Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΝάξος - Πανναξιακός ΑΟΚ: Κόντρα στην ΕΑ Καλύμνου ξεκινάει το όνειρο της...

Νάξος – Πανναξιακός ΑΟΚ: Κόντρα στην ΕΑ Καλύμνου ξεκινάει το όνειρο της ανόδου

|

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ στο Μετς θα διεκδικήσει τις ελπίδες που έχει για άνοδο στη Γ Εθνική κατηγορία. Πρώτος αντίπαλος απόψε (24/06) η ΕΑ Καλύμνου 

Έπειτα από δύο εβδομάδες και έξι ημέρες μετά την στέψη του ως πρωταθλητής της ΕΣΚ Κυκλάδων στην κατηγορία των ανδρών, ο Πανναξιακός ΑΟΚ, στο Μετς ξεκινάει απόψε Παρασκευή 24 και μέχρι και την Κυριακή 26 Ιουνίου τη προσπάθειά του για άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία μέσω των αναμετρήσεων στα μπαράζ του Αιγαίου..

Του Ιωάννη Νοταρά (SportCyclades.gr) 

Υπό τις οδηγίες του Μάριου Ονάσογλου, οι Ναξιώτες προετοιμάστηκαν εντατικά για τα παιχνίδια, κρατώντας χαμηλούς τόνους και με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το ευχάριστο για τον νεαρό τεχνικό είναι πως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα….  Οι πρωταθλητές Κυκλάδων καλούνται να διεκδικήσουν το εισιτήριο που οδηγεί στις εθνικές κατηγορίες και να βρεθούν στην Γ’ εθνική ξανά έπειτα από πέντε χρόνια με τους “κυανοκίτρινους” να υπολογίζουν και στις τρεις αναμετρήσεις στην στήριξη των φιλάθλων τους τόσο από τη Νάξο, όσο κι από την Αθήνα, αφού στην πρωτεύουσα ζουν αρκετοί με καταγωγή από το νησί της Αριάδνης.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ με την πρωταθλήτρια της ΤΕ Δωδεκανήσου, την ΕΑ Καλύμνου θα κάνει ο Πανναξιακός σήμερα Παρασκευή το απόγευμα (5:00 μ.μ.). Οι “σφουγγαράδες” του Γιώργου Μαύρου κατέκτησαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το πρωτάθλημα σε ανδρικό επίπεδο επικρατώντας στον τελικό της Καλλιθέας Ρόδου με σκορ 65-58 και για πολλούς είναι ένα εκ των φαβορί για το εισιτήριο της ανόδου.

Την δεύτερη ημέρα, το Σάββατο ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στις 4:00 μ.μ. τον πρωταθλητή της ΤΕ Χίου, το ΝΟ Θυμιανών. Οι Χιώτες του Πέτρου Συμιακάκη κατέκτησαν κι αυτοί το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους, καθώς νίκησαν τους Ίωνες με σκορ 59-56 κερδίζοντας τη σειρά με συνολικό σκορ 5-4, υπολογιζόμενοι και οι αγώνες της κανονικής περιόδου.

Τελευταία ημέρα, την Κυριακή 26 Ιουνίου οι καλαθοσφαιριστές του Ονάσογλου αντιμετωπίζουν τον Αιολικό Μυτιλήνης. Η ομάδα του Γιώργου Γκούμα σημείωσε δύο νίκες (63-44, 79-71) σε ισάριθμα παιχνίδια κόντρα στον Παλλεσβιακό και στέφθηκε πρωταθλήτρια Λέσβου, ένας τίτλος ο οποίος είναι ο δεύτερος τίτλος σε επίπεδο αντρών για τον Αιολικό καθώς τη σεζόν 1995-1996 κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Β’  κατηγορία και πήρε το εισιτήριο της ανόδου για την Α κατηγορία. Απέναντί στον Πανναξιακό θα τεθούν αντιμέτωποι και δύο γνώριμοι μπασκετμπολίστες με πλούσιο βιογραφικό στα ελληνικά γήπεδα, τον Γιάννη Γιαννούλη και τον Γιώργο Γιαννουζάκο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 24 Ιουνίου: 17.00 ΕΑ Καλύμνου – Πανναξιακός: Παπαφωτίου-Δελαγραμμάτικας (Σταματόπουλος), 19.00 ΝΟ Θυμιανών – Αιολικός Μυτ. Κούλης Χ.-Σκουλαρίκης (Ζώης).

Σάββατο 25 Ιουνίου: 16.00 Πανναξιακός – ΝΟ Θυμιανών Αναστασίου-Κιουλάφας (Τεφτίκης), 18.00 Αιολικός Μυτ.-ΕΑ Καλύμνου Σιδέρης-Καλογριάς (Μπουρνάς).

Κυριακή 26 Ιουνίου: 11.00 ΝΟ Θυμιανών – ΕΑ Καλύμνου Κονταράτος-Αυγερινός (Διμπινούδης). 13.00 Πανναξιακός – Αιολικός Μυτ. Αντωνιάδης-Τεφτίκης (Βαμβακάς).

Το “telesport.gr” (Κανάλι Live 1) θα μεταδώσει και φέτος ζωντανά τους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Γ’ εθνική. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι αγώνες θα μεταδοθούν από το κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Αθηναίων και θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τις προσπάθειες των αθλητών του Πανναξιακού για την άνοδο στις εθνικές κατηγορίες.

baraz_pannaxiakos_7.jpgΧΑΜΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ κρατάει ο Μάριος Ονάσογλου εν όψει των αγώνων μπαράζ. Ο νεαρός τεχνικός του Πανναξιακού πατάει στα πόδια του, δεν αναγνωρίζει την ομάδα του ως φαβορί για την άνοδο στις εθνικές κατηγορίες καθώς όπως τονίζει στο “SportCyclades”: «Πάμε να παίξουμε με όλους τους πρωταθλητές των νησιών. Δεν πάμε με αυτοσκοπό για να ανέβουμε στις εθνικές κατηγορίες. Σε αυτούς τους αγώνες όλες οι ομάδες είναι ισάξιες κι όλες έχουν τις ίδιες πιθανότητες… Ένα μικρό προβάδισμα, ωστόσο, δίνω στον Αιολικό διότι διαθέτει έναν έμπειρο καλαθοσφαιριστή, τον Γιάννη Γιαννούλη. Ο “Γιαν-Γιαν” στην κοινή μας θητεία στον ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” απέδειξε με την εμπειρία που διαθέτει πως ήταν ο στυλοβάτης για την άνοδο της ομάδας στη Γ’ εθνική».

ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ αφιέρωμα παρουσίασε πρόσφατα το έγκριτο δωδεκανησιακό σάιτ “12sports.gr” που φανερώνει ότι οι πρωταθλητές Δωδεκανήσου είναι απόλυτα κυρίαρχοι στα μπαράζ ανόδου, αφού από τις 28 διοργανώσεις έχουν κερδίσει τις 17. Συγκεκριμένα, από το 1992 μέχρι και πέρσι και συγκεκριμένα στις 28 διοργανώσεις, το εισιτήριο της ανόδου στη Γ’ εθνική κέρδισαν 17 φορές οι πρωταθλητές Δωδεκανήσου. Τα Δωδεκάνησα προηγούνται με μεγάλη διαφορά, αφού 17 φορές έχουν πανηγυρίσει την άνοδο, με τη Χίο να έρχεται στη 2η θέση με 5 φορές. Ακόμη, τέσσερις φορές έχουν πάρει τον τίτλο οι Κυκλάδες και από μια φορά έχουν κατακτήσει την πρώτη θέση στα μπαράζ, ομάδες από την Σάμο και τη Λέσβο. Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά ανά σεζόν, όλες οι πρωταθλήτριες ομάδες που έχουν πανηγυρίσει την άνοδο στη Γ’ εθνική:

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 17 (Γ.Σ. Διαγόρας 4, Ιπποκράτης Κω 4, Γ.Α.Σ. Ιάλυσος 2, Α.Σ.Κ. Ιβίσκος 2, Καλλιθέα 1, Κολοσσός Ρόδου 1, Άγιοι Θεόδωροι 1, Ένωση Ρόδου/ Διαγόρα 1, Αναγέννηση Ρόδου 1).

Τ.Ε. ΧΙΟΥ 5 (Β.Α.Ο.Λ. Χίου 3, Ν.Ο. Χίου 1, Όμηρος Καλλιμασιάς 1).

Ε.Σ.Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ 4 (Φανάρια Νάξου 1, Άρης Σύρου 1, Πανναξιακός 1, Α.Ε. Σαντορίνης 1).

Τ.Ε. ΛΕΣΒΟΥ 1 (Παπάδος Γέρας).

Τ.Ε. ΣΑΜΟΥ 1 (Πολυκράτης Σάμου).


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη