Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΝάξος - Πανναξιακός ΑΟΚ: Κόντρα στην ΕΑ Καλύμνου ξεκινάει το όνειρο της...

Νάξος – Πανναξιακός ΑΟΚ: Κόντρα στην ΕΑ Καλύμνου ξεκινάει το όνειρο της ανόδου

|

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ στο Μετς θα διεκδικήσει τις ελπίδες που έχει για άνοδο στη Γ Εθνική κατηγορία. Πρώτος αντίπαλος απόψε (24/06) η ΕΑ Καλύμνου 

Έπειτα από δύο εβδομάδες και έξι ημέρες μετά την στέψη του ως πρωταθλητής της ΕΣΚ Κυκλάδων στην κατηγορία των ανδρών, ο Πανναξιακός ΑΟΚ, στο Μετς ξεκινάει απόψε Παρασκευή 24 και μέχρι και την Κυριακή 26 Ιουνίου τη προσπάθειά του για άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία μέσω των αναμετρήσεων στα μπαράζ του Αιγαίου..

Του Ιωάννη Νοταρά (SportCyclades.gr) 

Υπό τις οδηγίες του Μάριου Ονάσογλου, οι Ναξιώτες προετοιμάστηκαν εντατικά για τα παιχνίδια, κρατώντας χαμηλούς τόνους και με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το ευχάριστο για τον νεαρό τεχνικό είναι πως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα….  Οι πρωταθλητές Κυκλάδων καλούνται να διεκδικήσουν το εισιτήριο που οδηγεί στις εθνικές κατηγορίες και να βρεθούν στην Γ’ εθνική ξανά έπειτα από πέντε χρόνια με τους “κυανοκίτρινους” να υπολογίζουν και στις τρεις αναμετρήσεις στην στήριξη των φιλάθλων τους τόσο από τη Νάξο, όσο κι από την Αθήνα, αφού στην πρωτεύουσα ζουν αρκετοί με καταγωγή από το νησί της Αριάδνης.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ με την πρωταθλήτρια της ΤΕ Δωδεκανήσου, την ΕΑ Καλύμνου θα κάνει ο Πανναξιακός σήμερα Παρασκευή το απόγευμα (5:00 μ.μ.). Οι “σφουγγαράδες” του Γιώργου Μαύρου κατέκτησαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το πρωτάθλημα σε ανδρικό επίπεδο επικρατώντας στον τελικό της Καλλιθέας Ρόδου με σκορ 65-58 και για πολλούς είναι ένα εκ των φαβορί για το εισιτήριο της ανόδου.

Την δεύτερη ημέρα, το Σάββατο ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στις 4:00 μ.μ. τον πρωταθλητή της ΤΕ Χίου, το ΝΟ Θυμιανών. Οι Χιώτες του Πέτρου Συμιακάκη κατέκτησαν κι αυτοί το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους, καθώς νίκησαν τους Ίωνες με σκορ 59-56 κερδίζοντας τη σειρά με συνολικό σκορ 5-4, υπολογιζόμενοι και οι αγώνες της κανονικής περιόδου.

Τελευταία ημέρα, την Κυριακή 26 Ιουνίου οι καλαθοσφαιριστές του Ονάσογλου αντιμετωπίζουν τον Αιολικό Μυτιλήνης. Η ομάδα του Γιώργου Γκούμα σημείωσε δύο νίκες (63-44, 79-71) σε ισάριθμα παιχνίδια κόντρα στον Παλλεσβιακό και στέφθηκε πρωταθλήτρια Λέσβου, ένας τίτλος ο οποίος είναι ο δεύτερος τίτλος σε επίπεδο αντρών για τον Αιολικό καθώς τη σεζόν 1995-1996 κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Β’  κατηγορία και πήρε το εισιτήριο της ανόδου για την Α κατηγορία. Απέναντί στον Πανναξιακό θα τεθούν αντιμέτωποι και δύο γνώριμοι μπασκετμπολίστες με πλούσιο βιογραφικό στα ελληνικά γήπεδα, τον Γιάννη Γιαννούλη και τον Γιώργο Γιαννουζάκο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 24 Ιουνίου: 17.00 ΕΑ Καλύμνου – Πανναξιακός: Παπαφωτίου-Δελαγραμμάτικας (Σταματόπουλος), 19.00 ΝΟ Θυμιανών – Αιολικός Μυτ. Κούλης Χ.-Σκουλαρίκης (Ζώης).

Σάββατο 25 Ιουνίου: 16.00 Πανναξιακός – ΝΟ Θυμιανών Αναστασίου-Κιουλάφας (Τεφτίκης), 18.00 Αιολικός Μυτ.-ΕΑ Καλύμνου Σιδέρης-Καλογριάς (Μπουρνάς).

Κυριακή 26 Ιουνίου: 11.00 ΝΟ Θυμιανών – ΕΑ Καλύμνου Κονταράτος-Αυγερινός (Διμπινούδης). 13.00 Πανναξιακός – Αιολικός Μυτ. Αντωνιάδης-Τεφτίκης (Βαμβακάς).

Το “telesport.gr” (Κανάλι Live 1) θα μεταδώσει και φέτος ζωντανά τους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Γ’ εθνική. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι αγώνες θα μεταδοθούν από το κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Αθηναίων και θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τις προσπάθειες των αθλητών του Πανναξιακού για την άνοδο στις εθνικές κατηγορίες.

baraz_pannaxiakos_7.jpgΧΑΜΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ κρατάει ο Μάριος Ονάσογλου εν όψει των αγώνων μπαράζ. Ο νεαρός τεχνικός του Πανναξιακού πατάει στα πόδια του, δεν αναγνωρίζει την ομάδα του ως φαβορί για την άνοδο στις εθνικές κατηγορίες καθώς όπως τονίζει στο “SportCyclades”: «Πάμε να παίξουμε με όλους τους πρωταθλητές των νησιών. Δεν πάμε με αυτοσκοπό για να ανέβουμε στις εθνικές κατηγορίες. Σε αυτούς τους αγώνες όλες οι ομάδες είναι ισάξιες κι όλες έχουν τις ίδιες πιθανότητες… Ένα μικρό προβάδισμα, ωστόσο, δίνω στον Αιολικό διότι διαθέτει έναν έμπειρο καλαθοσφαιριστή, τον Γιάννη Γιαννούλη. Ο “Γιαν-Γιαν” στην κοινή μας θητεία στον ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” απέδειξε με την εμπειρία που διαθέτει πως ήταν ο στυλοβάτης για την άνοδο της ομάδας στη Γ’ εθνική».

ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ αφιέρωμα παρουσίασε πρόσφατα το έγκριτο δωδεκανησιακό σάιτ “12sports.gr” που φανερώνει ότι οι πρωταθλητές Δωδεκανήσου είναι απόλυτα κυρίαρχοι στα μπαράζ ανόδου, αφού από τις 28 διοργανώσεις έχουν κερδίσει τις 17. Συγκεκριμένα, από το 1992 μέχρι και πέρσι και συγκεκριμένα στις 28 διοργανώσεις, το εισιτήριο της ανόδου στη Γ’ εθνική κέρδισαν 17 φορές οι πρωταθλητές Δωδεκανήσου. Τα Δωδεκάνησα προηγούνται με μεγάλη διαφορά, αφού 17 φορές έχουν πανηγυρίσει την άνοδο, με τη Χίο να έρχεται στη 2η θέση με 5 φορές. Ακόμη, τέσσερις φορές έχουν πάρει τον τίτλο οι Κυκλάδες και από μια φορά έχουν κατακτήσει την πρώτη θέση στα μπαράζ, ομάδες από την Σάμο και τη Λέσβο. Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά ανά σεζόν, όλες οι πρωταθλήτριες ομάδες που έχουν πανηγυρίσει την άνοδο στη Γ’ εθνική:

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 17 (Γ.Σ. Διαγόρας 4, Ιπποκράτης Κω 4, Γ.Α.Σ. Ιάλυσος 2, Α.Σ.Κ. Ιβίσκος 2, Καλλιθέα 1, Κολοσσός Ρόδου 1, Άγιοι Θεόδωροι 1, Ένωση Ρόδου/ Διαγόρα 1, Αναγέννηση Ρόδου 1).

Τ.Ε. ΧΙΟΥ 5 (Β.Α.Ο.Λ. Χίου 3, Ν.Ο. Χίου 1, Όμηρος Καλλιμασιάς 1).

Ε.Σ.Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ 4 (Φανάρια Νάξου 1, Άρης Σύρου 1, Πανναξιακός 1, Α.Ε. Σαντορίνης 1).

Τ.Ε. ΛΕΣΒΟΥ 1 (Παπάδος Γέρας).

Τ.Ε. ΣΑΜΟΥ 1 (Πολυκράτης Σάμου).


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Το Σάββατο στη Σύρο, περιοδεία στο Αιγαίο

Λόγω Ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει περιοδεία στο Αιγαίο.. Πότε θα βρίσκεται στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο.

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν οι “απάτητες” παραλίες, πόσες είναι στις Κυκλάδες; (πίνακας)

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι 198 «απάτητες παραλίες». Δείτε τι απαγορεύεται σε αυτές.

Κ. Μπιζάς: “Τον Απρίλιο περιμένουμε περισσότερους από 40.000 επισκέπτες στο νησί”

ο τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Πάρου έχει επιδοθεί σε εκστρατεία προβολής του νησιού μέσω επαφών με επαγγελματίες του Τουρισμού από σημαντικές αγορές του εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν με τις διαδικτυακές συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τουρισμού Θοδωρή Μπιζά και μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Κέα: Διήμερο (20-21 Απριλίου) εθελοντικής αιμοδοσίας

Ερχεται διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κέα.. Που και πότε;

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Θα ορκιστεί στη… φυλακή αν εκλεγεί ο Μπελέρης;

Τι θα συμβεί με τον φυλακισμένο Φρέντι Μπελέρη εάν εκλεγεί Ευρωβουλευτής;

Αμοργός – Κέντρο Υγείας: Ανανέωση θητείας για την πρόεδρο της Δ.Σ., Ιωάννα Συνοδινού

Η Ιωάννα Συνοδινού ανανέωσε τη θητεία της στη Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Αμοργού - Ποια είναι τα νέα μέλη

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη