοκληρώσει ότι έργο υπήρχε στο χωριό και δεν είχε ολοκληρωθεί ή βάζει τις βάσεις για κάτι καινούργιο... Η ουσία είναι τα παιδιά του χωριού να έχουν ένα χώρο άθλησής.. Το αργότερο σε δύο εβδομάδες θα μπει ο πλαστικός χλοοτάπητας και θα δοθεί προς χρήση. Σημασία έχει και η συντήρησή του. 

Οπως κι εάν το κάνουμε, είναι ένα πρώτο βήμα για την βελτίωση των αθλητικών υποδομών.. Κάποιος έγραψε πρόσφατα, να βρούμε πόσα γήπεδα ή υποδομές έχει η Νάξος. Πολλές. Σχεδόν σε κάθε χωριό. Σημασία έχει η συντήρησή τους και η χρήση τους... Γιατί στα χαρτιά είπαμε.. Μόνο από το πρόγραμμα Ελλάδα 2004 θα έπρεπε να έχουμε μία ντουζίνα γήπεδα με προϋπολογισμό 1,8 εκατομμύρια ευρώ (!!!) 

Τα βλέπετε πουθενά;